Predčasná puberta u 6-ročnej
Poprosím vaše názory, skúsenosti
Moja 6 ročná má pot ako dospelí už od minulého roka.Priblizne pred rokom.,Už jej začali rásť aj prsia.Vlani mala dosť veľa odberov krvi, predoperačné aj.
Ultrazvuk pŕs(zväčšené prsné žľazy,nadoblicky v poriadku,UZ štítnej tiež v poriadku.U endokrinologa odber krvi na všetko možné tiež v poriadku.Doma jeme len domáce vajíčka aj mäso.Z čoho to potom môže mať?
Ja som bola s dcérou na odporúčanie endokrinologičky aj v Ľubochni na pár dní. Nezistili odchýlky, ale kázali minimalizovať kuracie mäso, sóju a sójové výrobky, vodu z plastových fliaš...
@tanyan no hej, hej, v práci bola pri mne raz jedna pani a ona tiež spomínala, že jej dcérka to tak má a vraveli, nech ju nekrmi kuracím mäsom, keďže kurčatá sú dopovane niečim pre rýchly rast. Možno na tom fakt bude niečo pravdy.
Hormonálna nerovnováha? môže mať zvýšené hodnoty ženského hormónu estrogén.
@margotka17 autorka píše, že jedia len domace vajcia a mäso..
Mojej dcére keď bola maličká začal rásť jeden prsník, robili jej aj sono vaječníkov (také robili u vás?), či tam nezačali nejaké zmeny, ale na nič neprišli.. mäso jeme malo a tak to bolo aj keď bola mala.. časom to zmizlo a teraz sa vyvíja normálne, už je v puberte a prsia jej rastu rovnomerne..
U najmladšieho syna zase sa začali objavovať fľaky ako pri vitiligo, šedivé vlasy atd.. na endokrinologii všetko ok a časom to tiež zmizlo... Lekári vraveli v oboch prípadoch, že existujú hormonálne nerovnováhy, ktoré sa nedajú nejako zachytit a ak to nie je nejaký extrém tak sa to len sleduje..
Tak snáď ďalej bude ok, ak to nemá nejaké extra výrazne..
Rastove hormony ...problem je ze tento sajrajt nieje len v kuracom alebo v bravcovom mase ale aj semiacka roznej zeleniny su morene a bioinzinierstvom atd upravovane vselijak na rast a darmo ze clovek kupi bio zeleninu pestovanu bez hnojiv ked chemicke kody rastlin su proste aj tak upravovane ...je tu tolko sajrajtu ze takto zle rychlym rastom na tom neboli ani deti narodene do roku 2000 az 2010...a teraz posledne roky ledva sa to dieta narodi a uz aby deti co maju ledva 7-9 rokov mali kramy, zdurene zlazy, pot a bohvie co este...je to skratka dost zle
@vakatko zobrali jej krv na všetko.Vsetko má v norme.
@anitu zle som sa vyjadrila, nemusí mať zvýšené hladiny estrogénu, ale začal sa jej veľmi skoro tvoriť, hladina môže byť v norme, tak to lekárka uzavrela, že je ok.
Sója sa odporúča jesť ženám s nízkou hladinou estrogénu, podporuje jeho tvorbu.
Môžu za to plastové obaly, GMO potraviny, éčka - stabilizátory..
Umelé cukry v sladkostiach.. je paradox, že sa používajú hlavne vo farmaceutickom priemysle v liekoch, sirupoch od kašľu... na jednej strane majú liečiť a zároveň nám poškodzujú zdravie, hlavne malým deťom.

Skor hormonálna zmena alebo dedičnosť. Ak má dieťa viac hormonov vtedy skor byva aj ochlpenie a podobne. Moj syn ma 5 rokov a smrtia mu pazuchy a so starším ktorý ma 10 rokov sa obaja strašne potia. Starsiemu od minuleho roka strasne smrdia nohy jak dospelemu. Mala som spolužiačku ktora mala vela muzskych hormonov a chlpatel jej chtbat a fúzy mala ako prváčka na strednej