icon

Precitlivelosť na svetlo

lily14
17. jan 2016

Ahojte,chcela by som sa opytat mam 2,5rocnu dcerku a uz davno som si vsimla ze jej dost vadi ostre svetlo,slnko ci blesk z fotaku az robi take grimasky.stretli ste sa s tym??

sissy27
17. jan 2016

@lily14 no a tebe také nevadí? mne áno a nepripadá mi to čudné...

mia265
17. jan 2016

@sissy27 rovnako som chcela napísať 😀

lily14
autor
17. jan 2016

Asi som sa zle vyjadrila,vadi jej aj nie velmi ostre ...a tiez pri tom robite grimasky

lily14
autor
17. jan 2016
babajaga
17. jan 2016

@lily14 navstiv ocne ak sa ti nieco nezda...moze ist o svetloplachost

lubi40
17. jan 2016

moze to byt svetloplachost sposobena nejakou infekciou oka. Mala som. Je to dost neprijemne a dlho sa to lieci (aj niekolko mesiacov). Skocila by som preistotu s malou k ocnemu. Ked nic, aspon to vyluci.

lily14
autor
17. jan 2016

@babajaga tam urcite chcem ist

priora
17. jan 2016

Ja nevidem s domu bez slnečných okuliarov, dost mi vadí slnko už sa mi stalo že som "oslepla" na hodinu ci dve skoro som nič nevidela iba dáke body bola som u očnej a všetko Ok

lily14
autor
17. jan 2016

@lubi40 ona to ma uz dost dlho,,,,nepripisovala som tomu nic,ale uz je to častejšie tak asi fakt skocim k ocnemu

charity
17. jan 2016

Skuste aj neurologa.

lily14
autor
17. jan 2016

@charity boli sme,vraj ok,ze niekto je vraj viac.citlivy na svetlo,no neviem

sissy27
17. jan 2016

@lily14 no napríklad také zimné ranné slnko ma "zabíja" a som si istá, že pritom aj grimasy robím... blesk z foťáku rovnako... keď si pozriem fotky z leta bez slnečných okuliarov, tak na všetkých mám prižmúrené oči a tvárim sa ... no, asi tak, ako keď ti svieti slnko do očí a nie je to príjemné 😅
návštevou očného samozrejme nič nepokazíš, ale fakt mi to pripadá úplne normálne...

siska53
17. jan 2016

@lily14 moja je tiez dost citliva,najma na jedno ocko-je tupozraka. Vonku,ak svieti slnko,si aj sama pyta slnecne.
Mne zas vadi rano po zobudeni akekolvek svetlo..aj polhodinu potrebujem,nez si zvyknem..neznasam,ked niekto prudko rozsvieti svetlo..

siska53
17. jan 2016

@lily14 ale teda k ocnemu by som sla. Radsej zbytocne,ako nieco zanedbat.

bubula_007
17. jan 2016

@lily14 ja som tiež svetloplachá, je to velmi nepríjemné. A mam to zrejme od detstva, lebo keď si pozriem napr triedne fotky zo ZŠ, na všetkých škúlim a ksichty robím a nikto iný nie. Ale vtedy sa to neriešilo a teraz nosím na von slnečné okuliare a hotovo.

mawka
18. jan 2016

@priora presne. tiez nosim slnecne prilepene na ociach celorocne. ci zima, leto, staci trosku lucov a uz tasim okuliare. bez nich by som asi oslepla 😅