icon

Prečo je moje dvojmesačné bábätko uplakané a umrnkavé?

15. máj 2025

Ahojte žienky, idem si k vam po názor ako prvorodička.
Moja malá (2mesiace) je strašne umrnkana a uplakaná posledné dni. Dneska to už bol extrém, mám z nej pocit že aj kvoli únave.. bežne spala cez deň aj hodinu- hodinu a pól v kuse, dneska ledva 45 minút a bola hore, nepokojná. Nechutilo jej ani nejak extra papať, rsp spapala o hodne menej ako obvykle. Často kycha, všimla som si aj, ze začala grckat mlieko, nie vo veľkých množstvách ale celkom často. Sťahuje nožičkami vystiera sa…bruško ? Netuším už ozaj čím by to mohlo byt. Je z nej riadny mojkačik tieto dni, predtým mala rada taký svoj kľud.. teraz keď ju položím vrieska akoby som jej niečo robila… občas je problém aj na rukách ju upokojiť.. čím to môže byt prosím vás

jaskolka
15. máj 2025

Môže byť prechladnuta, necíti sa dobre,môže mať upchatý nostek,z toho je podráždená,prípadne ju bolí hrdlo. Nepokasliava,nezačína soplit? Uvidíš,ako bude ďalej,keď tak,zavolaj zajtra pediatricke,keďže ide víkend.

kavasmliekom
15. máj 2025

Bruško, reflux, únava. Daj jej teply uteracik na bruško. Po kúpaní pomasiruj olejcekom, pocvic nožičkami. Po papani nosiť aspoň polhodinu. Keď chce byť na rukách, nos.
Môže byť prechladená, môžeš dať kvapky do nosa, morskú vodu, skúsiť odsať.

mmirka02
15. máj 2025

Môže mať nahromadené vetry.Skús jemnú masáž bruška,alebo teplý obklad (napr. nahriata plienka).
Probiotiká pre dojčatá alebo kvapky proti kolike máte ?
S tým kýchanim má aj teplotu ?upchatý nos ?
Skús ju nosiť v šatke alebo nosiči a po kŕmení nechaj poriadne odgrgnúť .

autor
15. máj 2025
@jaskolka

Môže byť prechladnuta, necíti sa dobre,môže mať upchatý nostek,z toho je podráždená,prípadne ju bolí hrdlo. Nepokasliava,nezačína soplit? Uvidíš,ako bude ďalej,keď tak,zavolaj zajtra pediatricke,keďže ide víkend.

@jaskolka áno aj pokašlieva ale príde mi to skôr ako by jej zabehlo

autor
15. máj 2025
@kavasmliekom

Bruško, reflux, únava. Daj jej teply uteracik na bruško. Po kúpaní pomasiruj olejcekom, pocvic nožičkami. Po papani nosiť aspoň polhodinu. Keď chce byť na rukách, nos.
Môže byť prechladená, môžeš dať kvapky do nosa, morskú vodu, skúsiť odsať.

@kavasmliekom ďakujem, skúsim

autor
15. máj 2025
@mmirka02

Môže mať nahromadené vetry.Skús jemnú masáž bruška,alebo teplý obklad (napr. nahriata plienka).
Probiotiká pre dojčatá alebo kvapky proti kolike máte ?
S tým kýchanim má aj teplotu ?upchatý nos ?
Skús ju nosiť v šatke alebo nosiči a po kŕmení nechaj poriadne odgrgnúť .

@mmirka02 áno máme aj to aj to, dva dni som to vynechala a teda neviem či som dobre urobila 🥲
Soplíky ma tiež..trošku , tie odsavame .. a teplotu doteraz nemala

domiklik
15. máj 2025

To vystieranie môže byť znak bolesti bruška.

autor
15. máj 2025
@domiklik

To vystieranie môže byť znak bolesti bruška.

@domiklik skúsim viac cvičiť s nožičkami

svetlonos
15. máj 2025

Naša ma práve to iste, kycha, sopli a k tomu koliky, viac vygrne mlieka ako inokedy, je uplakana, večer ppspi max polhodinu a je hore znova. Tuez ma w mesiace.
To bude z toho nachladnutí. V lekárni kup násobenie a ak máš, zapni jej inhslator, stačí vedla tváre, niečo vdichne a zvlhci to sliznice. Laktacna v nemocnici mi poradila kvapku do nosa kvapku materského mlieka.

autor
15. máj 2025
@svetlonos

Naša ma práve to iste, kycha, sopli a k tomu koliky, viac vygrne mlieka ako inokedy, je uplakana, večer ppspi max polhodinu a je hore znova. Tuez ma w mesiace.
To bude z toho nachladnutí. V lekárni kup násobenie a ak máš, zapni jej inhslator, stačí vedla tváre, niečo vdichne a zvlhci to sliznice. Laktacna v nemocnici mi poradila kvapku do nosa kvapku materského mlieka.

@svetlonos ďakujem pekne

svetlonos
15. máj 2025

Rado sa stalo a skoré uzdravenie 🙂