Prečo dieťa náhle zadržiava moč a stolicu?
Ahojte, stretli ste sa už stým aby dieťa zrazu prestalo chcieť ísť na nočník a zadržiavalo moc aj stolicu? Malá je odplienkovana skoro rok a zrazu z hodiny na hodinu máme tento problém, skončili sme v nemocnici výsledky crp aj krv je ok ale na nočník ani wc nechce aj keď sa jej chce radšej sa pocika pokaka.
@maciak410 ked to neni nasledok zapalu, je to zvlastne. Deti vsak prechadzaju roznym obdobim a skusaju kadeco riesit po svojom. Mozno pomoze skusit zmenit pristup k tomu ako ma chodit na wc, mozno zakupit redukciu a dat na klasicke wc s nalezitou slovnou podporou/pochvalou/povzbudenim... U nas serbel fungoval velmi kratko u oboch chlapcov, sa im ovela viac pacilo na wc (och to bolo minutej vody potom 😁)
@maciak410 tak to drzim palce, nech na to cim skor prides. U chlapcov ked vymyslaju, ze nechcu odplienkovat, alebo zrazu pustaju do slipov, tak staci ich v tom nehat par hodin a ked ich vlastny moc vystipe, tak uz sami to nechcu znovu zazit a radsej chodia na wc 😉 ... len pri dievcatku by som sa bal, ze by dostala nejaky zapal nepekny, kedze jej to moze zaliezt aj tam kam netreba.
@maciak410 nečakáte prírastok? 🙈 Alebo nedeje sa nejaká iná zmena (sťahovanie, riešenie škôlky, dusno v rodine,...?) môj starší sa takto vrátil o dva kroky späť keď zistil, že bude mať brata
@michaela789 nie vôbec nič len bola trošku chorá že kašeľ a sopel
@maciak410 to je zvláštne 🤔 a keď ju necháš neprezlečenú tak jej to prekáža? Ja by som asi skúsila tak... samozrejme, nie nechať ju do večera v špine ale aspoň trošku do nepríjemnosti to potlačiť, aby si znovu uvedomila aký to má celé význam