icon

Príznaky a liečba prvého respiračného ochorenia u bábätka

3. mar 2026

Ja som už chorá, na malej zatial nič nevidím, má 3 mesiace a je plne dojčená. Aké príznaky ste mali? A ako ste to liečili.

anonym_3f0b91
3. mar 2026

Prve dieta ochorelo, ked malo 6 tyzdnov. Tiez plne dojcene. Malo upchaty nos, zatekali mu sople a kaslalo. Nos sme odsavali, pouzivali morsku vodu a Nasivin pre babatka a na kasel Stoptussin. Preslo to za par dni. Moc sa vtedy nechcelo kojit, asi kvoli tym soplikom.

gejb
3. mar 2026

@anonym_autor dieťa kaslalo, tieklo mu z nosa, v dôsledku toho v noci zle spalo.
Ak má byť babo choré, zistíš to určite.

autor
3. mar 2026

ďakujem vám, skôr som sa zľakla že by som to nejako nezbadala. Mna vždy len boli hrdlo a hlava tak to sú take príznaky že keby boli u bábätka tak to ani neviem:/
A ak nebude mať teplotu mám ísť aj tak k lekárovi? Ďakujem

gejb
3. mar 2026
@anonym_autor

ďakujem vám, skôr som sa zľakla že by som to nejako nezbadala. Mna vždy len boli hrdlo a hlava tak to sú take príznaky že keby boli u bábätka tak to ani neviem:/
A ak nebude mať teplotu mám ísť aj tak k lekárovi? Ďakujem

@anonym_autor bolo by plačlivé... a podľa mňa by aj kaslalo keby ho bolelo hrdlo.
Ked ti ochorie, k lekárovi chod. 3 mesačne bábätko je krehké stvorenie a na to predsa pediatri sú 😉
A hlavne ho aj popocuva ci ma priedušky čisté a podobne...

bolarazjedna
3. mar 2026

Tak závisí, aké respiračné ochorenie, tie príznaky môžu byť rôzne aj s rôznou intenzitou.... Môj syn mal rsv ako novorodenec.... Keď mal 8 dní začal mať nádchu, trocha soplikov, neskôr pribudol kašeľ. Teplotu vôbec nemal zvýšenú. Bol plne dojceny, nevšimla som si, že by sal menej, a taky malý spal skoro stále, takže malátnosť neviem posúdiť.... Na 12den sa to večer sprudka zhoršilo, že sme skončili v nemocnici na kyslíku, dýchal plytko a zrychlene.