Problémy s bruškom u štvormesačného bábätka - nič nepomáha
Ahojte, uz si naozaj neviem rady. Toto je moje druhe babo, takze na nespanie a nerezim som zvyknuta, no ako sa dcerka narodila, vsetko bolo ukazkove. Papala kazde 3-4 hodinky, potom spinkala. Ako sme zacali druhy mesiac, prestala pukat a kakat, len velmi tazko a s bolestami. Stale sa puci, vrti, zlosti, ked nespi, tak je nervna. Vyskusali sme vsetky rady na koliku a nic nam nezabralo. Este aj na speci vysetreniach sme boli, na gastre nas odbili, ze jej nic nie je. Problemy su nieze nie lepsie, ale sa este zhorsuju. Ma len nejaku bakteriu v crievkach, ze vraj moze sposobovat problemy, ale nie je premnozena a mame davat probiotika. Vyskusali sme uz viacero druhov a nic. Kazdy den musime pouzit rurku. Nehovorim o tom, ze dcerka nema ziadny rezim, papa kazdu chvilku (kojim), lebo naraz sa kvoli krcom nevie dojest, absolutne s detmi nemozem chodit von, lebo neviem, kedy zase bude chciet jest, kedy zacne mat krce, a v tych mrazoch ju hocikedy z kocika vybrat nemozem. Ked je hore, tak je vacsinu casu nervozna a zlosti sa. Ci jem suche rozky alebo normalne vsetko, nema to vplyv ☹...syncek z toho normalne vyrastol a bolo, on mal zase ine problemy zo zaciatku. Len mi je divne, ze sa to nelepsi, mame uz 4 mesiace a zo zaciatku to kojenie bolo super. Uz sme si presli aj laktacnou krizou, co odmietala papat, kvoli bolestiam. Poradte, kam este ist na vysetrenia...neradte mi kvapky typu espumisan a spol., totalne o nicom, Coliprev nula bodov...rascovy cajik chvilku pomahal aspon na pukanie. Ale zo zaciatku vsetko akoby na chvilku zabralo, potom uz nie. Ja uz ani nemam chut jej to davat, ked to nepomaha...☹...dakujem este za nejake typy...
hm, sab simplex sme tiez davali, ale nie tak casto, ked som doktorke povedala, ze davam pred kazdym papanim, teda cca kazde 3 hodinky, tak ze to je vela...no neviem teda...cvicenie, masirovanie, tiez moc nepomahalo...no tak mame skusit ten sab davat pred kazdym papanim?
ahoj...nasa bude ma 6 mes a tiez sa to od cca 3 mes zhorsilo,co somm cakala ,ze bude lepsie..ale ja si myslim,ze je to aj tym,ze je strasny lenoch..vobec nechce byt na brusku a crievka ma lenive...neni to aj vas problem?
no ked ten infacol sme davali celu flasticku pred kazdym kojenim a zo zaciatku trosku pomohol a potom to bolo to iste ☹...ja som z toho nelen uz ☹...infant dophilus nam odporucil jeden lekar a ze by extra zaberal, nemozem povedat...leniva nie je, skusa sa pretacat a tak kope nozkami, ze az...syncek sa ovela menej pohyboval a s bruskom nemal take problemy a este hned po narodeni mal aj antibiotika, dcerka nic take a je to s nou strasne ☹...och...
@nevenka my sme mali podobny problem. Zo zaciatku v pohode a az ked sme zacali davat probiotika, maleho zacalo bolievt brusko. Takze po vymene asi 4-5 probiotik sme ich vysadili. Ziadne kvapky nepomahali, jedine ten sab simplex sme davalj pred kazdym kojenim, cca 3 hod. 15 kvapiek. Neviem ci je to vela, ved oni by sa nemali vstrebavat, iba rozbijaju tie bublinky v crevach. No a nam to preslo az v 7-8 mesiacoch. Tiez sme kakali s rurkou, tiez je kojeny, moje druhe dieta takze sme vyskusali vsetko a myslim, ze ked vam nic nenasli na tom gastro, musite len vydrzat. Doktori vam nepomozu, myslia ze mamicky su precitlivele, hystericke a prehanaju to. Nemoze mat alergiu na kravsku bielkovinu?
