icon

Príčiny krvácania z nosa u detí

jaruska18
22. okt 2025

Ahojte, stretli ste sa s krvácaním z nosa u detí? Dcérka bude mať 9 rokov. Posledný mesiac jej tiekla krv z nosa asi 5-6x. Vždy to bolo tak že krv bola iba v nose, pri nose. Netiekla jej tak že prúdom. Dnes ju to zobudilo ze má niečo mokré pod nosom, a tiekla krv. Vankúš ani nič od krvi nemala, ale tiekla. Myslím že sa to opakuje vtedy keď ma upchatý nos. Nemá ho upchatý tak že fúka nos, a má to zapchaty úplne. Ale je počuť že nedýcha úplne čisto. Ale nijak ju to neobmedzuje, a nemá to ani celý deň.
Dávam morskú vodu, na zvlhcenie. Ale teda nejak to nepomáha. Existuje aj nejaká mastička do nosa? Ak sa to bude opakovať tak pôjdeme k dr. Ďakujem

anonym_b69347
22. okt 2025

Ja ako malé dieťa som často krvácala z nosa a áno, budila som sa na to, že mám pod nosom zaschnutú krv. Ale stalo sa mi, že som sedela a spustila sa mi krv z nosa. Bolo to niekde medzi vekom 8-.10 rokov. Neskôr už nie. Som silný alergik, mám suchú sliznicu v nose. Mala eliminovala v spálni alergény a zlepšilo sa to. Ak to nie je alergiou a suchým nosom, tak sa treba ešte pozrieť na vitamín C, či je ho dostatok a dávať dcérke ascorutin na posilnenie vlásočníc a ciev. Toto pomáha na takéto stavy.

marianarem
22. okt 2025

@jaruska18 Chod radsej k dr. Ja som to mavala v puberte a bola tam nejaka zilka co vecne praskala, doktor ju odstranil a bolo. Aj jej ale aj puchne nos, tak to moze mat chronicky rozdrazdene nejakou alergiou.

anonym_d06816
22. okt 2025

@jaruska18 nedostatok vitaminu c sposobuje krehkost ziliek. Treba kvalitny vit c a vela ovocia.

martinka17
22. okt 2025

Smer lekár - môže to byť spôsobené rastom, nedostatkom vitamínov alebo poruchou krvotvorby, tlakom...... je veľa odpovedí. Lekárka by jej mala skontrolovať krv a pošle na ORL vyšetrenie.

sisi1837
22. okt 2025

Mne v detstve tiež krvácalo z nosa. Každý deň, niekoľkokrát za deň. Dosť silno. Viem, že som bola na rôznych vyšetreniach, ale nikdy mi nič nezistili. Užívala som aj Ascorutin, aj mi v ORL ambulancii poleptali cievky v nose a nič nepomohlo. Trvalo to niekoľko rokov. A samé od seba to prestalo.

anonym_2b2894
22. okt 2025

@jaruska18 z alergie to môže byt

majulino
22. okt 2025

@jaruska18 dcéra toto mala, oslabené cievky v nose. Na ORL jej ich "letovali"