Predčasná puberta u osemročnej dcéry
Ahojte, mam dcérku ma presne 8 rokov a 4 mesiace. Odjakživa bola taka vyspelejšia správaním medzi rovesníkmi. Je vysoká 138cm a ma 30kg. Vzdy bola štíhla.
Asi 3 mesiace pozorujem dole jemne chĺpky, aj v podpazuší. Bradavky ma vacsie akoby zdurene. Boli sme aj u dr, kázala na mesiac vysadiť kuracie mäso a ked to nepomôže pošle ju na endokrinológiu.
Ale mna hy zaujímalo ci sa sctym niekto stretol a bolo aj tak vsetko v poriadku. Ďakujem
mojej tiez po 8 rokoch zacli pomalicky rast prsia - to bolo ako prve. na preventivke po 9r.nas upozornila, ze nech sledujem aj chlpky. veru pocas roka sa zvyraznili a stmavli. a pred par mesiacmi dostala aj menzes. je to este take nijake a vselijake...
Dr. nas nikde neposielala. tiez kazala vyrazne obmedzit kuracie a tiez sojove veci, ze aby este troska podrastla. Ma nejakych 140cm - mozno daco uz aj podrastla.
Povedala,ze to nie je predcasne, len je medzi tymi skorsimi v tabulke. Predcasne by bolo asi este pred tymi 8 rokmi. To sa treba mozno podrobnejsie popytat. Ono aj na tej endokrinologii by spravili vysetrenia, co na skodu nie je.
@bubi1121 moze to byt naozaj tym kuracim masom, resp. hormonmi v nom, no nemusi. Ono doma ho mozes prestat pouzivat, ale v skolskej jedalni asi nemaju rozpocet na bio eko maso bez hormonov z poctivej farmy z okolia 🤷
Ja by som vsak v takom veku isto na tu endokrinologiu sla. Skontroluju jej hladiny hormonov (odber krvi), urobia sono stitnej zlazy.
U dievcat kludne može začínat puberta od tohoto veku a nejedna sa o predcastnu. Dcera, mala v stvrtom ročniku dve spolužiačky, ktore normálne menštruovali.
@elfi1
@mamatroch
@anna777115 dakujem 🙂
Moja má 10 rokov a viem o 1 spolužiačke ktorá už v 3.ročníku mala menzes a to dievča vyzerá na minimálne 12 ročnú.
Moja je vysoká, má cca 150cm -+, 45kg a to je 4 najvyššia s triedy. Fakt sú tie baby riadne vysoké. Muž má 196cm takže moja má byť po kom. Ale ona ma postavu ešte detskú

Tu si sa pytala to iste
https://www.modrykonik.sk/blog/bubi1121/message/ahojte-z-coho-moze-hyt-takto-zdurena-br-o93g3s/#comment-116211903