Predĺžený PQ interval dieťatka u kardiológa
mamicky, chcem poprosit o radu, ak ma niekto podobny problem, ako my....nasa takmer 3 rocna dcerka ma predlzeny PR (resp. PQ) interval, a po dnesnej kontrole som zostala dost znepokojena, lebo z poslednych 0,16 s sa jej predlzil na 0,20 s...dr. nam dal kontrolu o dva mesiace s tym, ze asi dostaneme Holter...na zataz reagovalo srdiecko adekvatne, to znamena, ze ten interval sa jej skratil, ale v podstate na hornu hranicu 0,16 s...som z toho dost vystrasena, neviem, co mam ocakavat, bojim sa...keby aspon bol predlzeny, ale stale konstantne, tak by som sa s tym dokazala zmierit, ale mam obavy, kedze sa jej predlzuje, najpr mala 0,14, potom 0,16, potom 018, potom znova klesol na 0,16 a dnes zrazu 0,20....dakujem za vsetky info, rady a povzbudenia...

@sisiska info, poradenstvo mal predsa poskytnut kardiolog. Ak mu to samemu nenapadne, treba sa ho pytat, lebo tuna maminy mozu akurat tak poddporit, psych. povzbudit. Tie intervaly, ich kolisanie a predlzovanie su fakt otazka na lekara s aspon 2ma atestaciami, prepokladam ze len malo mamin tu ma vystudovanu medinu. Ale budem drzat palcek, nech sa malinkej EKG znormalizuje a uz to je len dobre, pripadne ze sa ozve nejaka mamina, ktorej dietatko ma tiez predlzeny interval a bude ti vediet povedat, ako to prebieha, ci to aj u nich kolise alebo co. Drzte sa 😉