Prečo moja dcéra nikdy nekašle pri chorobe?
Chcela by som sa spýtať, mám 25m dcéru, ktorá prekonala niekoľkokrát infekcie, niekedy mala aj dva týždne nádchu..syn chodí do škôlky tak je toho dosť..no len mne nejde do hlavy, že kým syn má taký kašeľ, že až zvracia..ona nemala nikdy kašeľ..ale že ani náznak..nepoviem raz,dvakrát sa stane..ale toto už je stále, teraz zasa hrozna nádcha ale kašeľ žiadny..je nejaká mamička,ktorej tiež dieťa nekaslalalo? Ja viem,môžem byť rada,že nekasle..ale nejde mi to nejako do hlavy 🙄
@tinus89 Kazdy je iny. Ja som zase nikdy nechapala, ako moze mat niekto nadchu len 2-3 dni a len vodovy sopel z nosa. Ja neviem, co to je nadcha bez zanesenych dutin a zlto-zelenych soplov a kratsia ako tyzden. A moj syn mal zase za posledne 3 roky nadchu cca 30krat alebo aj viac, pricom mu za tento cas ziadny sopel nevytiekol z nosa, vzdy to ma strcene niekde vzadu.
Podla mna keby to s tym kaslom u tvojej bol nejaky problem, napriklad ze jej chyba ten reflex, tak by sa jej strasne zanasali dolne dychacie cesty a sadalo by jej to na priedusky a pluca.
Takže chceš, aby kašlala? Nechapem...bud rada
Ani moj nekaslal. Ani v školke. Až škola ho to "naučila". Aj ATB mal až v škole. Zato jeho staršia sestra kašlala hlavne v školke, v škole je zdravá.
@tinus89 Kazdy je iny. Ja som zase nikdy nechapala, ako moze mat niekto nadchu len 2-3 dni a len vodovy sopel z nosa. Ja neviem, co to je nadcha bez zanesenych dutin a zlto-zelenych soplov a kratsia ako tyzden. A moj syn mal zase za posledne 3 roky nadchu cca 30krat alebo aj viac, pricom mu za tento cas ziadny sopel nevytiekol z nosa, vzdy to ma strcene niekde vzadu.
Podla mna keby to s tym kaslom u tvojej bol nejaky problem, napriklad ze jej chyba ten reflex, tak by sa jej strasne zanasali dolne dychacie cesty a sadalo by jej to na priedusky a pluca.
@marianarem reflex má, keď jej niečo vadí, začne kašľať napríklad,keď jej zabehne jedlo..
@marianarem reflex má, keď jej niečo vadí, začne kašľať napríklad,keď jej zabehne jedlo..
@tinus89 Tak to asi nebude ziadny problem, vsak bud rada, ze nemusis riesit nocne kasle, laryngitidy a priedusky.
Každý človek má niekde citlivé miesto, kde mu sadne vírus. Niekto má uši, niekto nos a niekto hrtan. Keď tvoje mladšie dieťa bojuje s vírusom, jeho najslabšie miesto je sliznica nosa, telo nepopusti vírus nižšie aby jej to drazdilo dolné dýchacie cesty. Staršiemu zase vírus klesne nižšie, je zachytený v horných aj dolných dýchacích cestách a tak sopli aj kašle. Každé telo je iné a nebude to takto navždy, keď sa jej bude časom meniť imunitna odpoveď, tak sa môže zmeniť aj to ako a či bude kašľať.
Moje deti majú tiež zvyčajne úplne iné prejavy. Kým ma jeden len teplotuje, druhý ma zapálené ucho, tretia ma červené hrdlo a štvrtá kašle ako hrniec. Mozu mat všetky rovnaky vírus, ale každému sadol inak.
Každý človek má niekde citlivé miesto, kde mu sadne vírus. Niekto má uši, niekto nos a niekto hrtan. Keď tvoje mladšie dieťa bojuje s vírusom, jeho najslabšie miesto je sliznica nosa, telo nepopusti vírus nižšie aby jej to drazdilo dolné dýchacie cesty. Staršiemu zase vírus klesne nižšie, je zachytený v horných aj dolných dýchacích cestách a tak sopli aj kašle. Každé telo je iné a nebude to takto navždy, keď sa jej bude časom meniť imunitna odpoveď, tak sa môže zmeniť aj to ako a či bude kašľať.
Moje deti majú tiež zvyčajne úplne iné prejavy. Kým ma jeden len teplotuje, druhý ma zapálené ucho, tretia ma červené hrdlo a štvrtá kašle ako hrniec. Mozu mat všetky rovnaky vírus, ale každému sadol inak.
@ria_sprout ďakujem, ja som bola v tom, že keď proste syn mal napríklad laryngitidu a dcéra zostala chorá od neho,tiež som očakávala taky kašeľ..a nič..ja som len rada, nestrachujem sa,že by bolo s ňou niečo zle,ja som rada. len všade naokolo počuje male deti kašľať, či uz po meste alebo aj v škôlke tak mi to prišlo trochu zvláštne 😀

@tinus89 Babätka a deti inak nesú choroby. Náš hneď po pôrode šiel do inkubača a mal masívnu infekciu dýchacích ciest, ale takú, že mal trikrát vyššiu dávku ATB do žily ako sa také bábätko dvojkilové patrí. A čudo? Telesná teplota 36,9°C. Tieto deti proste nevedia zvýšiť svoju telesnú teplotu, nemajú na to zdroje, tak sa teplota neprejavuje.
Kašeľ sa prejavuje vtedy, keď pľúca a priedušky potrebujú zo seba dostať sajrajt von. Väčšinou do pľúc zatekajú hlieny, následne z toho vzniká kašeľ, ale nie je to podmienka.
Ak sa bojíš, spýtaj sa doktora, ale podľa mňa zbytočne hľadáš problém tam, kde nie je 🙂