Prečo 1,5-ročné dieťa často plače?
Ahojte som uz zufala neviem čo robim zle🙁😢….
Mam dcerku ktora ma 1 a pol roka do nedavna to bolo vsetko uplne v pohode vobec neplakala ani sme nevedeli že ju mame,ale poslednu dobu môže to trvať cca 2 mesiace začala hrozne plakavať až tak že sa nemôže nadychnuť len tak z ničoho nič zubky ma všetky hladna tiež nie je sice začala papať uz menej ako zvyčajne…vždy spapala ranajky obed ci veceru aj popritom papala a neostalo na tanieri ani omrvinka a teraz si da na ranajky mliečko asi tak 2 kusky chlebika a koniec na obed ci večeru tak tiež 2-3 susta niečoho a uz nechce vypluva to tak tiež neviem prečo ani ju nič neboli…tak tomu nechapem ja aj manžel jej vždy kupime čo ona chce na čo si ukaže ale teraz aj ked jej kupime čo chce zobere si to začne nenormalne plakať hodi to o zem a začne sa uplne krutiť od plaču že ju nemožme utišiť…naozaj som už zufala bojim sa s nou isť aj niekam lebo to vždy strasne dopadne cely deň preplače venujem sa jej na 100% hrajem sa s nou atd. Aj tak začne z ničoho nič plakať a valať sa po zemi…a potom je zas na chvilu okey a potom zase takto cele dni dokola😭😭prosim vas viete mi poradiť čo to môže byť?ďakujem
Podla mna uplne normalne detske obdobie. Presne si opisala nasho syna. Tiez kvoli vsetkemu pistal a dovtedy dobre papkajuce babo si teraz zo vsetkeho len dobne. Ale ja to tak neprezivam, viem, ze z toho vyrastie. Hlavne jej neustupujte a "nekupujte čo ona chce na čo si ukaže", len ju zbytocne rozmaznate a ona sa nauci vsetko si vydobijat vreskom.
@biancaa3 je to len obdobie, ktoré prejde. Viem, je to náročné. Mne si malý (16m) trieskal hlavu o zem aj o stenu, keď sa mu niečo nepáčilo. Zo začiatku som ho utešovala a mojkala, nech sa ukludní. Nepomohlo to, len ho to viac nasralo. Začal to robiť častejšie a za všetko. Išli sme sa prebaliť? Zle. Išli sme sa najesť? Zle. Išli sme von? Zle. Išli sme sa hrať? Zle. Prišiel pes do izby? Zle. Usmiala som sa naňho? Zle. Sadla som si? Zle. Proste všetko bolo zlé.
Začala som to ignorovať. Ak sa hodil o zem, postavila som sa odišla som z izby, alebo som ho zobrala do detskej na podložku, že tu si môžeš plakať. Nenechala som ho revať hodinu, to nie. Keď ale videl, že ma to "nezaujíma", prestal a začal sa hrať. Vtedy som išla za nim a už bol veselý a mohli sme sa hrať. O dva dni to ho to prešlo úplne. Teraz ak začne tak plakať, viem že to má dôvod.
V prvom rade jej nekupuj na co si ukaze, lebo o rok budes riesit zachvaty zurivosti ked nedostane vsetko co chce. Ten zvysok je len obdobie, deti maju rozne fazy, vacsina skor ci neskor skonci
Uf, ste na najlepšej ceste vychovat dieta, co vam skace po hlave.. ze kupim, co chce.. a aj tak to nepomoze, nechce to a ide si svoje
Proste dieta rastie, mozog sa mu vyvíja, uvedomuje si seba ako osobnosť, chce rozhodovat a nastava vzdor.. krasne obdobie 🙈😄
Rano som akurat videla cosi podobné k tomu, nie je to cele, ale pointu pochopis:
Ďakujem za rady dufam ze to je len obdobie a prejde to❤️… mam jednu dceru takže všetko dosť preživam 🙈a ohladne toho že jej kupujeme čo chceme na čo si ukaže tak každy vychova tak ako chce…ja aj manžel sme boli tak vychovany ja som tiež mala na čo som si ukazala a čo som chcela a nebola som nikdy rozmaznana a ani dcera nie je😘ale nebudem to tu riešit hlavne som chcela ohladne toho plaču🙈tak ďakujem☺️
@biancaa3 18m regresia.prejde to😉 ked chces aby viac zjedla,obmedz mlieko.mam 3 deti,aktualne tiez 18m syna a vsetky v tomto veku robili presne to iste.zachvaty revu,jedy,hadzanie veci o zem,odmietanie jedla,na vsetko odpoved NIE,zly spanok
@biancaa3 18m regresia.prejde to😉 ked chces aby viac zjedla,obmedz mlieko.mam 3 deti,aktualne tiez 18m syna a vsetky v tomto veku robili presne to iste.zachvaty revu,jedy,hadzanie veci o zem,odmietanie jedla,na vsetko odpoved NIE,zly spanok
@simona92101 ano presne aj to mame a ked ste odstavili mlieko tak to prešlo?
