Prečo nemá 11-ročný syn nárok na obuv na mieru?
nas 11 rocny syn vraj nema narok na takuto obuv??? dostali sme iba ortezy na noc a vlozky,vcera sme boli na kontrole a vraj nema narok na obuv🤔 ma skratenu lavu nohu o 0,5 a padnute paty
@viktoriakarin pretože nemá nález na obuv na mieru, na to aby ortopéd alebo rehabilitačný lekar mohol predpísať ortopedicku obuv, musia byt presne splnené diagnosticke kritéria, pokojne sa opýtaj svojho lekára, presne ti ukáže čo je vo vestníku
@oskorusa moje nervy,ale sky je to problem kupit obuv do ktorej napracem vlozku a nakolko ma potom vysoko hore patu,nedrzia dobre topankh na nohe
@viktoriakarin ale veď nemusíš kupovať vložku, stačí podpätenku. To nie je žiadny problém. Zmesi sa úplne pohodlne do topanky aj do tenisky.
@viktoriakarin vhodne su členkové topánky, vpadnute členky môžu mat príčinu aj v slabom brušnom svalstve, takže aj cvičenie s fyzioterapeutom pomôže, a 0,5cm sa da ľavá topánka podbiť obuvníkovi
@viktoriakarin odporúčam ti zmeniť ortopéda. Žiadny normálny ti nebude robiť problémy a obuv predpíše.
@koniarova bola som v tom ze narok ma,ale povedala ze na tolko plochu nohu nema🤣
@viktoriakarin aký má stupeň plochonozia?
@viktoriakarin tak sa teš,že nemá až natoľko ploché nohy.😁
Ja mam o 1 cm skratenu nohu, priecne ploche nohy a nikdy som nemala narok na topanky na mieru. Vzdy som dostala na mieru vyrobene vlozky do topanok 🧐 ano je to mega problem najst vhodnu obuv co sa po 3mesiacoch neznici kvoli takym vlozkam. Este ked je kazda ina.
@koniarova musim pozriet v papieroch
@viktoriakarin Veľmi záleží od ochoty lekára. 🙂 My sme boli s dcérkou u jedného ortopéda, ten mi povedal, že s jej diagnózou nemá nárok na nič. Aj napriek tomu, že akékoľvek drahé topánky jej vydržia približne mesiac, lebo sa hneď deformujú nesprávnou chôdzou a už sa nedajú nosiť. Doktor bol arogantný, dcérku ani riadne nevyšetril. Absolútne som nebola spokojná s prístupom, navštívili sme iného odborníka a ten sa začal smiať - samozrejme, že máme nárok na obuv na mieru. Dcérku hneď pomerali a vyrobili topánky. 🤷🏻♀️ Takže by som určite navštívila ešte iného odborníka.

@viktoriakarin na dorovnanie kratšej nohy vieš kúpiť v zdravotníckych potrebách aj z podpätenku do topanky, stojí asi 3 - 4 e