icon

Problém s perami 11 ročnej dcérky

leilac
12. jan 2022

Ahojte. Mali ste uz niekto taketo pery? Moja dcera ma 11r. a s tymto sa trapime uz skoro rok. Na buduci tyzden ideme na gastro,ci to nebude alergia na mlieko... Niekedy ma pekne pery,niekedy jej opuchnu a ma velmi cervene... Teraz natierame s Fucidin H, pomaha,ale ked prestaneme pouzivat,po case sa jej to vrati...

Problém s perami 11 ročnej dcérky
kikka95
12. jan 2022

@leilac Fucidin H je kortikoid a z dlhodobého hľadiska nie je vhodný, treba vyskúšať niečo prírodnejšie

leilac
autor
12. jan 2022

@kikka95 ved prave to... viem,ze to nie je riesenie..
Preto sa pytam,ci nemal niekto takyto problem...

simca06022011
12. jan 2022

ano mame (na mne...), z oblizovania pier, z prechodov von / dnu, zima/teplo, vietor... neivem ci to tam je aj pupacik, zvykne to byt aj z herpesu. Skor ku koznej by som isla. Mne pomahal flexitol na pery (nie som si ista nazvolm, ale asi tak...) alebo aj bioderm ma balzam na tieto pery vypraskane,ale ten sa mi zdal taky pomalsi 🙂

laura164
12. jan 2022

Mne sa takto urobia pery z respiratora, natieram vazelinou na hrubo

leilac
autor
12. jan 2022

@laura164 Aj my sme natierali Framikoinom a uz sa ani nepamatam co vsetkym...,ale mastnejsie kremy neboli dobre,len take kremove...

leilac
autor
12. jan 2022

@simca06022011 najprv nam dali Herpesin, potom sme postupne uz vselico mozne vyskusali... Ano,ma tam taky pupacik. Uz sme boli u 2 koznych...
Aj ona si dost casto oblizuje pery,skusim este ten Flexitol. To viem kupit v lekarni,ci v drogerii ?

kacena4
12. jan 2022

ak mas podozrenie na alergiu na mlieko vysad ho a uvidis. moja ma cervene flaky na perach ak zje vajicko - alergolog potvrdil, z mieka ani psenice sa jej to nerobi (ma alergiu aj na to)

simca06022011
12. jan 2022

@leilac no moze to byt z kadecoho:( skosa ze ti naši kozni lekári su na figu :( ani meviem kolkych som js pobehala vysledok žiadny... Ten herpesin a pod srandy na herpes nevyliecia tie popraskane pery, a kym to bude praskat a budu takéto suche su zase náchylnejšie na herpes. Cize primárne to treba vyriešiť. Tie prípravky na pery v lekárni, neviem ci tam nie je vekový limit nejaký, treba prečítať.