@biancaa3 prvotný vzdor, možno trošku už ukázať hranice a nie, že všetko čo si zamane môže ma 4ok a pol už ju treba trosku posúvať
@sofia1979 v čom ju treba posuvať? Nechapem?ona ma svoje hranice nechapem odpovedi povečinu mamičiek tu rieši ze mojej dcere dovolujem ci kupujem co chce na co si ukaze ale to nebola otazka na ktoru som sa pytala tak nechapem co sa tu riesi ja som sa len pytala na to ci to nema niekto ako my ze mi mala stale place bez dôvodu to je cele 😀
Ten plac z niečoho je. Podľa mna to vyzerá na zuby. Najhoršie bývajú stoličky. Dcerka sa správala veľmi podobne. Asi ta bolesť niekedy poľaví, niekedy opäť začne (ak ako hovoris je taká z ničoho nič). Potom to môže byt následne i hladom, pokial sa dostatočne nenaje. Opäť ju môže sem-tam bolieť bruško a zase to prejde. Celkovo je nervózna, podrazdena. Ako spi večer? Neprejavuje sa i unava?
Skús dávať mäkšie jedla, častejšie, najmä keď je v pohode a trochu v predstihu, než sa dostane do nepokojnej fázy. Poprípade skús niečo proti bolesti a následne jedlo.
@simona92101 ano presne aj to mame a ked ste odstavili mlieko tak to prešlo?
@biancaa3 neodstavila som mlieko len som ubrala na mnozstve.namiesto mlieka na ranajky ponuknut normalnu stravu.mlieko uz len pred spanim/v noci a len troska,nie plnu flasu. Mrknite stranku/profil na insta alebo fb,"Lepsi spanok babatiek".ma tam podrobne popisane tuto regresiu a co ju sprevadza.prejde to,nebojte sa😉
Aku energiu mas ty ako matka? Citis sa spokojna? Nemas uzkosti? S manzelom vsetko v poriadku? Nemusis odpisovat len si odpovedz sama. Deti nasavaju energiu od matky...ja po rozvode som zmenila energiu natolko ze to ovplyvnilo pozitivne aj syna
Už ste po MMR očkovaní? Nenastala tá zmena po ňom?
Aku energiu mas ty ako matka? Citis sa spokojna? Nemas uzkosti? S manzelom vsetko v poriadku? Nemusis odpisovat len si odpovedz sama. Deti nasavaju energiu od matky...ja po rozvode som zmenila energiu natolko ze to ovplyvnilo pozitivne aj syna
@zabka79 uplne v pohode odpoviem z manželom to mame okey hadame sa to je normalne ale pred malou sa snažime ked už naozaj vybuchneme 😀🙈ale aj to neni nejake extremne ze by sme po sebe nieco hadzali atd to vobec takze v tomto tiež nevidim nejaky problem ze by to mala z nas…dcerku ani nebijeme ani po zadku ci po rukach vobec ani na nu nekricime len jemno zvyšime hlas ked uz to je trošku potrebne😀takze preto tomu nechapem co sa s nou deje ale aku tu pisu ze to je obdobie,regresia,vzdor takze len to pretrpieť😃

@biancaa3 zuby