icon

Prečo sa môj trojmesačný syn ohýba do luku?

2. apr 2025

Dobrý večer, malý (3m) chce byt stále len v polohe na “ tigrika” . Keď ho otočim na chrbátik (na rukach) tak sa začne ohýbať do luku a snaží sa pretočiť - až je z toho červený a ma mokrú hlávku + plače. Tým pádom ho nemôžem ani nakŕmiť … už som zúfalá. Dávam mu piť moje mlieko (odsate). Trvá to už týždeň. Niekedy aj keď leží v postieľke, tak si ľahne na ľavý bok a úplne sa tak zhúľa do klbka… neplače pri tom.
Dnes ráno sa zobudil a plakal 30 minút a nedalo sa ho utíšiť. S kŕmením je to boj , vypije mi len v noci keď je ospalý. Čo mu môže byt ? Môže to byt skrytý reflux ?

denkabemommy
2. apr 2025

Sandiferov syndróm. 🙂 deti to robia, keď potrebujú uľaviť pri skrytom refluxe

majusik1304
2. apr 2025

Nepotrebuje odgrgbut, pripadne prdiky vypustiť? Ze preto tak sa vytáča. Robili to aj mojde deti v tom veku...nebude mu málo mliečka? Nechces skúsiť dať aj umelé? Ja som si odsavala svoje mlieko ale bolo ho málo tak som davala aj umelé.... Držím palce

berenika39
2. apr 2025

Co na to říká pediatr? Je důležité vyšetření, najít příčinu, může to být víc věcí a je třeba to řešit.
Týden se to děje, nejde utišit, pláče, je to ještě velmi malé miminko, místo internetu zajdi k dětské lékařce.
Uvědomuješ si rizika, která z toho plynou? Pokud je to tak, jak píšeš, že ti pije jen v noci, když je ospalý? Hrozí dehydratace...

Může to být bříško, ale děje se to i při špatné manipulaci s miminkem. Každopádně to nenech být, ovlivňuje to jeho vývoj....kdyby to trvalo déle...

pl2y
2. apr 2025

Ja som toto riešila s fyzio, u nás to bolo nie úplne najvhodnejšou manipuláciou..babatko by nikdy nemalo byt vo zvislej polohe, kým same nesedi (tlak na chrbticu) a aj dvihat z ľahu by sa nemalo tak, že sa da ruka pod krk a hlavu, ale formou takého nabalenia..my sme vedeli, že nemáme dvihat pod krkom, ale napokon čo sme si mysleli, že dvíhame pod hlavičkou a tu istime nám bolo vysvetlené, že je stále pri krku a že to nie je detom prijemne a potom majú stuhnuté svalstvo v oblasti krku..začali sme inak manipulovať a preslo za pár dni,.tiež sa to objavilo v týchto 3 mes

kathhii
3. apr 2025

Išla by som s ním k pediatrovi.
Tigrik je pre neho uľavová poloha. Používa sa aj na odgrgnutie aj na masírovanie bruška. Čiže kľudne problém s bruškom...

autor
3. apr 2025

Ahojte, bola som u lekárky. Nakoniec to sú zapálene uška