icon

Problém štvorročného dieťaťa pri kakaní

paulinka17
13. jan 2021

Prosím vás môj maly mava zapchy, kadejako sa trápime, raz lepšie, raz horšie. Teraz som mu vysadila dufalak a keď tlaci na nocniku tak place že mu treba vracat a kvôli tomu sa nevykaka aj keď mu treba. Ako to mám riešiť? Som už zufala. Vysvetľujem mu že je to preto že sa nevykakal no nezabera a boji sa tlacit aby sa nepovracal. Ma štyri roky.

evalin88
13. jan 2021

@paulinka17 a jedava normalne vsetko ? Pije dost ? Nema neaku alergiu? Skor by som asi riesila stravu, aby mu to islo lahsie.

babulina
13. jan 2021

@paulinka17 na nocniku fukat do vrtulky, tak aby sa otacala. Zapoji brusny lis a zabavi sa pritom

adula12
13. jan 2021

ma tvrdu stolicu, preto mu treba vracat. presne viem ako sa citite. moja dcerka ma 5r a tiez problemy so stolicou, raz mi nekakala 4dni , uz som jej aj 2 cipky dala, nepomohlo. a presne ako vas syn, sedela na zachode a bola spotena ako mys. potrebovala ale neslo, napinalo ju na vracanie z toho. total mokra bola. mala akoby "štupel" a neslo to.
odvtedy ju sledujem, dbam o to aby jedla aspon jablcka, stavy, pila, aj mlieko mala, semtam jej dam probiotika... ked uz druhy den nekaka, urobim jej sosovicovu omacku. 😀 ta pomaha. 😉
dcera si dodnes pamata ako jej bolo zle vtedy a aj sama dba o to, aby aspon to jablcko si dala. (lebo ona neje ziadnu zeleninu ani ovocie ☹ )

mily7
13. jan 2021

@paulinka17 upraviť stravu, môže ho zapekať aj mlieko napr. Áno bývajú hnačky z neho ale niekoho zapekať môže. Každé ráno lyžičku ľanového oleja, teraz nepamätám či dve dokonca. Džús, dodržať pitný režim.

aksalka79
13. jan 2021

Ahoj,moj maly ma 4rocky a tento problem.sme mali,ked mal 2-3r.Kolegynka mi poradila pomliet lanove semiacka a dat mu kavovu lyzicku rano a vecer nalacno cca pol.hodku pred jedlom,zapit vela vody...a zabralo...teraz mu to uz nedavam,ale kazdy den 1 jablko pozuje a stoluca sa upravila..