icon

Prevencia črevných viróz. Ako ochrániť deti i rodinu?

14. mar 2025

Ahojte, manžel má črevnú virózu, máme dve malé deti 2 a 4 roky.. bojím sa hlavne o ne, aby to nechytili.. aké môžeme spraviť opatrenia? Resp dá sa vôbec nejak tomu zabrániť?
A čo odporúčate aby to manželovi rýchlo prešlo? Dr mu odporučila iba buscopan.

dadka1997
14. mar 2025

Nic, siri sa to vzduchom, nepoznam v tejto dobe nikoho kto by si tym nepresiel, môžeš tak maximalne dezinfikovať wc klucky a pod, možno zmiernia priznaky probiotiká

akinom0077
14. mar 2025

Castejsia dezinfekcia toalety, dokladne vetranie, izolacia, posielnenie imunity ale 100% sa neuchranite

katkaseiner
14. mar 2025

U nas ked bol muz takto tak sa presunul do inej izby kam ja a deti sme nesli a pouzival hostovsku kupelnu. Nechytil to nikto...rovnako ked som raz mala ja crevnu virozu, oddelila som sa rovnako ako pisem a nikto nechytil...asi hlavne je oddeliť sa co najskôr

autor
14. mar 2025

@dadka1997 takže je to teraz rozšírené?

@katkaseiner No iné izby v pohode ale kúpeľnu a wc máme len jednu 😔

jesenzima
14. mar 2025

Autorka, možno sa nenakazite, dodržiavajte riadne hygienu, hlavne po wc .. za moju rodinu ti poviem, že my sme ešte nikdy, naozaj nikdy nemali doma črevnú virózu, dokonca ani deti v škôlke sa nikdy nenakazili ... Takže, vždy je šanca, že vás to obíde. Držím palce

dadka1997
14. mar 2025

Ano je

vakatko
14. mar 2025

Okrem hygieny zvýšte príjem vitamínu C a probiotiká

autor
14. mar 2025

@dadka1997 och.. a nevieš ako dlho to zvykne trvať?

oblecenieavecicky
14. mar 2025

Čím skôr nasaď probiotiká

patus_2
14. mar 2025

Je už možné, že nakazený ste. Človek môže byť infekčný už pred prvými príznakmi. Takže teraz v podstate dávať pozor na hygienu, dezinfikovať všetke povrchy, preventívne si môžeš dať čierne uhlie.

dadka1997
14. mar 2025

U nas to bolo 3 dni, v priebehu 3 dni sme si to vsetci odvracali odhnackovali ale nosičom môžeš byt dalsich 5-8 dni po odzneni príznakov, preto je dôležitá hygiena, tie probiotika na upravu čriev a dietna strava

zuzikak
14. mar 2025

@patus_2 cierne uhlie ? A ked to nedostanu akurat ich zapecie. Ved to je liek proti hnackam. Nie probiotikum. To by som preventivne nerobila. Probiotika ano ale cierne uhlie nie

zuzikak
14. mar 2025

deti nech su s tatinom co najmenej ak sa da. Je mozne, ze ste to chytili uz aj vy ale nemate este priznaky. Hlavne prosim ta nestresuj. Nasadte vit. C a probiotika a sprav si zasoby. Hylak forte, detom detske probiotika, detom cierne uhlie, tebe tiez nieco proti hnackam, cierny caj bez teinu (kupis v lekarni), mineralku (ktoru mozte popijat s prevarenou vodou 50:50 len mineralka musi byt odbublinkovana) a paralen ak by bola teplota. Detom aj capiky ak by bola teplota a zvracali. Potom budete na diete a zvladnete to. Nam dr. pri diete poradila aj pohryzkavat dru tycinky slane. Ale to az ked clovek v sebe udrzi vodu (nie hned samozrejme). Nepanikar - zvladnete to.

patus_2
14. mar 2025

@zuzikak čierne uhlie určite nieje liek na hnačku v pravom slova zmysle. Čierne uhlie len naviaže toxíny z tráviaceho systému, ktoré potom spoločne z uhlím odchádzajú z tela. Určite to nieje liek, ktorý ovplyvní peristaltiku čriev. Ak bude autorka dbať na pitný režim, čierne uhlie jej neuškodí.