icon

Prejavuje sa plný nos bez hlienov ako alergia?

9. apr 2025

Dobry den,
mamicky alergikov, pri alergii je sopel len vodovy? Lebo syn ma alergiu (zatial len podla vysledkov krvi). Nevieme vsak naco. Vysetrenie na alergologii nas caka za tyzden… ale on ma uplne upchaty nos. Nic ine mu nie je. Sople vsak nejdu von. Akoby mal napuchnutu sliznicu a sople takmer ziadne. Ale nevie dychat poriadne. Ja tie sople aj pocujem kdesi hore. Ale nepride mi to ako choroba. Moze sa alergia prejavovat aj takto? Uz to ma vyse tyzdna, ziadne zlepsenie. Tak mi napadlo, ci to moze byt prejav alergie.
Dakujem

rozculena
9. apr 2025

ja mám takto opuchnutú sliznicu celoročne

tanyan
9. apr 2025

Áno, zdurenie sliznice je jeden z prejavov alergie. Malo by to ustúpiť, keď si dá antihistaminiká. Ale neviem či Vám nekázali byť pred vyšetrením na alergológii bez takýchto liekov, aby neskreslili výsledky.
Niekedy pomôže aj schladiť to zdurené - mokrá vreckovka na nos alebo aspoň nanuk či zmrzlina...

vernnik3
9. apr 2025

A keď máte z výsledkov krvi zistenú alergiu tak nemá žiadne lieky na alergiu ktoré by mu mohli pomôcť odpuchnúť sliznicu? Neterka tak má Desloratadin.

anavixy
9. apr 2025

Urcite moze, kedze to uz ma tyzden bezo zmeny, tak to obycajna nadcha nebude. Antihistaminika neuziva? Aj dekongestiva opuch sliznice stiahli, ale to je riesenie na par dni, ked ma potvrdeni alergiu a takyto prejav, potrebuje lieky.

autor
9. apr 2025

@vernnik3 Tak ako pise @tanyan dva tyzdne pred vysetrenim nesmie uzivat nic… preto si neviem teraz ani overit, ze ci je to fakt alergia
@anavixy

Ono, my mame tento problem uz takmer rok. Raz je lepsie, raz horsie… Len na nom skusali lieky. Az som si konecne v decembri vydupala odbery u pediatricky… a bum. IgE zvysene 238,10 (normu pisu 0-144)… no a termin sme dostali az teraz, na april 🤷‍♀️
Dakujem vam… tak uz ten tyzden dobojujeme a snad sa uz potom dozvieme, ze co je u neho za problem… ale fakt sa to zas zhorsilo teraz ako vsetko zacalo kvitnut. Len nemam skusenosti z alergiou, tak som nevedela, ci moze byt aj takyto prejav. Akoby zabetonovamy nos

anavixy
9. apr 2025

Aha jasne, nemate do dovysetrovane este, tak to je neprijemne, ked nemoze nic 😏 Olynth by asi mohol aspon pred spanim, neskusali ste?

rozculena
9. apr 2025

@anavixy zvykne si a bude závislý.........

autor
9. apr 2025

@anavixy ano davam mu aspon to. Len to zaberie na chvilku… no luto mi ho je chudaka
@rozculena nedavam nikdy dlhsie ako 10 dni.. aj u seba. Na to si davam pozor. Aj ked viem, ze by sa malo max 7 dni.

tanyan
9. apr 2025

Skúšate aj preplachovanie nosa? Nemusí to byť konvičkovanie, aj morská voda v spreji alebo vincentka to aspoň opláchnu a snáď sa to zlepší.

anavixy
9. apr 2025

@rozculena ved som pisala uz v prvom komentari, ze je to na par dni. Za tyzden jeden strek na vecer zavisly nebude.
Ani za 10 dni, ak to nie je kazdych par hodin.

autor
9. apr 2025

@tanyan ano, cistime aliamare, rano vecer a aspon raz cez den…
@anavixy davam len na noc (dnes dostal aj pred hodinou, lebo vobec nevedel dychat)…

anavixy
9. apr 2025

Chapem, ja mam aktualne nadchu, takze sprej stale pri sebe, neviem si predstavit takto byt dva tyzdne v kuse bez pomoci 😒

zuzkagg
9. apr 2025

Neskúšali ste konvickovat alebo nosnú sprchu? To vraj pomáha uľaviť aj pri alergickej nádche

autor
9. apr 2025

@zuzkagg na to ho nenahovorim veru 😁

autor
9. apr 2025

@anavixy no je mi ho luto veru