Problém so stolicou u 12 ročného syna
Ahojte, obraciam sa sem, lebo som už zúfalá. Mám 12r.syna a máme problém, že chodí často na veľkú potrebu, pričom nemá hnačku, niekedy ani stolicu, ale chodí na Wc, lebo si myslí, že mu treba , poprípade má len malé množstvo, vetry, alebo hlieny. Vyšetrený bol opakovane u gastroenterologičky, ktorá mu robila komplet odbery krvi, stolice, testy na laktózu. Opakuje sa nám to už vyše roka, chvílu bolo lepšie, ale inak takto fungujeme už takto dlho. Teraz znova čakáme na výsledky. So stravovaním to máme trochu ťažké, lebo je odmalička veľmi vyberavý a hocičo nezje. Aj keď sa snažím aby jedol zdravo, niekdy to skončí aj tak nejakým pečivom, alebo rýchlo vymysleným jedlo typu cestoviny, rybie prsty, zapekačka, lebo nezje to čo som navarila a je hladný. Stane sa, že nechce ísť ani do školy, lebo ráno ide 2x na záchod a bojí sa čo bude cez deň v škole,že bude musieť aj tam chodiť často. Rada by som vedela, či sa niekto stretol s niečím podobným. Doma sme už zúfalí.
No musi prehodnotiť stravovanie podľa mna. Sme co jeme a bud sa bude stresovať kvôli wcku, alebo začne jest. Dostatok vlákniny, riadne jedlo, ovocie, zeleninu. Probiotika? Plus toto moze byt uz aj zo stresu, psychika.. nespominas ci ma aj bolesti, napr syndrom drazdiveho čreva...
@simca06022011 probiotika berie s pauzami...brucho ho nebolieva. Iba raz za čas....Doktorka aj spomínala, že by to mohol byť syndróm dráždivého čreva, ale ja som nikde nenašla informácie o totmto v detskom veku, ako to riešiť...
@macka9 mal robené opakovane stolice na parazity. Myslíte že by sa to ani raz nezachytilo?
@maminabobo akoby ste písali o nás, môj má 13 a rieši presne to isté, akurát, že naviac má poruchu sluchu a nosia sa rúška, tak stresuje kvôli škole ešte viac, ráno bolesti brucha, niekedy až kŕče, panika, taktiež sme prešli gastro a všetko ok u nášho to spôsobuje stres zo školy, stále iba rieši, či mu nebude treba na záchod, či bude všetko počuť, aj keď niekde ideme, prvá otázka je, či tam bude WC, začali sme navštevovať psychologičku a na odporúčanie jednej známej, ktorá robí na detskej psychiatrickej klinike liek na prírodnej báze, ktorý predchádza panike, trošku ho ukľudní, len neviem či tu môžem uviesť jeho názov .......a taktiež veľa lásky a pochopenia, lebo práve v takomto období to potrebujú, držím prsty, aby sa to aj u vás aj u nás dalo čím skôr do normálu 🙂
@maminabobo a uvažuješ nad tým, že to môže byt aj nejaký psychosomaticky prejav/problém?
Ak je všetko na gastro ok, uvažovala by som nad psychológom/psychiatrom
@maminabobo samozrejme že by vyšetrenie stolice zachytilo parazitov
@maminabobo tak v prvom rade to je o psychike a strave... Treba na to prestat mysliet atd.
@maminabobo na vyšetrenie je vhodné poslať tri vzorky stolice odobraté v priebehu troch po sebe nasledujúcich dní, čo slúži na vylúčenie falošnej negativity pri cyklickom vylučovaní vajíčok parazitov.Ak ste brala 1x tak samozrejme ,ze sa nemuseli podchytit.
@pribinak boli sme pred rokom aj u psychologicky. No spravila diagnostiku a nejaký veľký problém nevidela.. jediné čo nám z toho vyšlo, čo som aj vedela, že je emocionálne nezrelý a citlivý. Sme v takom začarovanom kruhu... áno je nešťastný že sa s ním toto deje, on to nevie nejako vedome ovplyvniť, so stravou máme tiež problém , dosť ho za to aj upozorňujeme a snažíme sa to zmeniť, ale nasilu ho nemôžem pchať tým čo nechce. Ďalšia vec je, že je v triede najmenší a asi mu to spolužiaci aj dajú pocítiť, hlavne teraz keď sa už chlapci začínajú vyťahovať a on nie a navyše majú v triede obrovské dievčatá, takže aj pri nich je malý. Hovorila som aj s jeho triednou či mu niekto nerobí zle, ale podľa nej sú dobrý kolektív, ale samozrejme také bežné konverzácie, kedy mu ublížia slovom ona počuť nemusí. Ja už proste neviem...
@maminabobo šla by som k k je psychologické, akože ak máte gastro ok, tak toto je jednoznačne psychika.
Určite by som hľadala nejaké terapie pre syna

@maminabobo ,parazity môzu sposobit vela problemov , často su vysledky neg, tažko ich odhalit.Skuste sa poradit z dr ,ci by vam predpisala vermox.