Ahoj, nasho bolievalo brusko a vtedy som mu natierala pupik ten nan vzdy pomohol. Vmasirovala som mu to v smere hod. A tym sa mu to uvolnilo a rozpohybovslo a pekne prdkal a casto aj po tom kakal. 🙂
@mirkaaa80
no ze by sme skusili bez probiotik? Lebo ja ked som si raz omylom dala 2 tobolky probiotik, islo ma roztrhnut, ale von vetry nesli. Na gastre len spravili sono a doktorka sa na nu pozrela a povedala, ze jej nic nie je, ze mam vydrzat, to mala 2 mesiace...☹...a ze asi ma reflux, ze "asi", lebo slinta...no diagnoza jak fras. Neviem, nerobi sa vysetrenie nejake na alergie aj tak malym detom? Ja jem moiecne vyrobky, dost mi chutia teda ked kojim...ale kludne jej aj lepok moze vadit, ale to uz potom neviem, co budem jest ☹
Kolegynina dcera mala so synom taketo problemy. Bol tiez cisto kojeny, ziju v Holandsku, skusali vselico. Jej manzel je lekar a sam potom nariadil testy na laktozovu intoleranciu. Boli pizitivne. Nasadili UM bezlaktozove a za 2 dni dieta ako vymenene.... doteraz netoleruje laktozu (uz ma 10 rokov).
My máme ten istý problém s dcerkou, a to už mala 5 mesiacov. Všimla som si, že keď sa nalejem hroznovou šťavou Matišák tak sa krásne až moc by som povedala dokaká. Ale stojí to 3,99 eur takže si to kupujem vynimočne. Asi nám neostava nič iné iba vydržať ☹ som z toho unavená, tiež nič nezaberá. Jedine, ak ju zoberiem na ruky, pritisnem si ju k sebe tak aby jej bruško bolo na mojom a tancujeme tak jemne a spievam jej. Potom zaspí. Lebo inak ani zaspať nevie ako ju bruško bolí ☹
a to by som teda chcela vediet, ako tie testy na intoleranciu robia a aky lekar. Nasa pediatricka to ma na salame, lebo dcerka pribera, na gastre nas odbili tiez sposobom, ze som hystericka, boli sme v Kosiciach na neonatologii, ale testy na intoleranciu asi nerobili...my sme z BB, este skusime gastro vo Zvolene alebo kam ist? Juj, to by mi bolo luto, keby som junemohla kojit ☹...a ak by mala intoleranciu laktozy, tak by kvapky Coliprev mali zabrat predsa. Tie obsahuju enzym na stiepenie laktozy...
och, to mi je tiez luto...☹, chudatka nase...s tou hroznovou stavou - raz tu bola mama a ja som vtedy mala malo mlieka a tak som nakazala muzovi kupit hroznovu stavu, maju aj v DM-ke, aj Rauch ma, z cerveneho hrozna a kazdy vecer som k to u vypila cierne nealko pivo, chcela som vsemozne zachranit tvorbu mliecka. A vtedy bolo snad najlepsie obdobie. Takze nakupujeme zase hroznovu stavu a pivo asi...len keby to pomohlo...
Ja som si s tým prešla so synom, bolo to hrozné len reval, stale mi len dr. vravela ze to po 3 !mesiacoch prejde, potom ze po 6 mesiacoch..... skúsili sme davat uplne vsetko espumisan, coliprev, čaje, biogaiu,infacol, je kojený takže som fakt dávala pozor co jem a nic.... rurku sme nakoniec od cca 4 mesiaca dávali pri kazdom prebalovani potom aspon stale neplakal .... až ked mal 7 mesiacov mu na gastre predpisali Lactulosu od Biomediky a cca po týždni ( každý deň 2ml), sa to zacalo zlepšovať teraz mame 10 mesiacov stale dávame lactulosu sem tam sa stane ze mu nejde vykakat ale je to uz super oproti začiatkom.Inak mal v poriadku , ze niektoré deti maju proste problém s kakanim. Držím palce, viem co to je, ja odporúčam tu lactulosu a rurku davat častejšie 🙂
@nevenka no a ked vam doktorka robila sono . mohla pozriet aj zaludok, presne mohla urcit ci ma reflux alebo nie. Lebo mojmu prvemu synovi to robili uz v porodnici, je pravda ze tiez velmi slintal. No ja som hovorila dr. ze mame bolesti bruska po probiotikach ale len sa cudoval. Som ti pisala, ze doktori vam nepomozu. Ak nema nieco akutne, nic sa nedeje,mamicka je iba hystericka. Smutne, ze matka musi rozmyslat,na ake vysetrenia treba zobrat dieta. Naco je doktor/ka?
@nevenka my sme trpeli s kolikami, refluxom, krikom, nespavostou, nekocikovanim sa lebo v nom neobsedela, teplotou nad 37, nervozitou obcas ju chytal az amok 9 mesiacov. tiez nas nasa pediatricka nechcela nikam poslat na vysetrenie. ze to nie je potrebne a mame len vydrzat. a bakterie v brusku mala tiez a radila nam na to len probiotika, ze to prejde. nakoniec po dlhom proseni o vymenny listok na gastro nam ho dala. boli sme v KE u Dr. jancovej a tam nam dala antibiotika a lieky proti kvasinkam. a nejak zazrakom po liekoch sa nam kocka zacala usmievat, bola spokojnejsia, prdkala, kakala... ja by som skusila ineho lekara. a inak aj nasu cudnu pediatricku sme vymenili.
