icon

Prekonalo vaše dieťa len jeden epileptický záchvat?

miirkka1
3. júl 2021

Ahojky.Su tu rodicia co ich deti prekonali len jeden zachvat?Dcerka mala pred 3mesiacmi 1zachvat,doteraz chvalabohu nic🙏

deti95060810
3. júl 2021

podobne..

alena76
3. júl 2021

@miirkka1 Ahoj, ano syn, teraz ma 11. V septembri. Volali sme aj RZP.Boli sme na Kramaroch na neurologii- epilepsia potvrdena eeg. Odvtedy je na liecbe- liek Depakine, berie ho rano a vecer. Zijeme normal. Ale prve dva mesiace som bola v strese kazdu minutu, ci sa to nezopakuje😧

miirkka1
autor
4. júl 2021

@deti95060810 Poviete mi viacej?Mate lieky?Ake ste mli eeg?Kedy mal ten zachvat?

miirkka1
autor
4. júl 2021

@alena76 mozte mi povedat viacej prosim?Moja 4rocna dcera bola tiez potom v nemocnici.Eeg mala dobre.No po 8tyzdnoch sme boli na spankove eeg a tam boli vyboje.No lieky sme este nedostali.

didi2102
4. júl 2021

@miirkka1 Dobrý deň,ja vám podrobnosti neviem napísať keďže ide o neter,mala niečo cez 4r,keď s ňou išla švagriná po chodníku a odpadla,nemohla sa prebrať,samozrejme záchranka a na jyske 24h,tam povedali že to bol záchvat,kontrolné eeg potvrdilo epilepsiou,má lieky,sú to cez 2roky, za ten čas mala ďalšie 2zachvaty , krátke sekundové,normálne žije existuje ,jediné čo obmedzili aktivity kde trhá hlavou 😄 hoci včera sa natriasala na detskej disko 😁 posledný záchvat bol pred rokom

alena76
4. júl 2021

@miirkka1 No nasmu epilepsiu potvrdili hned po klasickim eeg. Spankove ani nerobili, lebo vyboje nasli uz na tom eeg v bdelom stave. Nasadili liecbu nejak viac neriesili. Ze nevedia povedat z coho je to.Este mu robili CT a mal ist pre istotu na MRI, ale kvoli korone nam zrusili termin a porom sa to vsetko poposuvalo - pokusam sa vybavit inde.Chodime na kontroly k obvodnemu neurologovi, tot vsjo. A modlim sa, nech sa to uz nezopakuje. Inak v tej Bratislave ked sme lezali, boli tam asi 3/4 zo vsetkych hospitalizovanych deti deti s nejakou formou epilesie.. Boli tam asi zo 3 deti vo veku vasej. viac menej na pozorovani a vacsinou mamickam lekari povedali, ze z toho deti” vyrastu”.
Ake mate vysetrenia okrem eeg? Asi by som trvala na ct a mri..

miirkka1
autor
4. júl 2021

@alena76 no tiez nam vraveli ze do puberty ma velku sancu ze z toho vyrastie.Vy neviete aku ma vas formu? Brali jej krv ,cukor pozerali,ekg.Aj nasa ma na ekg vyboje.Nam vraveli,ze to mavaju deti a niekedy k zachvatu pride niekedy nie.Mozem vediet aky zachvat to mal?V spanku cez den?

miirkka1
autor
4. júl 2021

@miirkka1 nevsimli ste si,ze by bol syn viac vystresovqny alebi mal menej spanku?

alena76
4. júl 2021

@miirkka1 Mal ho v spanku nadranom.. predtym siel na wc, odtial ku mne do postele .. asi uz mal nejaky zvlastny pocit

alena76
4. júl 2021

@miirkka1 No a este by som podotkla, ze bol strasne dlho na xboxe predtym - az som mala vycitky.. ale toto by ma vo sne nenapadlo. Vlastne mi to to nik nepotvvrdil, len ze by to mohlo byt spustacom - ze mohli aj nemuselo

miirkka1
autor
5. júl 2021

@alena76 no aj nasa tak mala zobudila sa nadránom a prisla ku nam do postele a zacalo to.Moze z toho vyrast vas syn?Ano spustacom to moze byt ale aj malo spanku stres,tv .Nasa vtedy mala kasel a k tomu tie dni.bola nevyspata lebo sme robili novu podlahu.A s manzelom sme sa aj dost vadilk.Vsetko sme si vycitali.

alena76
7. júl 2021

@miirkka1 Nam nepovedali, ze z toho moze vyrast. Ale on uz je v puberte. Hovorili to skoro kazdej mamine s detmi tak do 6 rokov cotam s nami lezali.. Nam nepovedali nic moc, len ze potvrdzuju epi a bude na liekoch. Tak len ticho dufam, ze bude normalne zit a nic sa uz neudeje.

alena76
7. júl 2021

@miirkka1
A drzim palce, nech ste v poriadku a nezopakuje sa to🙏