Príznaky zápalu obličiek u dvojročného dieťaťa
Ahojte mamicky,
Ak vase dietatko malo v tomto veku zapal oblicky malo aj nejakrle ine priznaky ako je horucka? Stazovalo sa,ze ho boli chrbat? Boli pri cikani?
Vysoká horúčka, inak nič
Vysoká horúčka
Ahoj....vysoká horúčka, moc zapachal a bol mutny.
@monvitka
@mmoonna
@katica06
@miskamisiq vdaka!cize moze to byt teda aj ked moc nezapacha nijak zvlastne...hmm. a doktorka na to prisla hned ked namocila indikacny papierik a vzala crp?
A spravanie bolo ine?
My sme prekonali zápal obličky 3 krát. Vždy rovnaký príznak - vysoká teplota, mutny moc a zápach. Do nemocnice sme išli už so vzorkou moču na sediment a kultiváciu. V nemocnici zobrali krv na CRP - to vyskocilo na 150 a vyššie.
Náš mal ako 1,5ročny. Okrem vysokej teploty nebolo na ňom pozorovať nič iné až potom keď sme boli v nemocnici a CRP už bolo 215, mutny moč, tak bol veľmi bledý
Moja mala moc papierikom v poriadku. Avšak crp bolo 105 a až neskôr pod mikroskopom našli v moči príznaky zápalu .
@miskamisiq to ma mrzi,ze mate takwto proboemy uz r
Tolkykrat :( jej moc nesmrdi, ani nie je mutny. A horucka aj klesala po liekoch ci sa drzala vo vyssich stupnoch cely cas?
@moniikka a vysoku tepl9tu mal ako dlho?
@mmoonna och, no riadne vysoke crp.
Ja sa len tak zamyslam ci dieta sa pri zapale moze fakt tvarit normalne,ked dospely sa pomaly zvyja v bolestiach pri tom,lebo od rana beha po byte,skace po posteli, len horucku ma uz 4ty den,zajtra samozrejme smer doktor. Aj normalne papa aj pije,tak ja 7z nevien.
Presne už nepamätám, je to niekoľko rokov dozadu, ale 4dni určite, boli sme v nemocnici týždeň. Vy mate potvrdene, že máte zápal obličky alebo si len myslíte?
A akú má teplotu? Nám sa ťahala do 40ky, čiže dieťa nevládne.
Treba kupit v lekarni papieriky na kontrolu moču a hned budes vediet ci ma bielkoviny alebo krv v moci
@moniikka ja len nad tym uvazujem podla toho,co som citala v diskusiach alebo na internete, ze horucky bez inych priznakov.
@miskamisiq no to ano, prvy den mala do 39.9, druhy do 39.3 najviac, treti den tak do 38.6 a dnes tiez tak, ale po siruupe klesne na 6h a potom stupne na tych 38.5-38.7,
@monvitka tiez mi to napadlo. Vdaka! Len som uvazovala ci tie papieriky indikuj7 aj krv
vysetrovali moc? nebol moc odobraty pocas horucky?
moja dcera nemala nis s mocovymi cestami, mala horucky a v moci krv na +++. ked klesla horucka moc bol cisty, bez krvi. viditelne v moci nic nebolo, krv bola len mikroskopicka.
nevedela som to,a le pri horckach sa moze stat, ze ej krv pozitivna v moci aj ked sa nejedna o mocovy problem. toto moze zdravotnikov zmiast.
@majamat zatial nie, lebo ju to chytilo vo stvrtok,takze len zajtra pojdeme k lekarke. No pride mi,ze cika normalne, moc kalny nema, ale jasne,ze tam moze mat cosi co je viditelne pod mikroskopom, ja ozaj neviem ci len virus nejaky alebo zapal.
a na zaklade coho teda zvazujes, ze by mohlo ist o zapal oblicky?
Skôr si myslím, že to môže byť napríklad šiesta choroba. Dcéra mala vysoké teploty 4 dni, potom teplota klesla a prišiel výsyp. Zápal obličky je veľmi bolestivá záležitosť.
@majamat viem,ze je to somarina,ale len na zaklade clankov a diskusii z netu. Ze dieta malo vysoke horucky viac dni, ziadne ine priznaky a ze to bol zapal oblicky. Muz mi hovori,ze nemam prehanat😅. Ja si zas myslim,ze keby to ma,tak by neskakala po posteli ale by sa stazovala ze ju boli cosi. Ma takner 2,5r a vie celkom rozpravat. Ty si co myslis?
@veronicka1901 aj nad tym som rozmyslala, tak uvidim zajtra ci bude vysyp
zapal oblicky je zvycajne bolestivy. ak aj dieta neuvadza bolest, neznamena, ze ju nema. casto dieta bolest nevie identifikovat a aj vyjadrit. dokonca casto ani ovela starsie dieta to este nevie dobre, nieto este takto male.
cize podla mna by tam boli aj bolesti, keby ma zapal oblicky.
info z netu treba brat s rezervou. castu su info cice spravne, ale urcitym sposobom skreslene. napr horucky bez inych priznakov sa mozu vyskytovat z viacerych dovodov. u malych deti sa vyskytuju taketo horuckovite stavy bez zjavnej priciny, tiez pri zubkoch (ale tam je vacsinou aj bolest) z nedostaktu tekutin ( tam je casto aj malatnost ), pri virozach ( kludne tam mozu byt dalsie priznaky, ale mozu byt vlemi nenapadne a prve dni dieta este nie je tak vycerpane, cize ma aj dost energie, vycerpanost moze prist casom )
a teda infekcia obliciek casto prichadza zospodu, cize cato tomu predchadza najskor zapal mocoveho mechura, co sa teda tiez vacsinou prejavuje aj inak, ale napr uz 14r dcera kamosky mala v moci najdene bakterie a nemala vobec ziadne priznaky. no nejednalo sa hned o zapal obliciek bola tam prebiehajuca infekcia moc, ciest, zrejme bez vyrazneho zapaloveho procesu, preto neboli priznaky, ale skor v spodnej casti mocovych ciest, nie v oblickach.

vysoká horúčka a veľmí páchol moč