icon

Priebeh kiahní u dvojročného dieťaťa

silviamich
13. máj 2025

Ahojte, chcem sa spýtať aký mali priebeh vaše 2-ročne deti ked mali kiahne, dcéra ich ma uz 4 deň, teploty max 38.8, vyrážky a pluzgiere po celom tele. Doktorka povedala že jej ich mám potierat len betadine roztokom a dávať fenistil kvapky. Žiadne hypermanganove kúpele jej nemám robit. Lenže dcéra ma hrozne tie kiahne a neviem ci je v poriadku ked to ma také moc červené okolo ? Ďakujem za každý názor

Priebeh kiahní u dvojročného dieťaťaPriebeh kiahní u dvojročného dieťaťaPriebeh kiahní u dvojročného dieťaťaPriebeh kiahní u dvojročného dieťaťa
jarmila2010
13. máj 2025

dcera nemala,ani 2r ...mala kiahni ovela viac a hypermangan velmi pomahal...preco vam ho dr neodporucila?

zuzkaa1991
13. máj 2025

@silviamich pridávam sa k nazoru vysse hypermanganovy kupel urcite ale betadine som používala len vo vlasoch kedze huste ma.dcerka ale.telo tantum verde rano po 2 3hod kupel my sme robili tak.ze napustila som vanu lahla si ja chrbat 30s.potom sa otočila 30s potom po 2 3hod tantum verde a zas kupel a zas tantum verde ano prve 5 6 dni.sme.mali.tak.isto ale. Ten kupel krasne ukludnil tie pluzgiere bolo vidno akoby ich liecil nevahala by som a hned dnes by som zacala kupelom

Takto mala na 3den aj na 3 den som zacala používat.ten kupel a taky postup ako.som napisala do týždňa zacali chrasty nic ju nesvrbelo nemuseli sme davat žiadny fenistil kv

caramellka
13. máj 2025

@silviamich Moja dcéra mala kiahne ako 15mesacna, pluzgierikov mala veľmi veľa a mala ich aj na intímnych miestach. Teploty mala zo začiatku takmer 40. A večer ju to napriek fenistil kvapkam tak svrbelo, že absolútne nemohla spať a plakala, tak som ju aj večer o desiatej ešte dala do vaničky s hypernanganom na chvíľu a pomáhalo to.
A Betadine som nepoužívala, len Tantum Verde.

silviamich
autor
13. máj 2025
@jarmila2010

dcera nemala,ani 2r ...mala kiahni ovela viac a hypermangan velmi pomahal...preco vam ho dr neodporucila?

@jarmila2010 netuším tiež som sa čudovala preco žiadne kúpanie neodporučila, pretože všade čítam že hyoermangan pomáha, aj v lekárni mi to odporučili.

silviamich
autor
13. máj 2025
@zuzkaa1991

@silviamich pridávam sa k nazoru vysse hypermanganovy kupel urcite ale betadine som používala len vo vlasoch kedze huste ma.dcerka ale.telo tantum verde rano po 2 3hod kupel my sme robili tak.ze napustila som vanu lahla si ja chrbat 30s.potom sa otočila 30s potom po 2 3hod tantum verde a zas kupel a zas tantum verde ano prve 5 6 dni.sme.mali.tak.isto ale. Ten kupel krasne ukludnil tie pluzgiere bolo vidno akoby ich liecil nevahala by som a hned dnes by som zacala kupelom

Takto mala na 3den aj na 3 den som zacala používat.ten kupel a taky postup ako.som napisala do týždňa zacali chrasty nic ju nesvrbelo nemuseli sme davat žiadny fenistil kv

@zuzkaa1991 ďakujem krasne za správu 👍

anavixy
13. máj 2025

Urcite davaj hypermangan, kratke kupele kludne aj 2-3x denne podla potreby. Nesmie ist do ust a do oci. Betadine ked je dieta male a ma vela pupakov za mna nie, ale mozes, to je vec nazoru.. kludne tantum verde, fenistil urcite. Hypermanganovy kupel a obycajny kupel je diametralny rozdiel, obycajny kupel sa neodporuca a to mnohych matie, neviem ci aj lekarov, ale teda kupel v hypermangane je viac nez vhodny, dokonca odporucany.

paulinarm
30. máj 2025

Synček mal teraz kiahne a veľmi ťažký priebeh. Teploty nemal ale mal veeeela, cele telo (úplne vsade) samé pľuzgiere a zapálené. Svrbelo, štípalo, kričal veľmi....3x denne som kupala v hypermangane, striekala tamtum verde, natierala tanno herbal..pomohol najviac hypermangan

maryetta
30. máj 2025

Moj-vtedy 3,5rocny mal najradsej kupel v hypermangane. Nic nechcel potierat. Ale kupel aj 3x denne.