icon

Prírodné riešenia na úzkosť detí

siegi
30. sep 2025

Prosim, neviete niekto nieco poradit? Dcera je strasne uzkostliva, riesieme to aj s destkou psychologickou, ale kazde rano pred skolou sa tak boji, ze jej je na zvracanie, boli ju brucho, miestami sa jej az tazko dycha. Existuje nieco prirodne na ukludnenie pre deti? Nieco co ju v skole nevypne? Presli ste si niekto s niecim podobnym?

janka1224
30. sep 2025

My sme mali podobný problém, dlhodobo užívať magnézium a vitamín B nám bolo odporúčané.

siegi
autor
30. sep 2025
@janka1224

My sme mali podobný problém, dlhodobo užívať magnézium a vitamín B nám bolo odporúčané.

@janka1224 toto berie

anonym_f0f56d
30. sep 2025

Ja neverím žiadnym liekom, podľa mňa komunikácia a rituály urobia najviac. Môj syn menil školu, tiež mu bývalo na vracanie, bolelo ho bruško, zaviedla som, že každé ráno ho budím tým, že si k nemu ľahnem a pritulime sa aspoň na 5 minút. Ak máš takú možnosť, že si ráno s ňou doma. Veľa sa rozprávame a vysvetľujem mu tu situáciu, aby ju prijal. Nevyhýbame sa tej téme, rozoberame a hovorím mu o svojich skúsenostiach, keďže som školu menila 4 krát. Pomohlo toto najviac. Hlavne láska a počuť bezpečia 🥰

siegi
autor
30. sep 2025
@anonym_f0f56d

Ja neverím žiadnym liekom, podľa mňa komunikácia a rituály urobia najviac. Môj syn menil školu, tiež mu bývalo na vracanie, bolelo ho bruško, zaviedla som, že každé ráno ho budím tým, že si k nemu ľahnem a pritulime sa aspoň na 5 minút. Ak máš takú možnosť, že si ráno s ňou doma. Veľa sa rozprávame a vysvetľujem mu tu situáciu, aby ju prijal. Nevyhýbame sa tej téme, rozoberame a hovorím mu o svojich skúsenostiach, keďže som školu menila 4 krát. Pomohlo toto najviac. Hlavne láska a počuť bezpečia 🥰

@anonym_f0f56d toto robime. Si pripadam ako papagaj, kazdeho rano tocime to iste dookola, ona sa potom v skole aj tesi, aj sikovna je, aj ucitelka ju velmi chvali, len tie rana. Ona sa boji ked vidi ze su sive mraky ze bude burka. Toto je nas najvacsi problem

janka1224
30. sep 2025
@siegi

@janka1224 toto berie

@siegi možno by som ešte dala častejšie sedenia u psychologičky a ako píše autorka anonym veľa sa rozprávať a vysvetľovať. My máme problém s fóbiou z vracania a tiež chodí k psychologičke a veľa veľa sa rozprávame. Keď má ťažké ráno aj ju zaveziem do školy a prípadne aj prídem aby mala taký pocit istoty.

siegi
autor
30. sep 2025
@janka1224

@siegi možno by som ešte dala častejšie sedenia u psychologičky a ako píše autorka anonym veľa sa rozprávať a vysvetľovať. My máme problém s fóbiou z vracania a tiež chodí k psychologičke a veľa veľa sa rozprávame. Keď má ťažké ráno aj ju zaveziem do školy a prípadne aj prídem aby mala taký pocit istoty.

@janka1224 tak s detskou psycho je to u nas problem s terminmi. Rano ich vozi manzel, ja kvoli prace nemozem. A uz asi po ne nebudem moct chodit. Ale kazde rano ju ukludnujem vysvetlujem, snazim sa ju pochopit. Presne podla instrukcii psychologicky. Len mi jej je luto ze prosto je jej tak zle kazde rano, preto ma aj napadlo ze skusot nieco prirodne na preklenutie tohto obdobia. Potom ani takmer nic nezje

janka1224
30. sep 2025
@siegi

@janka1224 tak s detskou psycho je to u nas problem s terminmi. Rano ich vozi manzel, ja kvoli prace nemozem. A uz asi po ne nebudem moct chodit. Ale kazde rano ju ukludnujem vysvetlujem, snazim sa ju pochopit. Presne podla instrukcii psychologicky. Len mi jej je luto ze prosto je jej tak zle kazde rano, preto ma aj napadlo ze skusot nieco prirodne na preklenutie tohto obdobia. Potom ani takmer nic nezje

@siegi Ja Vám úplne rozumiem, človek si už naozaj pripadá ako opakovací papagáj, stále len vysvetľuje a posmeľuje , ja už ani niekedy neviem čo mám povedať aby som ju uistila aby som sa zase neopakovala. Niekedy je to na nervy ale nemyslím to zle, len je už človek z toho unavený. Mali sme aj obdobie že som s ňou spávala keď mala v noci úzkosti ale to prešlo. Máme lepšie obdobia keď neriešime nič a potom zase dookola... Skúste sa opýtať v lekárni čo by vám ešte poradili. Ale robíte maximum, z toho nemajte výčitky.

siegi
autor
30. sep 2025
@janka1224

@siegi Ja Vám úplne rozumiem, človek si už naozaj pripadá ako opakovací papagáj, stále len vysvetľuje a posmeľuje , ja už ani niekedy neviem čo mám povedať aby som ju uistila aby som sa zase neopakovala. Niekedy je to na nervy ale nemyslím to zle, len je už človek z toho unavený. Mali sme aj obdobie že som s ňou spávala keď mala v noci úzkosti ale to prešlo. Máme lepšie obdobia keď neriešime nič a potom zase dookola... Skúste sa opýtať v lekárni čo by vám ešte poradili. Ale robíte maximum, z toho nemajte výčitky.

