icon

Problém s predkožkou u 6 ročného syna

majka1980192
26. jan 2018

Dobry vecer.Chcem sa spytat ci niekto nevie poradit..synovy nesla v minulosti pretiahnut predkozka.Kamaratka mi poradila kortikoidny krem,ktory nam pomohol a dlhu dobu(asi 3 roky bolo vsetko v poriadku).Kazdy den mu to pri kupani stahujem a umyvam.Dnes ma syn 6 rokov a uz zhruba 2 tyzdne som pozorovala pri kupani,ze mu to pretahovanie ide tazsie,az teraz zopar dni pisti,ze ho to stipe a dierka akoby sa zuzila.Povedal mi,ze ho to aj stipkalo pri cikani,tak som myslela ci nema zapal,i ked na pohlad sa mi ani nezdalo,no pre istotu mu to potieram repikom a Framykoinovou mastickou.Co sa tyka pretahovania,to teraz neriesim,nakolko ho to stipe a ani mu to nejde.Neviete niekto poradit?

pininka
27. jan 2018

Ked sa mu to vratilo v takom veku,uz by som to asi riesila u doktorky,moze tam byt zapal. Inak na stahovanie predkozky je super kupel zo slezu nebadaneho. Treba to vsak robit dlhodobejsie,ale malemu musis teraz cistit poriadne,ja by som mocila v repiku a pomaly stahova,z toho vedia byt horucky a riadne.

majka1980192
autor
27. jan 2018

Davam mu repik,aj Framykoinovu mast,ale nezda sa mi,ze by mal zapal

hettinka
27. jan 2018

skús kúpať v slezovom maceráte (namčíš bylinky cez noc do 3l studenej vody a necháš lúhovať, potom sa voda zleje, ohreje na potrebnú teplotu a robia sedacie kúpele) a potierať mastičkou zo slezu (od JUST)

broni
27. jan 2018

@majka1980192 ahoj, tiez sme to mali podobne, najprv krem, asi 2 roky pokoj, o potom sa to tak zuzilo, ze sme museli absolvovat mensiu operaciu na jednodnovej klinike v Seredi, vysetroval ho aj operoval dr. Cvik z Trnavy

jajka78
27. jan 2018

Skus aspon do pondelka ten repik.velmi pomaha na eanky potomuvidis. Moj 4 rovny tiez este nema celu dole ale uvidim. Este neriesim

majka1980192
autor
27. jan 2018

@broni A to z nicoho nic,odrazu?Nejde mi do hlavy,ze som denno denne dodrziavala hygienu a zrazu akoby v priebeho zopar dni a neslo to.Uvazujem este nad tym kremom,ze mu ho vyskusam aplikovat aspon tyzden-dva,skor ako sa obratim na lekarsku pomoc

majka1980192
autor
27. jan 2018

@broni Este sa spytam o aku operaciu slo?Nerada by som s nim podstupila obriezku,s tym sa nejako neviem stotoznit.Dakujem za odpoved

jajka78
27. jan 2018

https://babetko.rodinka.sk/starame-sa/hygiena/p...
skus precitat, i ked tvoj uz ma 6 rokov

majka1980192
autor
27. jan 2018

@jajka78 Dakujem za odpoved.Toto vsetko mam nastudovane,len nam to bez problemov slo a zrazu nie

broni
27. jan 2018

@majka1980192 hej, bola to obriezka, tiez sme sa s manzelom s tym nevedeli zmierit, ale lekar povedal ze to urobi iba na minimum, teraz v januari je to rok co sme to podstupili, vsetko je ok, a nic nie je vidno, teda ta obriezka, ma to normalne... skus toho lekara, on najprv bude liecit s kremom, nenuti hned na operaciu

ema234
27. jan 2018

@majka1980192 my sme preto chodili 5 rokov ku urologovi, teraz nam ju uplne stiahli, vies taketo dolezite veci su na urologa. Niekedy nieje potrebna obriezka a my sme boli ten pripad. Maly sa narodil, ze ani dierka mu nebola vidno, davali nam masticku na stiahnutie a potom nam to nasilu pretiahli a konecne mame uz s tymto pokoj 🙂

ema234
27. jan 2018

@majka1980192 inac urolog nam povedal, ze taketo veci sa maju riesit do 5 az 6stieho roku...

maggiba
27. jan 2018

A nemoze to byt aj toto? Ale urcite skocit za urologom, ked to boli.

maggiba
27. jan 2018
majka1980192
autor
27. jan 2018

@maggiba Ja naozaj neviem,pretoze predtym mu to islo uplne lahucko a vobec na nic sa nestazoval a aj obvodna lekarka pri preventivke hovorila,ze je vsetko v poriadku

majka1980192
autor
27. jan 2018

@broni Dakujem..mam krem Triamcinolon,asi to skusim najskor s tym

majka1980192
autor
27. jan 2018

@broni Mam krem Triamcinolon,skusim natierat a uvidim

majka1980192
autor
27. jan 2018

@ema234 Vdaka za odpoved.Tiez by som bola rada,keby sme patrili k tym pripadom.Masticka v minulosti pomohla

hosaro
28. jan 2018

@majka1980192 nechcem ťa z nepokojovať ale ak vám na to nepomôže krém ktorý vám predpíše doktor tak potom už velmi nemáte na výber a musíte podstúpiť obriezku dá sa krásne urobiť minimálne že sa to rýchlo zahojí a velmi sa to ani vidieť nedá

paolas
28. jan 2018

Slez je úplne super.Robila som malému sedavý kúpeľ a krásne sa mu dal potom aj stiahnuť a dokonca aj to čo ešte bolo prilepené sa samo odlepilo

gin124
23. feb 2018

@broni Je lepší to vyřešit jinou operační metodou než je obřízka, pokud je ta operace nutná. Ve většině případů vůbec nutná není.

gin124
23. feb 2018

@ema234 To je pouze názor jednoho urologa. Ve skutečnosti je průměrný věk, kdy ta předkožka jde stáhnout až 10,4 roků.

gin124
23. feb 2018

@hosaro Řešení amputací předkožky - obřízkou je ublížení na zdraví. Moderními operačními metodami jsou dorsální discise nebo trojitá incise.

gin124
23. feb 2018

@hosaro Vy ale asi nemyslíte úplnou obřízku. Já myslel tu.

mwt
23. feb 2018

Zdravim, syncek ma 3 roky, este sme neboli na preventivke, ale nejde mu uplne stiahnut predkozku, miestami ju ma dost nalepenu. Este sme nic na to neaplikovali, myslim krem alebo kupel, vedeli by ste mi poradfit nejaky krem resp. kde kupit ten slez na kupel?

pininka
24. feb 2018

@mwt slez kupis v lekarni, urcite aj v nejakej bylinkarni.

paolas
24. feb 2018

@mwt ten slez by ti na to mal zabrať.Ja som malému robila do lavorika kde si sadol a pustila rozprávky,aby dlhšie vydržala a v Tom kúpeli potom pomaly sťahovala,ale nie na silu len pokiaľ šlo.Jemu sa krásne odlepilo za pár dní.Ak by som mala druhého chlapca určite by som najskôr robila kúpele a neriešila urológa.Bola to trauma pre dieťa aj pre mňa.

mwt
24. feb 2018

@paolas
@pininka
Dakujem krasne, skusim ten slez kupit a skusime tie kupele, dufam,ze pomozu, dakujem za rady!