icon

Príhoda Alte

jaja018
9. jún 2014

Mali sme prihodu ALTE. Ideme k doktorke a zrejme nás čakajú vyšetrenia.
Zaujímalo by ma, či ste aj vy po zapípaní monitoru išli k Dr. a ak ano aké vyšetrenia ste absolvovali? Nech viem čo nás čaká....

aksuram
9. jún 2014

@jaja018 Ano toto dobre poznam 😉
Jedna z nasich princezien mavala ATLTE do cca 6 mesiacov, ale podla lekarov bola vo vysoko rizikovej skupine az do roka, ale nastastie od toh polroka sa jej to uz neopakovalo.
Vysetrenia- klasika neurologia, kardiologia, orl. Boli sme aj hospitalizovany, kde jej robili eeg, ocne pozadie, usg brusnych organov, krv a moc na kooopec testov cez krvny obraz az po metabolicke parametre ..... proste 3 dni vysetrovania v nemocnici - teda na treti den nas pustili domov. A potom sme este doma mali z kardiologie 24hodinove ekg.
Ja som k pediatricke sla hned rano ako sa nam to v noci stalo, a kedze sa jej to opakovalo tak sme sli do nemocnice. Mozno keby sa to stalo len raz tak by nas nehnali po tolkych vysetreniach.
Mala som dlhe rozhovory s lekarkmi, ze ci zakazdym ist k lekarovi, ci volat sanitku a uzavreli sme to asi tak, ze ak sa preberie bez toho aby sme museli davat umele dychanie, tak staci prist k lekarke rano, resp. ani to nieje nutne(kedze u nej nezistili ziaden organicky dovod). No ak by sa az s umelym dychanim, tak nech volame sanitku. No to sa nam nastastie nestalo 😅

jaja018
autor
9. jún 2014

@aksuram nám sa to stalo iba raz a dúfam ze naposledy 😀 Malú ako som vybrala z postielku hned začala lapať po dychu a plakať. Som zvedavá čo nám Dr. povie, my rizikový nie sme vôbec.

aksuram
9. jún 2014

@jaja018 tak to je super ked hned lapala po dychu 😉
MY sme boli z rizikovej skupiny tak vseobecne, ale tym ze sa to opakovalo a prva prihoda bola taka ze sa mi ju nedalo hned prebrat, tak toto bol hlavny dovod toho "zaradenie" k vysoko rizikovym 🙄
Ale krasne z toho vyrastla a teraz sa mi to ani nechce verit aky drobcek to bol a kolko som sa o nu bala 😅

jaja018
autor
9. jún 2014

@aksuram Tak to je super ked je ok a z toho vyrastla. Ja som tu hladala nejaku takuto temu, ale nasla som len o monitoroch dychu, nechapem.... 1000 mamičiek pisalo ze monitor im zachranil babatko ale k dr. nikto nesiel. Ja som rozmyslala ci neist este v noci ale kedze sa hned nadychla nechala som to na rano...

jaja018
autor
9. jún 2014

@aksuram No tak uz sme prisli od Dr. Zatial bez vysetreni ze nas nechce zbytocne trapit ale ze keby sa mi nieco nepacilo tak mam hned volat zachranku alebo prist. Predpoklada ze u nas to mozno ani nebol ALTE, ale nevedela sa nadychnut koli teplu. V miestnosti kde spi bolo v noci 31`C Byvame v podkrovnom byte a tu je to otras ☹

aksuram
9. jún 2014

@jaja018 urcite to nieje prijemne, ale ked to je z toho tepla, to je vzdy lahsie riesitelne ako ked je to "original" ALTE kedy je jedno ci je teplo, ci zima a babo len tak prestane dychat. Tak velmi drzim palce aby ste uz nikdy nepipali 😉

jaja018
autor
9. jún 2014

@aksuram Dakujeme 🙂+

patricia2120
9. aug 2014

Moj maly syncek ktory ma teraz 8 mesiacov ma taketo prihody od 1,5 mesiaca.bol na vsetkych moznych vysetreniach a aj 2krat v narkoze a stale sa nic nezistilo :(