Prečo dieťa je omietku?
Ahojte vedeli by ste mi pomôcť prečo dcerka škrábe omietku a spapa to ? Ma 16 mesiacov. Boli sme aj u lekára on povedal že z toho vyrastie.
Som počula že to môže byť tým že mu chýba vápnik, keď objedá omietku, známemu zase chutila hlina keď bol malý
Moja známa v tehotenstve jedla kriedu, vraj mala na ňu neuveriteľnú chuť,🙄
@pinguu123 moja svokra ako dieta vraj tiez jedla omietku 😃 ze jej proste chutila a ked sa nikto nepozeral; tak hned isla k stene si nieco vyskrabat.
@papillon_noir to skôr v minulosti, teraz už steny/ omietky nie sú vápnené 😊
Jednodo, lebo moze. My sle mu okolie kde spi pekne "vypolstrovali" krytinou s farebnym motivom a omietku viac nikde neolizoval. Ked sa v posteli dieta nudi najde si zabavku .
Aj my sme jedli omietku, aj servitky a kadeco. Ja teda menej, ale mala som kamaratku, co az do puberty jedla z nasho brizolitu pravidelne a papierove vreckovky tiez.
@pinguu123 asi chyba vapnik. Skus zabezpecit nejaky doplnok stravy pre deti. P.s.ja som ochutnala asi kazdy druh izbovej rastliny ktoru sme.mali doma😁vratana omietky
Ked som bola dieta, tiez som jedla omietku.. aj drevene varechy som obhryzla a aj kozenkove stolicky v kuchyni dookola... A to som nebola batola, ale mohla som mat tak 4 roky, lebo si to presne pamatam. Aj po 30tich rokoch, ked pridem k mame a sadam si v kuchyni na stolicku, tak tam vidim odtlacky mojich zubov 🙈
A viem aj, preco som to jedla... lebo to bolo zakazane a krasne to vonalo. Milujem vonu dreva, koze, omietky... mama mi nechala spravit aj krvny obraz, lebo si myslela, ze mi chyba vapnik alebo nieco, ale vsetko bolo ok.
Moj syn zas pre zmenu asi miloval vonu papiera, ked bol batola, lebo mi zjedol dve knihy 🤷♀️
Moja mama to robila, chyba jej vapnik. Vraj su vtedy aj biele flaky na nechtoch
Tak ako bolo uz nadomnou spomenute chyba vapnik
pravdepodobne ide o pica (pika) syndróm, možno by nebolo od veci keby sa malemu spravil mineralogram z krvi
Aj nás papagáj jedol omietky , veľmi mu chutila 😂

asi jej chuti? 😨 a s tym si bola u lekara, prepac? ved nedovolim, hotovo...niekedy deti na dvore jedli kuriacky, psie hovna, piesok, niektore dieta skusa vsetko ochutnat, ine nie, ale hladat v tom nejaky skryty vyznam u lekara? no tak ti odpovedala, ano, vyrastie, dovtedy jej dovolis kolko stien zjest? prepac fakt, nerozumiem