Prečo moje 8-mesačné dieťa stále plače a mrnčí?
Ahojte, neviete mi nahodou poradit moje babatko uz asi 2 tyzdne stale len mrnči, dostava zachvaty placu z nicoho nic. Pyta sa na ruky, aj ho zoberiem a plače aj na rukach. Stale si pretiera oci, ci je najedeny alebo po spanku stale plače akoby ho niečo bolelo. Nechce sa hrať nema o nič zaujem. Sem tam na 5-10 minut denne a dosť. Stale sa chce stavat na nohy. Už som zufala…. Budem vdacna za kazdu radu, pomoc
@tanyan idu mu aj zubky ale ze by az takto vyvadzal? Mam pocit ze je to stale horsie a horsie
@zajasik Zuby vedia potrápiť aj dospelých, u detí to tiež môže byť náročné. Ja som dávala niekedy polovičnú dávku Nurofenu, aby sme si (dieťa aj dospelí) oddýchli od toho trápenia. Väčšinou stačilo chladené hryzátko.
Ako píšu ženy vyššie, môžu to byť zuby, môže to byť bolesť z rastu, môže to byť preťaženie (psychické) keď dosahuje nový vývojový mílnik, tých vecí ktoré by to mohli byť je na zoznam. Svoje dieťa si poznáš najlepšie, plus lekár/ka ak by to bolo spôsobené niečím iným (ak si stále pretiera oči, nemá na niečo alergiu, že by ich mal podráždené?).
Ako píšu ženy vyššie, môžu to byť zuby, môže to byť bolesť z rastu, môže to byť preťaženie (psychické) keď dosahuje nový vývojový mílnik, tých vecí ktoré by to mohli byť je na zoznam. Svoje dieťa si poznáš najlepšie, plus lekár/ka ak by to bolo spôsobené niečím iným (ak si stále pretiera oči, nemá na niečo alergiu, že by ich mal podráždené?).
@cyneric pretiera si oci skor akoby od unavy. Aj ked sa vyspinka tak je unaveny a pretiera si oci
@zajasik Zuby vedia potrápiť aj dospelých, u detí to tiež môže byť náročné. Ja som dávala niekedy polovičnú dávku Nurofenu, aby sme si (dieťa aj dospelí) oddýchli od toho trápenia. Väčšinou stačilo chladené hryzátko.
@tanyan davam mu gelik ale nemam pocit ze by to pomohlo nejako. Nurofen zvyknem na noc dat. Ale skusim aj teraz a uvidime
@anonym_7615bd davam mu geliky a na noc nurofen
@zajasik Tak Len vydrzat
@zajasik Tak Len vydrzat
@biglovemom pokusim sa. Len mi to vrta v hlave ci to nie je nieco ine. Mozno to prilis prezivam
@biglovemom pokusim sa. Len mi to vrta v hlave ci to nie je nieco ine. Mozno to prilis prezivam
@zajasik tak ho daj pozriet u lekara

Zúbky?