icon

Preplatenie liečebného pobytu pre deti: Ako postupovať?

31. jan 2024

Dobry den. Syn je prieduskar kazdy mesiac ma raz zapalene priedusky. Bol raz aj v nemocnici s tym. Plus je vedeny na pneumologickej ambulancii. Je mozne ze mu poistovna preplati nejaky liecebny pobyt ? Ako postupovat vlastne ? Co mi k tomu treba

viestta
31. jan 2024

Pediater alebo pneumolog vypise navrh na kupelnu liecbu a ten sa postupi na poistovnu. Kazdy poistovna ma na svojom webe napisane ako postupovat, rovnako to maju napisane aj vsetky kupele na svojich strankach

vikusjk
31. jan 2024

Odborny lekar (pneumolog, alergolog, plucny atd) by mal vypisat navrh na kupelnu liecbu. Ja som s dcerou chodila na alergo a plucne a doslova som si to vyziadala od alergologicky, nech nam to vypise. Mrmlala, ze ani rok k nej nechodime a uz chcem kupele, ale tak vravim, ze co mam rok cakat, ked je dieta viac doma, ako v skolke? Tak vzala krv, spravila nejake nevyhnutne testy a vypisala navrh. Vybrali sme si Lucivnu, to aj uviedla niekam na roh ziadosti a tam sme aj boli, 3 tyzdne, bolo to super a dcere to velmi pomohlo. Potom sme sa snazili aj chodit casto do Tatier, teda v ramci moznosti 3-4x do roka na aspon tri noci a veeeeeeela byt na vzduchu. V lete zase k moru, slany vzduch tiez prospieva.

autor
31. jan 2024

@viestta dakujem

autor
31. jan 2024

@vikusjk dakujem

kleopatra114
31. jan 2024

Kúpele , ak schváli poisťovňa , tak sú pre dieťa zadarmo . Za dieťa som platila len 1,7 €/ deň - kúpeľný poplatok .

autor
31. jan 2024

@kleopatra114 a sprievodna osoba si hradi sama ? Nasla som ze moze schvalit aj sprievodnu osobu

mamina7070
31. jan 2024

do sest rokov niektore poistovne schvalia sprievod ale len doplacaju zvysok si platis sama tak 800€ rataj na pobyt

autor
31. jan 2024

@mamina7070 tak vela ? Som myslela ze menej 😕

kleopatra114
31. jan 2024

Za seba platíš normálne podľa typu ubytovania. Rozdiel medzi schválením a neschválením bol 5eur deň.

mamina7070
31. jan 2024

hej to este mozno aj malo som napisala tu mas napr cenniky do lucivnej cennik

mamina7070
31. jan 2024

len ubytko v najlacnejsom ak si schvalena a ides mimo sezony mas 275 pri 21 dnovom pobyte plus strava 275 + poplatky za teba a dieta kupelne atd cca 75 to je uplne lowcost verzia este si mozes doplatit procedury atd

autor
31. jan 2024

@kleopatra114 naozaj 5 eur ? 🤦 Ach jaj

autor
31. jan 2024

@mamina7070 dakujem pekne

kleopatra114
31. jan 2024

Mne to robilo rozdiel 100 EUr zľavu na pobyt.

autor
31. jan 2024

@kleopatra114 no aj to je peniaz samozrejme no nic uvidime ze ako

lulu2014
3. feb 2024

Kamoska chodi so synom cca 8rokov do Lucivnej. Ale povedala ze min.rok boli naposledy lebo ze to tam ide dole vodou a plus platila za pobyt 1100e.
Asi je lepsie ak mate moznost ist na dlhsiu dovolenku do Tatier. Alebo uz spominane more .