Prečo je štvorročná dcéra často chorá?
Zdravím Vás dievčatá. Chcela som sa opýtať (lebo som už zúfala.) Dcéra (bude mať 4.roky) mala v decembri rotavirus boli sme aj v nemocnici. No… od vtedy je dcéra neustále chorá. V škôlke bola možno 10 dni od začiatku roka. Dostala chripku, potom sme riešili pneumokoka. Aj keď je stále doma aj tak dnes vstala zo zahnisanym očkom čiže mame pamycon a celé zas dookola. Dcéra pred rotavirusom nemala absolútne takéto problémy bola zdravá mala max. Nejaký sopel. Ja už nevaldzem :( mal to niekto tiež tak ?
Tak ... mam starsie deti a od vianoc furt sa v niecom tocime. Raz sopel. Potom kasel. Teraz teplota. Bolest hrdla... medzi tym sme mali brusnu chripku...
teraz v tomto obdobi to nie je nic vynimocne. pocuvam o tom zo vsetkych stran. jedine posilnit imunitu vsetkymi moznymi sposobmi. moc s tym nemas co ine robit.
toto je to obdobie kedy dieta sa dostane do kolektivu v ktorom su rozmnozene bacily a virusy na ktore zvyknute nie je. TEraz je to obdobie, kedy si zvyka a buduje sa imunita (aj ked mas pocit ze je stale len doma, cize aka imunita).
Pri dcere sme 2 roky od oktobra do konca aprila boli 3 dni v skolke a 2 tyzdne doma. Syn si to ako babatko cele odskakal s nou (mam 3rocny rozdiel) a on potom mal ovela hladsi nastup do skolky... kym ostatne deti boli doma uz piaty krat, tak on chytil prvy sopel, pretoze tie skolkarske choroby si uz presiel...
Samozrejme davaj nieco na imunitu, otuzuj, zapoj ovocie a zeleninu, ale necakaj zazraky, proste si tym kazde dieta musi prejst.
@anss moja ma 6 a v decembri nejaku virozu (nie chripku) ktora trvala tyzden, mala teploty 40, v januari mala nejaku vracačku (asi norovirus) a teraz mame vsetci koronu, teda dcera ju mala 2 dni a je ok. Aj tak to povazujem za uspech, lebo vo veku tvojho dietata trvali tie choroby 2-3 tyzdne, teraz 3-7 dni. 1x ked mala koronu mala twploty 10 dni a obe usi zapalene. Teraz mala koronu 2 dni a trochu ju bolelo hrdlo a mala horucky, to je vsetko.
Ono je to tak, ze sa moze dlho drzat bez choroby, ale potom raz ochorie (asi jej ten rotavirus rozhadzal crevny mikrobiom) a ta imunita je nalomena a potom sa uz na nu vsetko lepi. Aj my to tak mame. Ked dostane dueta infekt hornych dychacich ciest, tak trva 3 tyzdne kym sa mu zahoji sliznica v hrdle a nose a na oslabenu sliznicu sa nalepi vsetko, co ide okolo. Nam takto vykyva imunitu aj ockovanie napr. Vzdy s istotou viem, ze ked ju dam zaockovat, tak za 4-5 dni donesie virozu.
Taketo obdobia mavaju aj deti so silnejsou imunitou (to my nie sme, my sme si toho vela odskakali - korony, hemofily, anginy, chripky, vracacky pomenej, ale aj to., sople vsetkych druhov a farieb..) napr. po tazsej chorobe - kiahne alebo aj chripka ci rotavirus, moj synovec bol po borelioze rok chory kazde dva tyzdne.
To je take obdobie, teraz je aj vrchol chripkovej sezony, takze virusov je habadej...neboj sa, urcite ju to prejde
Ďakujem za odpovede dievčatá. Toto už je jej druhý rok v škôlke. Prvý rok uplna pohoda. Vôbec nebola chora sem tam sopliky žiadne atb. Aj tento rok začala suepr chodila 3 mesiace non stop bez choroby. No a od decembra kedy chytila ten rotavirus v škôlke poriadne nebola chúďatko stále je doma. Dávame vitamíny aj probio smaozrejme. Snažím sa. Len sa bojím už o ňu že stále niečo.
@anss ale ved ok. Ja uz mam skolakov a tiez aktualne chory s teplotou 38,2. A to pred tyzdnom dobral atb.
Co boli v skolke tak to len skolka na 3dni a 2-3tyzdne doma... a to je najstarsi. Mladsi surodenci neutekaju. Napriek tomu ze si prechadzaju vsetci chorobami kedze jasne ze sa nakazia.
Ci to bola crevna nejaka. Chripka. Kiahne...
4 ročný syn po mononukleóze mal každý mesiac antibiotiká. Asi pol roka to trvalo. Alergologicka nám predpísala bronchovaxom a odvtedy je to už 8 mesiacov, čo nemusel brat antibiotiká. Výrazne mu to pomohlo.
@anss ja by som posilňovala hlavne probiotikami. Rotavirus ju totálne rozhodil a oslabil, preto treba povzbudiť hlavne črevnú mikroflóru. Skús nejaký "Booster" na imunitu a k tomu pripojiť aj jogurty (ak má rada) a vitamín D. Cca 2 týždne ju takto podporuj a hlavne, nech má v izbe stále vyvetrané a chladnejší vzduch, nie veľmi vlhko a teplo.
V marci už v škôlke nebude snáď toľko chorých detí (teraz sa to točí všade)...
Ďakujem dievčatá. Budeme bojovať ďalej. 🩵
@anss Ahoj, úplne ti rozumiem, musí to byť hrozne vyčerpávajúce. Ja som si niečím podobným prešla a viem, aké to je, keď sa dieťa nevie dostať z chorôb. Rotavírus oslabil jej imunitu a odvtedy sa to len vezie. Doktori ti na všetko dajú len ďalšie lieky, ale skutočný problém neriešia. Mne pomohol pán Adamkovič zo zdravyclovek.sk, keď som mu zavolala, všetko mi vysvetlil – prečo sa to deje a ako dieťaťu posilniť imunitu, aby sa z toho dostalo. Skús mu zavolať na 0950 542 989, tým nič nestratíš, a konečne dostaneš odpovede. Držím palce
@zanett89 prosím vás ako vam pomohol pan Adamkovic? Nieco ste brali ? Ako to u nho funguje? Aj moje deti sú často chore

@anss Ahoj, úplne ti rozumiem, musí to byť hrozne vyčerpávajúce. Ja som si niečím podobným prešla a viem, aké to je, keď sa dieťa nevie dostať z chorôb. Rotavírus oslabil jej imunitu a odvtedy sa to len vezie. Doktori ti na všetko dajú len ďalšie lieky, ale skutočný problém neriešia. Mne pomohol pán Adamkovič zo zdravyclovek.sk, keď som mu zavolala, všetko mi vysvetlil – prečo sa to deje a ako dieťaťu posilniť imunitu, aby sa z toho dostalo. Skús mu zavolať na 0950 542 989, tým nič nestratíš, a konečne dostaneš odpovede. Držím palce