icon

Prečo 7-ročný syn počuje hlasy a má strach?

5. feb 2025

Chcem sa opýtať, či máte skúsenosť, že 7 ročný počuje hlasy? Nás syn začal sťažovať, že počuje hlasy, ktoré mu hovoria zle veci. Nevie mi ich opísať, že čo hovoria ale sa ich boji. Najnovšie mu hovoria nech si zabije brata. Už som s nim bola u psychologický ale to bolo kvôli iným veciam. Napr. Keď ide do školy tak plače a každý deň mi hovorí to isté pri rozlúčke ma to ako taký rituál a nevie s tým prestať. Vadia mu hlasné zvuky, detské pesničky... Väčšinou je nervózny, kričí, rozčuľuje sa. Nie stále nás rešpektuje.

Strana
z2
svetlonos
5. feb 2025

Napíš mi správu ak chces.

mogaa
5. feb 2025

určite detský psychiater...môže ísť o schizofréniu.....

autor
5. feb 2025

@mogaa čakáme na termín.

1andrea111
5. feb 2025

riešiť čím skôr aby sa nestalo nejaké nešťastie

autor
5. feb 2025

@svetlonos písala som

marsmykkok
5. feb 2025

máte v rodine schizofréniu?

katuskamala1
5. feb 2025

Detska psychiatricka, poznam deti (v praci) viacere, ktore to tak mali, maju nasadene lieky, a nemaju stanovenu schizofreniu. Tie lieky nie su nic zasadne a vazne, kusok ich utlmuju nakolko mali aj adhd a problemovejsie spravanie. Ano, moze byt i horsie,ale hlasy je priznak viacerych menej vaznych diagnoz.

autor
5. feb 2025

@marsmykkok nie. Žiadne psychicke ochorenia nemáme

terezkaarthuramax
5. feb 2025

Ahoj. Aj ja mam presne tento isty problem a je to nonstop. Mam schizofreniu.

123kika1234
5. feb 2025

Tak malé deti majú zriedkavo schizofreniu

pribinak
5. feb 2025

@mogaa v 7 rokoch? To je ultra raritné

123kika1234
5. feb 2025

@pribinak tiež si myslím, že to nie je schizofrenia..možno nejaké OCD, ale schizofrenia začína tak v 18 rokoch najskôr

luccija
5. feb 2025

Prečo ste boli u psychologicky?Aj deti majú OCD, nutkave správanie, tiky a iné poruchy treba ísť k pedopsychiatrovi.Treba ho uistiť, že nic také nespravi a nemá si to všímať, ale je dosť malý na také veci.Nemate nejaké problémy doma?väčšinou to je, keď je doma stres, uzkost

autor
5. feb 2025

@luccija nie doma je všetko ok. Ú psychologický sme boli preto, lebo bol dosť výbušný, rozculit sa pre nič. Ale oramwnilo to z toho, že mu v škôlke robili zle. A diagnostikovali mu ze je hypersenzitivny a ma nadpriemerne IQ. V škole ma dobre výsledky, nemajú s nim žiadne problémy. Je síce veľmi na mňa na viazaný. Ale aj doma sa hrá s mladším bratom, veľa krát mu pomáha napr. Pri obliekaní, je empaticky...

majamat
5. feb 2025

@123kika1234 moze byt aj skor, ale mas pravdu, ez v 7r asi skor nie. hebefrenia - je to forma schizofrenie, ktora zacina pred dospelym vekom, casto sa zacina prejavovat skor v puberte.

majamat
5. feb 2025

no urcite by to chcelo konzultaciu so psychologom. a mozno aj s psychiatrom. a asi co najskor,a by nieco nevyviedol.
mozno je to nejaky unik od reality, ale nie schizofrenny, ale skor mozno nejaky prejav uzkosti. jeho mozog sa snazi uvolnit napatie. no neviem co by to este mohlo byt. u deti takto zavazne ochorenia nezvyknu byvat s vynimkou tych ochoreni, ktore su vrodene.
pri schizofenii dochadza k poruche osobnosti, je to akysi nesulad s jednotlivymi vlastnostami, charakterom a tym vsetkym co s dusou suvisi, neprejavuje sa len halucinaciami ( to ma tvoj syn ), ale aj bludmi a hlavne chori tomu veri.
tazko povedat, ci to moze byt nieco taketo, mozno existuju taketo poruchu aj v nizkom veku,a le ako tu bolo pisane, su skor raritne. no nerozlusknes to bez odbornikov.

majo111222
Odpoveď bola odstránená
lija22
5. feb 2025

synovi bola schizofrenia diagnostikovana v deviatich rokoch

majamat
5. feb 2025

som nieco precitala o schizofrenii a ze pre 9r sa zacina len velmi zriedkavo, ale vylucene t uplne nie je.

nin12345
5. feb 2025

Ahoj skus si precitat nieco o OCD ci by to nanho nesedelo... male dieta tieto stavy nevie velmi dobre popisat ale ja to mam odmalicka a tiez som mala rozne ritualy a veci ktore som presne tolko a tolkokrat musela povedat inak sa nieco stane niekomu z mojej rodiny a podobne. Nie su to uplne hlasy ale vlastne vtierave myslienky ktore sa nedaju prehlusit nicim

autor
5. feb 2025

@nin12345 on ma problém ísť do školy. Teraz už mi to nehovorí ale stále keď išiel tak sa bal, ze sa niečo stane mne alebo mužovi.

nin12345
Autor odpoveď zmazal
nin12345
Autor odpoveď zmazal
autor
5. feb 2025

@nin12345 on keď ide do školy tak stále musí povedať, že ma ľúbi, nech mu kyvam a nech prídem pre neho skoro. To až kričí za mnou. Ako keď bol menší tak mal oveľa viac problémov. Vadil mu rukáv, ponožka... Ale to už prešlo. A ešte teraz mal ma iu že všetko musí byť v parných číslach.

nin12345
Autor odpoveď zmazal
nin12345
Autor odpoveď zmazal
bara_borka
5. feb 2025

ja by som urgovala cez pediatricku určite psychiatrické vyšetrenie, nečakajte dlho! to nie je sranda, môže sa stať nešťastie ... ak sa to bude opakovať, šla by som rovno na pohotovost

nin12345
Autor odpoveď zmazal
nin12345
5. feb 2025

Zmazala som to lebo tam bolo dost osobnych veci o mne ale keby si cokolvek potrebovala kludne napis sukromnu spravu

larovnik
5. feb 2025

Skus ísť na RTG hlavy

Strana
z2