icon

Príznaky ovčích kiahní u detí

veronikaa221
27. apr 2025

Ahojte dcéra 6r. Včera v noci mala teplotu 38,.2do hodiny klesla (Paralen) zvyšok noci fajn,po pol dní začala slabosť,točenie hlavy,únava,bolesť hlavy ,bolesť svalov,zvracala okolo 18h. 1x ..horúčka Max do 39,3. Dávala som jej sprchu ,obklady a teraz 21:00h zase zvracala.boli sme v kontakte s deťmi kt.mali ovčie kiahne no prešlo cca5t . Môže to byť to? Asi ma nejaké malé vyrážky na tvári:/ako mám prosím ďalej postupovať? Zajtra pôjdeme k lekárke lenže nás čaká noc .....prosím pomôžte mi ....je možné aj zvracanie pro kiahniach?aký je tam prejav?

jankka1981
27. apr 2025

@veronikaa221 kiahne majú inkubačnú dobu max 21 dni, po 5 týždňoch od kontaktu to asi nebudú kiahne

kvietok1233
27. apr 2025

@veronikaa221 skôr to vyzerá na črevnú virózu ak vracia

veronikaa221
autor
27. apr 2025

@veronikaa221 pomýlila som sa prešlo 3tzdne .:/

patka06
27. apr 2025

Pokojne to môžu byť kiahne, aj tá doba sedí
Sú deti, ktoré pri kiahňach aj zvracali.
Sleduj ako sa menia vyrážky, pri kiahňach pribúdajú na celom tele a vo vlasovej časti
Teraz ju nechaj pokojne vyspať, ak by ešte zvracala, nedávaj vodu - len vypláchnuť ústa a osviežiť pery.
Ráno zavolaj pediatričke, s kiahňami sa zvyčajne nechodí k lekárka, alebo keď tak v čase, ktorý určí

nerko
27. apr 2025

@veronikaa221 ak to budú kiahne sa čoskoro dozvieš, kľudne ste sa mohli nakaziť od niekoho iného, lebo 5 týždňov je veľmi dlho. Počiatočné prejavy sú ako opisuješ. Ale môžu byť príznakom aj viacerých iných chorôb. Aké má vyrážky na tvári? Kiahne začínajú ako fliačky, potom sa naplnia tekutinou, tá praskne, alebo sa vysuší. Vzniká chrasta. 2-3 týždne hojenie. Dávaj paralen, recept Ti vystaví Dr. elektronicky. Na vyšetrenie len v dohodnutý čas.

veronikaa221
autor
27. apr 2025

Ďakujem vám všetkým za rady 🙂

veronikaa221
autor
27. apr 2025
@patka06

Pokojne to môžu byť kiahne, aj tá doba sedí
Sú deti, ktoré pri kiahňach aj zvracali.
Sleduj ako sa menia vyrážky, pri kiahňach pribúdajú na celom tele a vo vlasovej časti
Teraz ju nechaj pokojne vyspať, ak by ešte zvracala, nedávaj vodu - len vypláchnuť ústa a osviežiť pery.
Ráno zavolaj pediatričke, s kiahňami sa zvyčajne nechodí k lekárka, alebo keď tak v čase, ktorý určí

@patka06 ďakujem ,za aký čas asi budú videlnejsie ? V priebehu pár hodín /dní?

patka06
27. apr 2025
@veronikaa221

@patka06 ďakujem ,za aký čas asi budú videlnejsie ? V priebehu pár hodín /dní?

@veronikaa221 Do rána by mali pribudnúť a bude jasné či sú to fakt kiahne.

anavixy
27. apr 2025

Ale preco by si hned zajtra rano sla s nou k lekarovi? Pri kiahnach uplne nevhodne, pri brusnej viroze zatial zbytocne, ved ju liec symptomaticky aspon 2 dni a uvidis ako sa stav vyvinie.

slavomira236
28. apr 2025

@veronikaa221 teraz k lekarke nechodte. Ak su to kiahne sedte doma