icon

Prekonali vaše deti cytomegalovírus?

veruska00
15. jún 2020

Ahojte mamicky! Prekonali vase deticky citomegalovirus?

alana1
15. jún 2020

ano

veruska00
autor
15. jún 2020

@alana1 a dostali ste aj niake lieky na to alebo to sa nelieci? Ma to aj niake nasledky? Dakujem

veruska00
autor
15. jún 2020

@alana1 a mali ste aj niake priznaky?

lily14
15. jún 2020

Áno,bez liekov...zistili neskôr v krvi

veruska00
autor
15. jún 2020

@lily14 aj nam to zistili teraz! Dcera ma cca tyzden zvacsene uzliny na krku a brali jej krv a teraz sa to zistilo a ze to moze byt z toho! A mali ste aj niake priznaky?

lily14
15. jún 2020

@veruska00 tiež uzliny,a bolesť bruška tak zobrali krvný obraz,sedimentaciu atd

lily14
15. jún 2020

@veruska00 aké veľké má uzliny? Je chorá? A vo povedala dr?

veruska00
autor
15. jún 2020

@lily14 Cca jak hrasok ale kazdy dnom sa to zmensuje! Pediatricka povedala ze netreba ziadne lieky! Chvala bohu neni chora! Cca kolko to trva kym sa strata tie uzliny? Jedno ma na hlavicke druhe na krku a este ma aj v prsniku!

lily14
15. jún 2020

@veruska00 aj mesiace,niekomu dokonca ostanú...uzliny nie sú nebezpečne to telo bojuje s niečím,aj my máme jednu na krku už dlhšie,ale boli sme aj na sono že ok keď je .mäkká a pohyblivá...ale vždy keď ju zbadám panika stres

veruska00
autor
15. jún 2020

@lily14 dakujem ti za info 😊 takisto som aj ja 😏 ked mi doktora oznamila ze ma citomegalo vírus normálne mi ostalo zle skoro som odpadla! Troska si ma ukludnila 😊 dufam ze nebude to nic vazne ale ako som citala v tehotenstve je to nebezpecne

lily14
15. jún 2020

@veruska00 veľa ľudí to prekoná a ani nevie!

veruska00
autor
15. jún 2020

@lily14 dakujem ti za info 😊

alana1
15. jún 2020

moj syn mal len taku chrastu na tvari, dr povedala ze to je herpes ale nic nato nedala ani nevysetrovala, az cca po roku ked mu robili krvne vysetrenia kvôli niecomu inému, zistili ze prekonal cmv

simsalabim
15. jún 2020

@veruska00 obe moje dcery ho prekonali - starsia asi v 2 rokoch, ani sme nevedeli, kedy bola chora, tiez mala iba zvacsene uzliny po celom tele - az tak, ze sme boli aj na onkologii...nastastie onko ochorenie vylucili, zistil sa len prekonany cytomegalovirus. Mladsia ho prekonala v 13 rokoch - to sme vedeli, ze je chora - horucka, bolave hrdlo, uzliny navrete pod bradou. Cca o tyzden bola fit. Na virusy sa lieky nezvyknu davat, zmiernuju sa len priznaky ako horucka, bolestivost a pod. My sme jej hrdlo natierali octanovou mastou a obvazovali - podla rady lekarky.

lily14
15. jún 2020

@simsalabim a úplne zmizli uzliny

simsalabim
15. jún 2020

@lily14 ano. U starsej to trvalo velmi dlho - asi pol roka. Mala jednu na hrudniku, nejake v slabinach a za hlavou a velmi vela v bruchu - bolelo ju kvoli tomu. krv ukazala iba uz prekonany CMV - kedy, to sme si nevsimli, nebola vobec chora, ziadne teploty, len zrazu uzlina na hrudniku a potom vysetrenia ukazali, ze aj v bruchu - to ju uz bolelo. U mladsej to trvalo cca 10 dni . Jej navreli iba pod bradou na krku, ako keby mala mumps, asi 3 dni po zacati choroby (horucka, bolave hrdlo), takze sme sli opat k lekarke, ta jej vzala krv, z krvi sa potvrdil prave aktivny CMV. Natierali sme tie uzliny - ako som pisala, octanovou mastou, znacne sa zmensili a prestali boliet v priebehu asi 2-3 dni, ale trochu dlhsie trvalo, kym zmizli uplne. No nebolo to urcite viac ako 10-14dni mozno.

prihlasenemeno
15. jún 2020

90% l

hanata
17. jún 2020

Ano, syn to mal spolu s mononukleozou. Dr ani nevedela, mala podozrenie na mono, ale dostal pre istotu atb, lebo sa jej zdalo, ze k tomu mohol dostat este nieco. A potom z vyterov vysli oba virusy a ktovie, ci nemal pridruzeny aj nejaky zapal. Myslim, ze o mesiac uz bol vyter v poriadku. Alebo o 3, uz si nepamatam.

ive56
20. aug 2020

@simsalabim a kedy vašim dceram zmizli uzlini moja ich ma asi už dve mesiace a ake velke boli?

simsalabim
20. aug 2020

@ive56 v mojom prispevku vyssie to je napisane, kedy zmizli. A velkost - u starsej drobne do 1cm a pocetne po celim teke. U mladsej iba 2 pod bradou, velke ako vajce.