Problém s kakaním po zavedení príkrmov
Ahojte, zavádzame prikrmy zatiaľ sme len pri zeleninke. Malý je plne dojčený a kakaval aj 3-4x denne ako sme začali s prikrmami tak mi nekaka aj 4-5 dní. ( Nie mrkvu sme ešte nemali takže neni zapečený) Je to v poriadku ? ako dlho nemusia kakať už keď papá aj prikrm.
No musí si zvyknúť bruško ale mal byť kakať aspoň 1x za 3 dni a ešte je otázka či ma problém s kakanim
A dôležité su aj tekutiny,ked sa zavádza prikrm
@anonym_84634a Doteraz nemával problém, vždy mal denne aspoň 3-4 plienky. Dávam mu aj vodičku po lyžičkách.
Dôležité je ci ho neboli bruško a nemá problém s kakanim či neplače ,vtedy sa poradiť s pediatrickou
Ale orientacne 1x za tie 3 dni by mal kakať
Zmenou stravy aj to travenie je iné
A čo ste mu už zaviedli?a koľko ma mesiacov
olej do prikrmu davas?
Dôležité je ci ho neboli bruško a nemá problém s kakanim či neplače ,vtedy sa poradiť s pediatrickou
Ale orientacne 1x za tie 3 dni by mal kakať
Zmenou stravy aj to travenie je iné
A čo ste mu už zaviedli?a koľko ma mesiacov
@anonym_84634a Zemiak, tekvicu maslovu, batat, cuketu zatiaľ máme. Malý ma 4,5 mesiaca. Nemám pocit že by ho bruško bolelo.
S týmto mali problém aj moje deti. Neraz som musela dať glycerínový čapík. Musíš proste zvýšiť príjem tekutín a trávenie si musí zvyknúť. Potom tento istý problém mali ešte raz,keď končili s plienkami.
S týmto mali problém aj moje deti. Neraz som musela dať glycerínový čapík. Musíš proste zvýšiť príjem tekutín a trávenie si musí zvyknúť. Potom tento istý problém mali ešte raz,keď končili s plienkami.
@domka222 Mala si kojene detičky ? Aké množstvo vodičky alebo aké tekutiny si im dávala. Ja mu zatiaľ vždy po príkrme dám pár lyžičiek dojčenskej vodičky.
@domka222 Mala si kojene detičky ? Aké množstvo vodičky alebo aké tekutiny si im dávala. Ja mu zatiaľ vždy po príkrme dám pár lyžičiek dojčenskej vodičky.
@romaninka111 mala som kojené. Dobrý je na stolicu harmančekový čaj. Vždy keď nekakali viac dní,tak som dala ten. Inak pili z fľaše čistú vodu.
@romaninka111 mala som kojené. Dobrý je na stolicu harmančekový čaj. Vždy keď nekakali viac dní,tak som dala ten. Inak pili z fľaše čistú vodu.
@domka222 A v akom množstve prosím ta ?
@domka222 A v akom množstve prosím ta ?
@romaninka111 nepriberal, alebo prečo pri plne dojčenom dieťati už v 4,5 dávaš prikrm?Ak ho nebolo brucho tak to zatiaľ nerieš, alebo viac vody, ovsené vločky vyvarit a vodu pridať do zeleniny, alebo trocha aj tých vločiek.Ak priberá mal ešte čas zdá sa mi to priskoro ja som začala od 6 m
@romaninka111 nepriberal, alebo prečo pri plne dojčenom dieťati už v 4,5 dávaš prikrm?Ak ho nebolo brucho tak to zatiaľ nerieš, alebo viac vody, ovsené vločky vyvarit a vodu pridať do zeleniny, alebo trocha aj tých vločiek.Ak priberá mal ešte čas zdá sa mi to priskoro ja som začala od 6 m
@anonym_578a3f Práveže s priberaním sme nemali
problém chvalabohu. Ale na odporúčanie pediatričky sme začali už teraz. A mne samej sa zdá zbytočné čakať až do 6 mesiaca keď on sám javil záujem o jedlo
@anonym_578a3f Práveže s priberaním sme nemali
problém chvalabohu. Ale na odporúčanie pediatričky sme začali už teraz. A mne samej sa zdá zbytočné čakať až do 6 mesiaca keď on sám javil záujem o jedlo
@romaninka111 je to veľká zmena pre trávenie uvidíš akú bude mať stolicu ak tuhú, bobkovitu tak pridala vlákninu.Ked nemá tvrdé nafúknuté bruško tak by som počkala a, keď to nepôjde tak kúsok glyceriniveho čipku, alebo pouzi rektalnu rúrku len na koniec zadku
Skús tú vodu dávať v poháriku počas jedenia častejšie. Nášmu tak hodne stuhla stolica, tá voda pomohla. Plus si odsleduj z čoho kaká lepšie (u môjho napríklad cukina, karfiol, hrušky, červená šošovica neskôr)- ja som to potom kombinovala tak, aby tam tie zeleniny boli pokope. A ono sa to časom vychyta, neboj sa.
@anonym_578a3f teraz sa odporúča začať od toho 4. mesiaca, tiež mi rak Dr. povedala a aj v brožúre o prikrmovani tak je. Ja som začala v 4.5 - bol taký pevnejší, v 6 mi už papal krásne.
@anonym_578a3f teraz sa odporúča začať od toho 4. mesiaca, tiež mi rak Dr. povedala a aj v brožúre o prikrmovani tak je. Ja som začala v 4.5 - bol taký pevnejší, v 6 mi už papal krásne.
@michaela329 no vidíš moja má 12 r a vtedy sa hovorilo, že keď kojis stačí od 6 m tie čo boli na UM v 5 m.Vraciame sa do čias ako naše mamky nás kŕmili v 2 m zeleninové a ovocné šťavy a v 5 m všetko🤣par rokov a zase nové informacie

No musí si zvyknúť bruško ale mal byť kakať aspoň 1x za 3 dni a ešte je otázka či ma problém s kakanim
A dôležité su aj tekutiny,ked sa zavádza prikrm