icon

Príčiny kŕčov a bolesti brucha u detí

dorothy13
20. sep 2025

Ahojte, chcem sa spytat ci nema niekto skusenost. Syn od piatku mal krce v bruchu a grcal, piatok sobota nedela silne krce a po jedle grcal. Na pohotovosti povedali ze parazity, alebo je hladny ci co:D pondelok po prisnej strave lepsie, utorok nieco prehryzol viac, teda si dal 3 hrianky a opat silne krce, 6 h, zas sme boli na pohotovosti, ale nic nepovedali nove. Streda,stvrtok, piatok brucho bolelo menej teda raz za den chvilu, ale drzime stravu. Dnes sobota bol von a dal si maliny(nevidela som) opat strasne krce a potom grcal. Nemate niekto skusenost? Moze viroza trvat tak dlho alebo co to je? Davam probiotika,nospa. Stery nesiem k dr. Dakujem za skusenosti.

felycity
20. sep 2025

osobne si myslím, že brušná viróza tak dlho netrvá a pravdepodobne by ste ju za ten čas chytili aj vy ostatní, toto je na okamžite riešenie s dr. - smer pediater/ gastro, či tam nie je nejaká intolerancia, zápal tráviaceh traktu, neviem, či pri parazitoch sú až takéto prejavy v podobe dávenia, každopádne to chce podrobnejšie lekárske vyšetrenie , držím palčeky , aby ste to čo najskôr vyriešili... ( podozrenie na slepé črevo vylúčili? )

dorothy13
autor
21. sep 2025
@felycity

osobne si myslím, že brušná viróza tak dlho netrvá a pravdepodobne by ste ju za ten čas chytili aj vy ostatní, toto je na okamžite riešenie s dr. - smer pediater/ gastro, či tam nie je nejaká intolerancia, zápal tráviaceh traktu, neviem, či pri parazitoch sú až takéto prejavy v podobe dávenia, každopádne to chce podrobnejšie lekárske vyšetrenie , držím palčeky , aby ste to čo najskôr vyriešili... ( podozrenie na slepé črevo vylúčili? )

@felycity ahoj, dakujem, ze si odpisala. Slepe crevo vylucili, akoze jedine co sa upokojujem je, ze po normalnom jedle( teda dietnej strave) mu zle nieje , az ked zje nieco tazsie alebo sladke teda maliny. A tie krce niesu take silne ako boli prve dni. Ale ani ja som sa s tykm priebehom este nestretla. V pondelok ideme este k dr tak skusim este pytat nejake vysetrenie.