icon

Prejdú zelené soplíky bez antibiotík?

8. júl 2025

Ahojte, 8 rocna dcéra ma v podstate raz do mesiaca zelene sople, doktor to rieši pamyconom alebo unifloxom alebo celkovými antibiotikami, nemá žiadne iné príznaky tie sople, najzelenejsie sú ráno, ma aj imunor, bronchovaxon ma raz do roka, alergiu nemá, teraz som s ňou doma cez prázdniny mám to nechat tak a len jej čistiť nos morskou vodou ? Boli sme aj pri mori, prejde to samé ? P.s pamycon a uniflox nám zaberajú iba v čase keď ich berie, hneď ako doberie sople sa vrátia v podstate sa ich zbaví len celkovými antibiotikami, vytery ukazujú niekedy moraxela, niekedy pneumokok, hrdlo čisté.

autor
8. júl 2025

Ešte chcem dodať že preplachujeme nasalinom, coldisept, propolis je na dennom poriadku

ajsha123
8. júl 2025

Naši sa nevedeli zbaviť zelených soplí, keď mali veľké nosné mandle. Už boli tie mandle príliš veľké, akoby bránili kvalitnému preliečeniu... To je jeden pohľad na vec. Ja našim dávam počas soplí sinupret, alebo ešte lepší je sirup Sinuspharm. Oba sú na zápal prínosových dutín. Lebo ak má zelené sople, má zápal dutín. Po tretie, vyskúšaj spolu so Sinuspharm kapucinku. 3x denne. Je to prírodné antibiotikum, našim pomáha. Existuje v kvapkách, ako tinktúra, v tbl a dokonca v cps (toto mám najradšej, vysypem to menším deťom priamo do lyžičky so sirupom)

maminka1988
8. júl 2025

Preplachovat nos castejsie. Mojmu synovi to pomaha.

autor
8. júl 2025
@ajsha123

Naši sa nevedeli zbaviť zelených soplí, keď mali veľké nosné mandle. Už boli tie mandle príliš veľké, akoby bránili kvalitnému preliečeniu... To je jeden pohľad na vec. Ja našim dávam počas soplí sinupret, alebo ešte lepší je sirup Sinuspharm. Oba sú na zápal prínosových dutín. Lebo ak má zelené sople, má zápal dutín. Po tretie, vyskúšaj spolu so Sinuspharm kapucinku. 3x denne. Je to prírodné antibiotikum, našim pomáha. Existuje v kvapkách, ako tinktúra, v tbl a dokonca v cps (toto mám najradšej, vysypem to menším deťom priamo do lyžičky so sirupom)

@ajsha123 mandle mame vybraté

bluka2
8. júl 2025

Jasne, ze to prejde. Ja som nikdy nedala detom atb na toto, ani sebe. Preslo kazdy raz.
Opravim sa, spominam si na pridad seba asi pred 20 rokmi, kedy to za 3 tyzdne preslo do stadia, ze pri kychnuti mi vyslo za hrst tych zelenych soplov - vtedy padli atb vhod. Ale v 99% pripadov to proste prejde. Vsak vidis, ci sa to zlepsuje alebo zhorsuje

misela555
Odpoveď bola odstránená