Problémy kvôli hyperaktivite dieťaťa s ADHD
Mamicky potrebujem radu.uz si nedokazem pomoct.mam 4 deticky ktore su uzastne 11,8,6 rocne a 6 mesacne.Zijem z priatelom ktory je otcom len maleho babatka v zahranici.6rocna dcera je hyperaktivna nepocuvna a pravdepodobne trpi ADHD chorobou co je porucha pozornosti spojena z hyperaktivitou.Vdaka covid 19 sa zastavilo vysetrovanie psychologa, uplne vsetko. Chcem sa opytat ci mi nevie niekto poradit z kupou liekov na volno na hyperaktiviu a na lahsie zaspavanie v anglicku.je to moje dieta lubim ju ako ostatne deticky ale uz si neviem rady.nanikoho neberie ohlad,ani na babatko.na surodencov je zla je diva nepocuvna nemozeme nikam chodit pretoze problemy robi az sa hambim zanu a neuvedomuje si ze to nesmie vsetkemu sa smeje.este aj ked sa hnevam.nemozem ju potrestat ani pokarhat lebo to riesi takym krikom a placom ze mam uz velky strach onu,prosim poradte mi ak niekto ma podobnu skusenost.dakujem
@anika0710 vydiera Ta a upozorňuje na seba.Lieky neporadím veď určite TI vie niečo lekár predpísať mailom, z bežných skús b vitamíny, magnezium.Podľa toho čo píšeš diagnoza jej ani nebola potvrdená to dieťa skôr na niečo upozorňuje, rebeluje s niečim nesúhlasí.Nie každé dieťa hneď musí mat diagnozu
@timealofajova podľa tvojho opisu určite nie adhd
@anika0710 ADHD je porucha sústredenia....ak to robí problémy v škole, neurolog vie predpísať lieky, volnopredajné lieky na to neexistujú, možno doplnky z lekárne ako 3Omega mastné kyseliny alebo Lecitín - ale treba sa spýtať v lekárni či sú vhodné aj pre deti.....skús si pozrieť Esprico, to je pre deti....ale tiež si myslím že to čo popisuješ nie je ADHD....mala to riadne diagnostikované?lebo je rozdiel hyperaktivita a rozdiel ADHD.....pri ADHD treba trénovať hlavne pozornosť, sústredenie, čiže činnosti ako napr.kreslenie, strihanie.....pri hyperaktivite naopak dieťa treba zahlásiť na krúžok kde energiu "vybije"....ak je podozrenie na tieto diagnozy, treba ísť špeciálnemu psychiatrovi ktorý urobí testy a diagnostiku a do správy napíše odporučenie pre školu ako s dieťaťom pracovať.....Dieťa môže mať potom rôzne úľavy napr.veľké písomky píše u školskej psychologičky kde sa vie viac sústrediť alebo má pri písomkách viac času na vypracovanie.....záleží naozaj od odporučenia špeciálneho psychologa/psychiatra ktorý mu to diagnostkuje......neurolog vie predpísať lieky podporujúce sústredenie, ale to je už na lekársky predpis.....tiež si myslím že to čo ty popisuješ nie je znak ani hyperaktivity ani ADHD....
Ja sa nechcem hádať, niesom lekár ale mám také dieťa, diagnostikované u viacerých psychológov aj neurológa, čo to dosť veľa o tejto diagnóze načítané a verte či nie to čo popisuje mamina sú prejavy ADHD. Väčšina ľudí si myslí že tieto deti sa len nevedia sústrediť, bohužiaľ je to komplex v prejavoch správania a záleží ktoré to má ako "veľmi", moje dieťa má snáď všetky prejavy okrem agresivity našťastie. Pravdupovediac je to horor na výchovu, zo školy ho poslali k psychológovi už v prvej triede, nie kvôli sústredeniu ale správaniu. Tieto deti fungujú ináč, sú veľmi impulzívne aj keď vedia že sa tak správať nemajú stačí malý podnet a "zoskratuju" buď do nervov, plaču, fyzicky útok, ale aj extrémna radosť atď, proste sa nevedia v tej chvíli ovládnuť, po ukludneni si uvedomia že to zas a opäť prepískli, nevedia odpovedať prečo sa tak správali. Sú hlučné, upútavaju na seba pozornosť, sú hrozni bordelari, všetko zabúdajú a strácajú a xy ďalších príznakov. Z ničoho nič sa ti rozplačú... Mňa napr oveľa viac trápia práve tie prejavy v správaní a nie to že sa nesústredí na učenie, pretože v škole a v okolí, dokonca aj v rodine ho považujú za nevychovane dieťa pritom pokiaľ je v kľude a nedostane impulz sa vie slušne správať a presne vie čo môže a čo nie, potom dojde neočakávaná situácia alebo podnet ktorý je pre ostatné deti zanedbateľný a to moje je z toho v prdeli a neovládne sa. Rady od psychológov trpezlivosť, čas keď počujem