Problémy pri stolici u 2,5-ročného dieťaťa
Dobrý deň prosím vás môže mi niekto poradiť alebo pomôcť čí dat nejakú radu do života ?? dva a pol ročné dieťa posledné dva mesiace od plienkovane , len mám problém s tým že vždycky keď ide kakať bez plienky sa nevykaka dokáže to zadržať aj 3-4dni. keď ho posadím na šerbeľ bojí sa a zatláča to dovnútra odplienkovanie trvalo 2-3 dni veľmi rýchlo to pochopil a nemal absolútne žiadne nehody …..
napraví sa to pochopí to neskôr alebo nejaká rada prosím ďakujem veľmi pekne?!
@mama4444 neskôr sa to napraví, na kakanie daj kľudne plienku, samé dieťa pochopí časom, že je to príjemnejšie do nočníka/záchoda. Hlavne netreba na to tlačiť 🙂
Pvy syn uz mal skoro 3 ked sa “naucil” kakat.
Dcerka nemala ani 2roky a bola uplne bez plienky ze jej to nerobilo problem.
A posledny mal 1,5 roka ked sa mu nedalo vykakat. Vzala som ho nasilu na wc. Tam ku nemu cupla a hladkala mu chrbatik a dobre sa vykakal. On si to tak zapamatal ze sa potom stale pytal na zachod. Pricom cikal do plienky este dalsi rok. Az ked mal 2,5 roka bol uplne bez plienky.
Ono niekedy aj to “nasilu” pomoze ukazat ze sa nema coho bat…
Ja som bola pri tom tretom zufala lebo tak plakal az bordovy bol co mu neslo. Tak ono dobrovolne nasilu som ho tam dala sadnut.
Ach my sme sa s tymto tiez trapili bola som strasne na nervy z neho ked som videla ako sa az trasie aby to zadrzal, musel prist nato sam ze je to ok, mohla som sa snazit a skusat hocico. Tiez tak zadrziaval aj 3 dni ked uz sa moc trapil on aj ja dala som glycerinovy cipok a to uz zadrzat nevedel 🙄. A myslim si ze aj tym to pochopil ze je to ok neboli to nic a odvtedy uz chodi ok. U nas bolo horsie to ze on uz nechcel potom ani do plienky kakat..

@mama4444 mam to to iste a stale okakana rit co zadrziava..bude mat o mesiac 3.uz to trva pol roka.s cikanim nema problem