icon

Prečo moje 8-mesačné dieťa stále plače a mrnčí?

zajasik
14. nov 2025

Ahojte, neviete mi nahodou poradit moje babatko uz asi 2 tyzdne stale len mrnči, dostava zachvaty placu z nicoho nic. Pyta sa na ruky, aj ho zoberiem a plače aj na rukach. Stale si pretiera oci, ci je najedeny alebo po spanku stale plače akoby ho niečo bolelo. Nechce sa hrať nema o nič zaujem. Sem tam na 5-10 minut denne a dosť. Stale sa chce stavat na nohy. Už som zufala…. Budem vdacna za kazdu radu, pomoc

tanyan
14. nov 2025

Zúbky?

zajasik
autor
14. nov 2025
@tanyan

Zúbky?

@tanyan idu mu aj zubky ale ze by az takto vyvadzal? Mam pocit ze je to stale horsie a horsie

tanyan
14. nov 2025
@zajasik

@tanyan idu mu aj zubky ale ze by az takto vyvadzal? Mam pocit ze je to stale horsie a horsie

@zajasik Zuby vedia potrápiť aj dospelých, u detí to tiež môže byť náročné. Ja som dávala niekedy polovičnú dávku Nurofenu, aby sme si (dieťa aj dospelí) oddýchli od toho trápenia. Väčšinou stačilo chladené hryzátko.

anonym_7615bd
14. nov 2025
@zajasik

@zajasik daj mu nieco proti bolesti ved ,musi mat bolesti chudatko😞

cyneric
14. nov 2025

Ako píšu ženy vyššie, môžu to byť zuby, môže to byť bolesť z rastu, môže to byť preťaženie (psychické) keď dosahuje nový vývojový mílnik, tých vecí ktoré by to mohli byť je na zoznam. Svoje dieťa si poznáš najlepšie, plus lekár/ka ak by to bolo spôsobené niečím iným (ak si stále pretiera oči, nemá na niečo alergiu, že by ich mal podráždené?).

zajasik
autor
14. nov 2025
@anonym_7615bd

@zajasik daj mu nieco proti bolesti ved ,musi mat bolesti chudatko😞

@anonym_7615bd davam mu geliky a na noc nurofen

zajasik
autor
14. nov 2025
@cyneric

Ako píšu ženy vyššie, môžu to byť zuby, môže to byť bolesť z rastu, môže to byť preťaženie (psychické) keď dosahuje nový vývojový mílnik, tých vecí ktoré by to mohli byť je na zoznam. Svoje dieťa si poznáš najlepšie, plus lekár/ka ak by to bolo spôsobené niečím iným (ak si stále pretiera oči, nemá na niečo alergiu, že by ich mal podráždené?).

@cyneric pretiera si oci skor akoby od unavy. Aj ked sa vyspinka tak je unaveny a pretiera si oci

zajasik
autor
14. nov 2025
@tanyan

@zajasik Zuby vedia potrápiť aj dospelých, u detí to tiež môže byť náročné. Ja som dávala niekedy polovičnú dávku Nurofenu, aby sme si (dieťa aj dospelí) oddýchli od toho trápenia. Väčšinou stačilo chladené hryzátko.

@tanyan davam mu gelik ale nemam pocit ze by to pomohlo nejako. Nurofen zvyknem na noc dat. Ale skusim aj teraz a uvidime

biglovemom
14. nov 2025
@zajasik

@anonym_7615bd davam mu geliky a na noc nurofen

@zajasik Tak Len vydrzat

zajasik
autor
14. nov 2025
@biglovemom

@zajasik Tak Len vydrzat

@biglovemom pokusim sa. Len mi to vrta v hlave ci to nie je nieco ine. Mozno to prilis prezivam

anonym_2dc3d5
14. nov 2025
@tanyan

Zúbky?

@tanyan Mne to prvé tiež nepadlo.
@zajasik Určite ho mordujú zúbky.

biglovemom
14. nov 2025
@zajasik

@biglovemom pokusim sa. Len mi to vrta v hlave ci to nie je nieco ine. Mozno to prilis prezivam

@zajasik tak ho daj pozriet u lekara