chce sa mi skočiť pod vlak, lebo darmo ja svoje dieťa prijmem aké je keď ho spoločnosť odsúdi a môžem sa snažiť ako chcem, má pevné hranice, režim, známe mi vravia že ho až príliš cepujem a som prísna ale ináč sa nedá, len pevné hranice a neustále dohovaranie a vysvetľovanie pomáha, ale je to beh na dlhú trať. Najhoršie je že tie deti si vekom uvedomujú že sú iné a sú z toho frustrované, u toho môjho mi to potvrdila aj psychologicka, ostatní ich vylúčia z kolektívu a tým trpia asi najviac a koľko x sa snažia a nakoniec to aj tak "poseru" a zas sú len drzi nevychovanci. Trpia deti aj rodičia, ano su situácie keď sa za vlastné dieťa hanbim, kto to nemá doma nepochopí. Skús si prečítať viac, nájdeš aj rady čo pomáha, samozrejme môže byť tvoja dcéra len nevychovane alebo tvrdohlavá, ale môže to byť aj diagnóza za ktorú z časti nemôže a ty ju musíš korigovať. Kým nedozreje CNS to kože byť opäť r
@mogaa dakujem pekne ja mam pocit ze mi preskoci.niekedy mam pocit ze ako mama som zlyhala pretoze ma nepocuva vobec je velmi problemova a ja ako mama nemam nanu vplyv. Ale ostatne deticky su uplne bezproblemove dokonca ani z chlapcom nemam absolutne problemy ani z dcerkou 11rocnou su to 24hodin pokojne deti ktore sa snazia este mna podrzat aby som ja nestracala hlavu pri tej zlej. Nema potvrdenu diagnozu kvoli covid teraz nas neobjednaju. Neviem co to je za dieta ktore mi robi hambu u svokry a je protivne vsade je to hamba pisat o svojom dietati tak ale ja uz nevladzem preto som ziadala o radu mozno beajakych liecikov
@mogaa ako homeopatika alebo nieco na ukludnenie aj ked mam pocit ze Ona akoby nebola mnou vychovana jednpducho si zije svoj svet:(
@jelenka84 velmi dakujem za odpoved a presne tak kto to nema doma nepochopi. Ja nevladzem pretoze aj teraz ked zijem v zahranici z novym partnerom tak mi niekedy povie v nervoch ze aby som vypadla snou ze on si neha moje dve deticky a nasu spolocnu a ze on nebude toto trpiet robi nam hambu u svorky a vsade kazdy vidi ze je ina ale nedokazem si pomoct uz nevladzem nepredpisal doktor neajaky sirupcek na ukludnenie alebo co? Pretoze ktovie, kym nas poslu na vysetrenie tu v anglicku ktovie co jej aj povedia sme cudzinci a teraz ten brexid mam z toho obavy. Ale aj tak to potrva . Niekedy mam chut odist od priatela na slovensko som odhodlana ze ked budu letiet lietadla tak odidem ale ako,,,, na sk nemam uz nikoho a kym sa postavim nanohy byvanie a praca ako potom deti???ja jednpducho to niekedy nezladam
@anika0710 lieky nechcem dávať, kým to ako tak zvládame. Ale tie čo sú na túto diagnózu sú len na predpis, homeopatiká vraj nezaberajú, mozes jej dávať obyčajne magnézium. Veľa rodičov si chváli Esprico vitamíny ale neviem či to u vás kúpiš, otázka je či má ozaj túto diagnózu možno má niečo iné, prípadne len ťažká povaha. Nám tiež pozastavili kvôli korone diagnostiku, tú teda máme ale riešim integráciu do školy a všetko sa len ruší a odkladá, aj školský rok skončí kým sa niekam dostaneme a vybavíme.
Ahojte aj ja màm doma jedno dieťa z Adhd chlapec 8 r no čo vám poviem je sním ťaški život on chodí k psychiatrovi berie lieky sme náhradní rodičia a cetrum nás hlavne vedie čiže sme nemali na výber aj keď sme proti liekom je u nás druhí rok a berie tretie lieky ale iba kvôli škole … žial v škole je velmi zlý vyrušuje behá byje sa stráca svoje veci… skoro každý deň niečo stratí ,hladáme stále! Z učením nemá problémi ale je velmi neposedný… keď sa nudí tak vyvádza musi byť stále zamestnaný to mu pomáha najviac stalé musí niečo robyť..
@andreasmola dobrí deň moja Cera má 8 roku a tiež má ADHD neviem si snou radi nepočúva vistraja v škole i doma utiekla z družiny v škole sa bije vistraja behá po triede učivo jej ide slabšie berie 2 lieky neviem čo mám snou robiť ďakujem pekne za odpoveď
@mumia1996 ooo keby som vám vedela pomôcť meviem aká je vaša dcéra čo by na ňu pomohlo treba skúsiť trest a roszpràvať sa sňou veľa veľa…
@andreasmola aj tak ďakujem pekne za odpovede skúsim