Prírodné doplnky železa pre2,5-ročné dieťa
Viete mi prosím poradiť prírodné železo pre 2 a pol ročné dieťa? Všetko je od 3 rokov. Máme veľmi nízke železo, lebo syn mi prestal jesť a odmieta mäso a všetko. Ďakujem.
Ak odmieta mäso, dávaj denne potraviny s vysokým obsahom železa
čučoriedky, cvikla, šošovica, špenát, brokolica, kvalitná horká čokoláda ... atď
Postupne pridaj pečeň a tmavé mäso
Aj melasa je super
Ak odmieta mäso, dávaj denne potraviny s vysokým obsahom železa
čučoriedky, cvikla, šošovica, špenát, brokolica, kvalitná horká čokoláda ... atď
Postupne pridaj pečeň a tmavé mäso
Aj melasa je super
@patka06 skúšam to, nechce nic, len rožky a chleba by jedol... som už z toho zúfalá a nešťastná... z vymenovaného zje len čučoriedky... niekedy zjedol aj spenat, ale už ani ten nechce, ani cviklu, ani šošovicu, nad všetkým ohŕňa nos 😞
@michaelaaa02 keď vám vyšli také výsledky, mala by Vám vhodný prípravok odporučiť doktorka. ale sú aj také gumené cukríky, keď tak pozrite tie, prípadne aj sirupy, len by ste sa ozaj mali poradiť s pediatričkou
@janka_266 no pediatricka mi povedala kúpte si prírodné železo v lekárni, ale všetko je od 3 rokov 😞
@janka_266 no pediatricka mi povedala kúpte si prírodné železo v lekárni, ale všetko je od 3 rokov 😞
@michaelaaa02 my sme mali tuším ferro fruit, tiež mal pod 3 roky a v pohode, keď už ho nemusel brať, tak som mu dávala ešte chvíľu tie cukríky, nech to postupne vysadíme
@patka06 skúšam to, nechce nic, len rožky a chleba by jedol... som už z toho zúfalá a nešťastná... z vymenovaného zje len čučoriedky... niekedy zjedol aj spenat, ale už ani ten nechce, ani cviklu, ani šošovicu, nad všetkým ohŕňa nos 😞
@michaelaaa02 Na začiatku to býva ťažké, chce to čas
Dávaj aspoň veľa čučoriedok, cviklu môžeš odšťaviť a zmiešať napr. s jablkom
Melasu rozmiešať s vodou alebo použiť do čaju
Pečeň spravíš pomazánku na chlieb alebo rožok
Postupne sa to zlepší
Dôležité je aj zvýšiť príjem vitamínu e prev lepšie vstrebávanie železa
@michaelaaa02 Melasa obsahuje tiez viac zeleza. To mu iste bude chutit 😁
Blue iron od Avity môžeš dať napríklad 🙂
Problém môže byť vyšší príjem lepku v strave. Lepok bráni vstrebávaniu železa...
Pridajte do stravy potraviny s vyšším obsahom vitamínu C, podporuje vstrebávanie minerálov a vitamínov.
@michaelaaa02 už ste zohnali niečo na to železo? ja odporucam Narosan čučoriedkovy, je sice drahsi, ale zakaznici si ho velmi pochvaluju že im pomohol ci už detom alebo dospelym, dokonca malokoho z neho zapeka ako pri inych liekoch.. tiez je oficialne od 3r, ale mozu ho uzivat aj mensie deticky len s upravenym davkovanim.. obsahuje železo, viacere vitaminy takze dokonca je vyborny aj na imunitu 🙂 aj tu na MK najdete mnoho recenzii nan 🙂 keby ste mali otazky kludne mi napiste spravu 🙂

@michaelaaa02 keď vám vyšli také výsledky, mala by Vám vhodný prípravok odporučiť doktorka. ale sú aj také gumené cukríky, keď tak pozrite tie, prípadne aj sirupy, len by ste sa ozaj mali poradiť s pediatričkou