Prečo brávate choré deti na verejné akcie?
Keď počujem, ako matka sopľavého a ukašľaného decka povie, že je to "alergia", tak to vo mne vrie. Na čo tie decká ťaháte po akciách pre deti? Chápem, že vám doma prešibáva, ale to ozaj nemáte v sebe kúsok empatie a nemôžete byť ohľaduplné voči ostatným ľuďom?
presne tak, uplny suhlas
@lenuska9999 Povedala. Akurát viem, že nie je určite jedina.
@lenuska9999 a co spravi?este sa vykrici...
Ešte sa tresni o zem 🤦🏻♀️ Potom určite všetky matky budú doma sedieť.
To je karma.
Ja som raz bola v NR centre s dcérou v kútiku. Bol tam jeden chlapec, ktorý tam sedel, oči krvavé, kaslal jak tuberak, sople zelené mu z nosa tiekli a mamička na lavičke vykecala s kamoškou. Tak so sa neudržala a slušne som jej povedala, ze take choré deti do kútika nepatria a malému by bolo isto lepšie doma. Začala po mne vrieskat, ze ma je do toho hovno a ze zato, ze jej decko jej choré ona nebude nonstop sedieť doma zavretá.. Akože normálne som zostala v šoku jak na mňa navrieskala, zobrala som svoju dcéru a išli sme preč.. Tento zážitok som doteraz nerozdychala a to už prešli skoro 4 roky.. Odvtedy sa takýmto kútikom vyhýbam, lebo tiež to neviem pochopiť.. My sme už teraz 2 mesiace v kolotoči chorôb, kvalitne mi už hrabe, ale teda ja nie som matka ktoré berie choré deti do kolektívu medzi ostatných..
Ako vieš, že naozaj nemá alergiu?
A čo ak to dieťa malo naozaj alergiu? Môj starší sa ako malý trápil s alergiou na vzdušné plesne. Presne v takomto počasí kaslal a soplil až hrôza. To sme mali pol roka sedieť doma, vždy keď je daždivo a pod?
@beata_k ja som tiež alergická na také …. čo decko so zelenými soplami vláčia kade tade. Choré dieťa nemá čo robiť v kolektíve a keď matke doma zasibava pri chorobe, nech sa idú prejsť do lesa. Ale teda už to poznám aj z druhej strany, keďže sme sa s tou alergiu veľmi trápili. To boli ovsem vždy priesvitné sople. Ale viac ako veľa 😞
Moja dcéra má alergiu (nádcha/kašeľ), väčšinou hneď viem rozlíšiť či je chorá alebo nie. Vždy normálne vysvetlím rodičom iných detí na ihrisku že má alergiu, nikdy nebol prolém.
Chorú by som si ju nikdy do kolektívu nezobrala.
Ja sa tak čudujem aj pri dospelých.
Sople z nosa ako moriaky, oči zaslzavené, chrchle jak tuberák, potí sa, ale musí sa ísť pošpacírovať do obchodu, lebo akútne potreboval(a) aviváž, 4 rožky a plátkový eidam.
Dnešná skúsenosť z Lidlu.
Nemôžem si dovoliť teraz ochorieť, tak chodím v rúšku ako " debil".
Miesto toho, aby títo chrchláči sedeli doma na prdeli.
😡
@maca1984 ... Si mi to vzala z jazyka🥴
@koniarova deti s alergiami žiaľ veľmi pribúda. Lenže napr my sme nikdy s malým nešli niekam medzi deti sa hrať, keď mal to zle obdobie. Pretože nebudem mu dávať na krk ceduľku, že ma alergiu a len by som každého stresovala, že sme tam iste s chorobou a ešte by mi aj mohli vynadať, o zazerani ani nepíšem….
Takže v podstate, ked sa nad tým zamyslim, aj s tým všetkým kašľom a soplami sme boli síce stále vonku, lenže mimo deti.
Keby tie matky trochu brali ohľad na iných, tak do detských kutikov decko s kašľom neberú bez ohladu na dôvod prečo dieťa kašle.
autorka - je veľa detí s alergiou, ty vieš posúdiť ktoré dieťa je choré a ktoré má alergiu?
No tak staci ist do prirody kde niedu ludia,nemusis chodit kde je kopec ludi ,vzdy sa najde niekto chory a nemusi ani kaslat
Inak ja som sama alergik a silný, už mi začala " sezóna".
Oči mi slzia, tečie mi z nosa, kýcham.
Ale keď je niekto očividne chorý, je jasne vidieť že to nie je alergia.
@minenkaa takže zdravý človek má sedieť doma, aby mohli chorí chodiť na akcie. Rozumné 🤔
@luccija Tak napríklad ja sama som celý život alergička. Nanesťastie s nábehom na astmu. Alergia sa mi vždy prejavuje dýchacími cestami. Ver mi. Toto viem rozlíšiť lepšie ako ostatní. Kašeľ alergika je rozhodne iný, ako kašeľ dieťaťa s respiračným ochorením. Plus krásny zelený soplisko k tomu.
Autorka, clovek ked je uz infekcny tak este nemusi mat ziadne priznaky. Tak sa nezavzdusnuj.
@tamitamitami presne ako píšeš. Kašeľ alergika sa dá rozlíšiť.
Kde pisem ze mas sediet doma
@really8 Takže je v poriadku, ak chodí viditeľne infekčný. Ďalšia expertka?
@biba_18 Ako celoživotný alergik, áno.
@maca1984 Presne. Zdraví budú chodiť s rúškami a chorí totálne neohľaduplní.
Zaujímavé čítať komentáre presne od týchto exemplárov.
Neviem co su to za otazky ze ako vies ze nema alergiu. Vy ste sa uz stretli s tym ze alergia sa prejavuje zltymi alebo zelenymi hustymi soplami?

A prečo si to nepovedala tej matke , ale tu sa čertíš ?