Predčasne narodené deti v 34. - 35. týždni
Ahojte možno divná otázka ale chcem sa len spýtať ak sa bábätko narodí v 34-35 tt tak je to stále ešte veľký problém či už tieto detičky sú na tom lepšie ? Samozrejme najlepšie keď sa narodí tak ako ma. Je to len čisto otázka 😊
34+5tt, na začiatku to vyzeralo fajn, neskôr sa predsa len niečo ukázalo dôsledkom predčasného pôrodu ale dúfam, že to nie je nič, čo by sme časom nezvládli.
Ja mam narodeneho v 34tt a nebol ani v inkubatore...mal sice 3kg,ale dlzku 47cm...ta vyska sa snim tiahla roky, vzdy bol najmenší v triede, v 12 rokoch vyzeral na 8-9...
Dnes ma 16 a je vyssi ako ja, ziadne nasledky nemá...
Zaciatok 34t a po roku to dobehol. ;)
Aj ja som rodila 34tt. A je to hop alebo trop. Tak ako ti ženy hore píšu. Ja som mala prekotny pôrod, nestihli mi pichnúť lieky na dovyvijanie pľúc, takze prvých pár hodín bola na pľúcnej ventilácii ale potom naskočila. 3 alebo 4 týždne v inkubatore, začiatok ťažší, sledovaná všade, bolo treba vydržať a poctivo cvičiť 🤷🏻♀️ Dnes 1,5 roka a hoci chodiť začala len pred 3 týždňami, je to veeeelmi bystrá a šikovná dievka. Vôbec to na nej nepoznať 🥰 u nás veľmi pomohlo že som rodila v nemocnici kde mali neonatologiu (speci oddelenie pre predčastne narodené deti) našťastie má stihli previezť z nemocnice kde ju nemali, hoci skoro som rodila v sanitke 🤣🤣
Moj sa mi narodil v 35 týždni, mal 2450g a 46 cm , nebol ani v inkubátore, zdravučký, a dnes už ma 14 rokov a 180cm patrí medzi najvyšších z triedy a plieska s nim teta puberta🙈
závisí od šťastí... poznám detičky čo neboli ani len v inkubátore, od prvého začiatku bolo všetko Ok...
Ale poznám aj také detičky ktoré boli na tom od začiatku dosť blbo a nespravilo sa to ani časom. Ba čo viac - diagn. ešte pribúdali.
Aoj mbe sa narodil 34tt a vsetko zdravucky jedine 2000g tak ho dali do inkubatora a o tyzden nas pustili domov
A este k tomu mne stihli dat injekcie na rychli vyvim pluc
Ono je dost dolezite preco sa dietatko narodi predcasne.
je to individualne, vacsinou ti budu pisat rodicia ktore maju zdrave deti tie s chorymi sa nebude "chvalit" moze byt vsetko ok, ale moze byt aj velky problem zalezi od porodu, od poporodnej adaptacie ci od sameho tehotenstva z akeho dovodu sa ukoncuje skor t.j. aky start ma babatko do zivota

Zvladaju to dobre, ak aj majú nejaké problémy do 3 rokov svojich rovesníkov dobehnú aj predbehnú 😁..len su logicky viacej sledovaný počas prvého roka..