@janka1224 ona aj spi so mnou, uz spala v lete sama ale potom prisla udalost pri ktorej sa strasne zlakla a vtedy sa cele tie uzkosti spustili

janka1224
30. sep 2025
@siegi

@janka1224 ona aj spi so mnou, uz spala v lete sama ale potom prisla udalost pri ktorej sa strasne zlakla a vtedy sa cele tie uzkosti spustili

@siegi v škole nemajú školskú psychologičku?

tanyan
30. sep 2025

Prečo sa bojí, že keď sú sivé mraky, tak bude búrka? Búrka nie je predsa nič strašidelné. Je to mágia prírody, planéta sa "osprchuje" a pôda sa napije, aby nebola smädná. A možno by pomohli aj nejaké tematické rozprávky na prekonanie takéhoto strachu.
Napríklad aj Bluey má časť Rain:

https://www.youtube.com/watch?v=pO0ilg4-xOk
anonym_a8f9e0
30. sep 2025

Nasaďte probiotika a omega3. Obmedzte jej sladké jedlá a nápoje, múčne a spracované jedlá. Pridajte do stravy viac zeleniny, hlavne večer pred spaním.

siegi
autor
30. sep 2025
@anonym_a8f9e0

Nasaďte probiotika a omega3. Obmedzte jej sladké jedlá a nápoje, múčne a spracované jedlá. Pridajte do stravy viac zeleniny, hlavne večer pred spaním.

@anonym_a8f9e0 zeleninu nezje ziadnu, jedine v polievke, probio berie. Ona potrebuje hlavne ukludnit, cez den je plzom v pohode len vecer pred spanim zacina zase ze ju boli brusko a rano, ale vieme ze je to zo strachu

kacena4
30. sep 2025

ak mate somaticke priznaky smer pedopsychiater nenechaj tu situáciu zhorsit a trapit sa. nasadi jej liečbu adekvátnu stavu a casom ked sa to zlepsi sa vysadi

siegi
autor
30. sep 2025
@tanyan

Prečo sa bojí, že keď sú sivé mraky, tak bude búrka? Búrka nie je predsa nič strašidelné. Je to mágia prírody, planéta sa "osprchuje" a pôda sa napije, aby nebola smädná. A možno by pomohli aj nejaké tematické rozprávky na prekonanie takéhoto strachu.
Napríklad aj Bluey má časť Rain:

@tanyan zial nepomaha nic, ona sa strasne boji burok. Mozeme my vysvetlovat ako chceme. Mame aj knihu o prekonavani strachu

siegi
autor
30. sep 2025
@kacena4

ak mate somaticke priznaky smer pedopsychiater nenechaj tu situáciu zhorsit a trapit sa. nasadi jej liečbu adekvátnu stavu a casom ked sa to zlepsi sa vysadi

@kacena4 tam lieky na uzkost jej davat ako 7 rocnej nechceme a uz vobec nie nejake antidepresiva, to nam ani psychologicka neodporucala. Ona povedala ze ona ro prekona len potrebuje cas a vela uistovania. To od nas dostava, manzel mal podobne ked bol dieta a dostal nejaky bylinkovy sirupcek a bolo dobre. Tak ma napadlo ze ci existuje aj teraz bieco take

anonym_a8f9e0
30. sep 2025
@siegi

@tanyan zial nepomaha nic, ona sa strasne boji burok. Mozeme my vysvetlovat ako chceme. Mame aj knihu o prekonavani strachu

@siegi skús jej rozmixovať zeleninovú polievku s kúskom mäska a popíjajte ju zo šálky. Minerály a vitamíny v zelenine alkalizujú telo, uvoľňujú svalové napätie a úzkosti. Každý deň nech zje kyslejšie zelené jablko so štipkou cejlónskej škorice. Skúste aj čaje medovku, kamilky pôsobia ako ľahšie antidepresíva, čaje na upokojenie z lekárne...

akvi
30. sep 2025

@siegi urob si terapiu, regres napríklad. Ty, nie dieťa, môžu to byť tvoje strachy.

tanyan
30. sep 2025

@siegi Neviem aký máš vzťah k homeo... Existuje napríklad homeo sirup Sedalia, ktorý je odporúčaný pri podráždenosti a problémoch so spánkom, ale len krátkodobo.
https://www.boiron.sk/nase-produkty/viaczlozkov...
V tabletkách je tiež homeo Sedatif PC, ktorý sa môže užívať aj dlhšie.
https://www.boiron.sk/clanky-o-zdravi/sedatif-p...