Prevencia proti svrabu pre návštevy s dieťaťom
Dobry den,
prisla som do kontaktu s ludmi, ktorí maju doma svrab. Spali u nas aj ja som bola u nich na navsteve s babatkom.
Ake kroky este mozem podniknut aby to nevypuklo aj u nas?
Vsetko som povysavala, dezinfikovala, vyprala na 60tke, prezliekla periny, niektore veci dala do vriec. A natreli dme sa sirovym kremom. Uz teraz ma vsetko svrbí, ale neviem ci to nie je len v mojej hlave. No skrabem sa nonstop, momentalne najviac pokozka hlavy, krk. Tazko je sa dostat aj k mastiam bez predpisu. Nakolko mi bolo povedane ze preventivne nic nepredpisuju.
Dakujem za kazdu radu
Svokra mala svrab, ked sme u nej boli myslela si, ze je to alergia. My sme nic nedostali ani syn, aj ked ho mala na rukach. Nemusite sa vobec infikovat.
@katka13katka dakujem za povzbudivy komentar.. dufam teda ze nedostaneme.. ale robim vsetko preto aby ked nahodou nieco mame, aby sme sa toho zbavili co najskor
Na 60-tke prať nestačí. Treba všetko vyžehliť.
Ta inkubacna doba je dlhsia tusim 4-6tyzdnov. Cize kym to naozaj doma nemate je to podla mna zbytocne. Treba sledovat, ci sa nahodou neobjavia vyrazky, ak ano kozna da masticku a to rychlo zaberie. Potom by som robila poplach a vsetko prala a dezinfikovala. Samozrejme ak spali u vas vyprat obliecky. Ale zvysok je teraz zbytocny, kedze sa to moze prejavit aj neskor
Na 60-tke prať nestačí. Treba všetko vyžehliť.
@palicka davam vsetko do susicky na extra hygiene..namiesto zehlenia
Ta inkubacna doba je dlhsia tusim 4-6tyzdnov. Cize kym to naozaj doma nemate je to podla mna zbytocne. Treba sledovat, ci sa nahodou neobjavia vyrazky, ak ano kozna da masticku a to rychlo zaberie. Potom by som robila poplach a vsetko prala a dezinfikovala. Samozrejme ak spali u vas vyprat obliecky. Ale zvysok je teraz zbytocny, kedze sa to moze prejavit aj neskor
@katka13katka tak myslim ze ked sa nieco prenieslo a zacnes s opatreniami tak to zahubis ci?
Nestačí. Kožný lekár ti povie,že to musí prejsť extrémnym teplom. Len žehlička.
Vcera o tom bola v telke diskusia, len uz neviem, kde, dr. povedala, ze oblecenie, pradlo vyprat na 60, alebo zabalit do igelitovych vriec, nechat v nich 5 dni, po troch dnoch tie parazity skapu same, calunene kresla, koberce dezinfikovat...
Jasne mozes ale svrab sa moze objavit aj po par tyzdnoch.
Jasne mozes ale svrab sa moze objavit aj po par tyzdnoch.
@katka13katka a čo je najhoršie…nemusí ísť ani o priamy kontakt. Tie malé svinuchy sú hnusne… ale zmienky majú pravdu. Nemuseli ste sa vôbec nakaziť… to, že sa skrabkas môže byt hlava….kazdopadne sa posledujte
@katka13katka a čo je najhoršie…nemusí ísť ani o priamy kontakt. Tie malé svinuchy sú hnusne… ale zmienky majú pravdu. Nemuseli ste sa vôbec nakaziť… to, že sa skrabkas môže byt hlava….kazdopadne sa posledujte
@palicka pracovala som s detmi, zo socialne slabsich rodin, plna romska trieda a mali casto svrab, vsi, blchy. Svrab som nikdy nechytila ostatne dve ano. Aj plostice. Takze s havedou mam skusenost. A nie je to prijemne ale netreba dopredu stresovat. 🙂

Svokra mala svrab, ked sme u nej boli myslela si, ze je to alergia. My sme nic nedostali ani syn, aj ked ho mala na rukach. Nemusite sa vobec infikovat.