icon

Prečo dieťa je omietku?

pinguu123
15. nov 2021

Ahojte vedeli by ste mi pomôcť prečo dcerka škrábe omietku a spapa to ? Ma 16 mesiacov. Boli sme aj u lekára on povedal že z toho vyrastie.

mabenn
15. nov 2021

asi jej chuti? 😨 a s tym si bola u lekara, prepac? ved nedovolim, hotovo...niekedy deti na dvore jedli kuriacky, psie hovna, piesok, niektore dieta skusa vsetko ochutnat, ine nie, ale hladat v tom nejaky skryty vyznam u lekara? no tak ti odpovedala, ano, vyrastie, dovtedy jej dovolis kolko stien zjest? prepac fakt, nerozumiem

papillon_noir
15. nov 2021

Som počula že to môže byť tým že mu chýba vápnik, keď objedá omietku, známemu zase chutila hlina keď bol malý

beata_k
Odpoveď bola odstránená
pinguu123
autor
15. nov 2021

@mabenn ne nedovolím jej jest omietku ale keď náhodou nepozerám tak pôjde ku stene a škrábe omietku, áno počula som o tom že deťom chutia veci ale bojím sa že sa jej dačo stane,kvôli tomu som išla aj ku lekárovi.

shinon258
15. nov 2021

@pinguu123 ja som tiež jedla omietku, dokonca som až okusovala rohy stien. aj kriedu, hlinu, piesok... 😅

mabenn
15. nov 2021

@pinguu123 tak prepac, zle som to z uvodneho prispevku pochopila...nerob si velke starosti, pokial toho nezje nejak vela, nemal by byt problem

denda007
15. nov 2021

Moja známa v tehotenstve jedla kriedu, vraj mala na ňu neuveriteľnú chuť,🙄

alexandra2468
15. nov 2021

@pinguu123 moja svokra ako dieta vraj tiez jedla omietku 😃 ze jej proste chutila a ked sa nikto nepozeral; tak hned isla k stene si nieco vyskrabat.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
nikiki29
15. nov 2021

@papillon_noir to skôr v minulosti, teraz už steny/ omietky nie sú vápnené 😊

mabenn
15. nov 2021

@nikiki29 tak to bude dovod, ze som v tehu nemala chut na omietku, napriek tomu ze mi realne vapnik chybal 😀

kinats
15. nov 2021

Jednodo, lebo moze. My sle mu okolie kde spi pekne "vypolstrovali" krytinou s farebnym motivom a omietku viac nikde neolizoval. Ked sa v posteli dieta nudi najde si zabavku .

anavianavi
15. nov 2021

Aj my sme jedli omietku, aj servitky a kadeco. Ja teda menej, ale mala som kamaratku, co az do puberty jedla z nasho brizolitu pravidelne a papierove vreckovky tiez.

miskamicha
15. nov 2021

@pinguu123 asi chyba vapnik. Skus zabezpecit nejaky doplnok stravy pre deti. P.s.ja som ochutnala asi kazdy druh izbovej rastliny ktoru sme.mali doma😁vratana omietky

diewcatqoo
15. nov 2021

Ked som bola dieta, tiez som jedla omietku.. aj drevene varechy som obhryzla a aj kozenkove stolicky v kuchyni dookola... A to som nebola batola, ale mohla som mat tak 4 roky, lebo si to presne pamatam. Aj po 30tich rokoch, ked pridem k mame a sadam si v kuchyni na stolicku, tak tam vidim odtlacky mojich zubov 🙈
A viem aj, preco som to jedla... lebo to bolo zakazane a krasne to vonalo. Milujem vonu dreva, koze, omietky... mama mi nechala spravit aj krvny obraz, lebo si myslela, ze mi chyba vapnik alebo nieco, ale vsetko bolo ok.
Moj syn zas pre zmenu asi miloval vonu papiera, ked bol batola, lebo mi zjedol dve knihy 🤷‍♀️

ejanjelik
15. nov 2021

Moja mama to robila, chyba jej vapnik. Vraj su vtedy aj biele flaky na nechtoch

mamina0078
15. nov 2021

Tak ako bolo uz nadomnou spomenute chyba vapnik

kristinka92
15. nov 2021

pravdepodobne ide o pica (pika) syndróm, možno by nebolo od veci keby sa malemu spravil mineralogram z krvi

katulienkax
15. nov 2021

Aj nás papagáj jedol omietky , veľmi mu chutila 😂