Prevencia črevných viróz. Ako ochrániť deti i rodinu?
Ahojte, manžel má črevnú virózu, máme dve malé deti 2 a 4 roky.. bojím sa hlavne o ne, aby to nechytili.. aké môžeme spraviť opatrenia? Resp dá sa vôbec nejak tomu zabrániť?
A čo odporúčate aby to manželovi rýchlo prešlo? Dr mu odporučila iba buscopan.
Castejsia dezinfekcia toalety, dokladne vetranie, izolacia, posielnenie imunity ale 100% sa neuchranite
U nas ked bol muz takto tak sa presunul do inej izby kam ja a deti sme nesli a pouzival hostovsku kupelnu. Nechytil to nikto...rovnako ked som raz mala ja crevnu virozu, oddelila som sa rovnako ako pisem a nikto nechytil...asi hlavne je oddeliť sa co najskôr
@dadka1997 takže je to teraz rozšírené?
@katkaseiner No iné izby v pohode ale kúpeľnu a wc máme len jednu 😔
Autorka, možno sa nenakazite, dodržiavajte riadne hygienu, hlavne po wc .. za moju rodinu ti poviem, že my sme ešte nikdy, naozaj nikdy nemali doma črevnú virózu, dokonca ani deti v škôlke sa nikdy nenakazili ... Takže, vždy je šanca, že vás to obíde. Držím palce
Ano je
Okrem hygieny zvýšte príjem vitamínu C a probiotiká
@dadka1997 och.. a nevieš ako dlho to zvykne trvať?
Čím skôr nasaď probiotiká
Je už možné, že nakazený ste. Človek môže byť infekčný už pred prvými príznakmi. Takže teraz v podstate dávať pozor na hygienu, dezinfikovať všetke povrchy, preventívne si môžeš dať čierne uhlie.
U nas to bolo 3 dni, v priebehu 3 dni sme si to vsetci odvracali odhnackovali ale nosičom môžeš byt dalsich 5-8 dni po odzneni príznakov, preto je dôležitá hygiena, tie probiotika na upravu čriev a dietna strava
deti nech su s tatinom co najmenej ak sa da. Je mozne, ze ste to chytili uz aj vy ale nemate este priznaky. Hlavne prosim ta nestresuj. Nasadte vit. C a probiotika a sprav si zasoby. Hylak forte, detom detske probiotika, detom cierne uhlie, tebe tiez nieco proti hnackam, cierny caj bez teinu (kupis v lekarni), mineralku (ktoru mozte popijat s prevarenou vodou 50:50 len mineralka musi byt odbublinkovana) a paralen ak by bola teplota. Detom aj capiky ak by bola teplota a zvracali. Potom budete na diete a zvladnete to. Nam dr. pri diete poradila aj pohryzkavat dru tycinky slane. Ale to az ked clovek v sebe udrzi vodu (nie hned samozrejme). Nepanikar - zvladnete to.
@zuzikak čierne uhlie určite nieje liek na hnačku v pravom slova zmysle. Čierne uhlie len naviaže toxíny z tráviaceho systému, ktoré potom spoločne z uhlím odchádzajú z tela. Určite to nieje liek, ktorý ovplyvní peristaltiku čriev. Ak bude autorka dbať na pitný režim, čierne uhlie jej neuškodí.

Nic, siri sa to vzduchom, nepoznam v tejto dobe nikoho kto by si tym nepresiel, môžeš tak maximalne dezinfikovať wc klucky a pod, možno zmiernia priznaky probiotiká