A tiez sme skúšali masáže ,tu masť Pupik, chodili na plávanie od 3 mesiacov , cvičili nozickami....podľa mna nezaberalo nic .... a najviac ma hnevali vsetci okolo otázkami ze ci neplace preto ze je hladný 😀 a podobne.... pediatricka sa mi smiala ze som asi precitlivela ked som jej hovorila ze sa to uz neda vydržať ze furt reve , ja som ho mala cele dni len na rukach alebo v perinke a hojdala na fit lopte ... no brutal a to je moje prve dieťa- neviem ci sa niekedy odvazim mat druhé po tychto zazitkoch 😉
@nevenka a skusili sme vsemozne kvapky proti nafukovaniu a probiotika vsety druhy, ktore sa dlai kupit v lekarni. tie proti naduvaniu sme davali do kazdeho jedla. a na gastre nam povedala, ze ked to na nu nezabera, tak je to zbytocne jej davat. teraz od septembra jej nic z toho nedavame a je to nastastie upravene. inak tiez nam odporucila bezlaktozove a ryzove mlieko tak ho davame.
@nevenka a vitamin D davas???necitala som diskusiu...tak len ti poviem ze kamoska mala presne to iste a odkedy vysadila vit D je z maleho novy clovek....
@nevenka no my sme kvasinky tiez nemali a dala nam medoflukon, ze kvasinky mozu byt v zaludku a vlastne hocikde v traviacom ustrojenstve. a na klebsiellu sa nedavaju atb. ale moze sposobovat nadmerne naduvanie a krce. niekomu nevadi, ale ak sposobuje problem a probiotika nezaberaju, treba to riesit. napriklad, nasa mala extra krce po mrkvovom jedle. inak nic sladke nechce jest ani ovocie ci vyzivy. A dr. nam vravela, ze je pravdepodobne sa kvasinky alebo bakterie zivia na cukroch z jedla a vtedy ma nafuknutejsie brusko a silnejsie krce.
davame D, ale Jamieson a Swanson na striedacku...
@lenkamatus a ked som aj tyzden nedavala nijaky, nic sa nezmenilo...
ja som tiez bola doslova na suchych rozkoch a rascovej polievke a od narodenia to bolo zle. nespala. len tak po 5-10 min, a hodiny hore s placom. nebolo dna ani noci. s deckom sme to tiez skusali, ze dlhodobo nedavat. bolo to bezo zmeny. stale zaplynena a uvracana. a to sme potom davali aj AR mlieko a trochu pomohlo na vracanie ale krce kakanie a plac to neporiesilo. len ju viac zapeklo. ja by som predsa len skusila ineho lekara na gastre. teraz lutujem, preco sme to neriesili skor. a tiez sa hnevam na nasu pediatricku. lebo ta nam radila len vydrzat. a to je uz len co za pomoc...
@nevenka
no u nas zo zaciatku celkom fajn, brusko ju bolelo len ked sa prejedla, okolo mesiaca sa to zacalo zhorsovat a dnes je s nou na nevydrzanie, ani neje poriadne, nespi...potom sa to chvilku ukludni a zase znova a coraz horsie, skriabe sa, nereve, ale mrnci, puci sa, vrci, zaspi na par minut a znova...zase mozem odsavat, lebo tvorba pojde o chvilu takymto tempom zase dolu ☹...a to som si hovorila, ze ako fajn, krasne sa prisala a z porodnice sme odchadzali ako plne dojceni, kdezto so synom asom netusila, ako dlho a ci vobec ho budem kojit...☹...manzel je alergik a astmatik, tak zvazujem aj tie alergie pripadne...s nim mama musela ist tiez do BA, ze na alergie vysetruju len od 3 rokov, mal 2, ked mu zacalo piskat v hrudniku a dychcal, rok by ho nechali na antibiotikach!!! Ale to bol rok 87, no nic sa nezmenilo asi, ba je to este hrosie, lebo veda ide dopredu a dalo by sa hned zistit viac...ale im je to jedno, radsej mamku oznacia za hysterku...

Ahoj .ja mám tiež druhé bábätko a tiež ma 4masiace.tak isto sme mali problemy s bruskom.len s tym rozdielom ze my sme uz na umelom mliecku.v rodine mame detsku lekarku a ta mi poradila kvapky SAB SIMPLEX.dava sa to 15 kvapiek do mliecka do kazdeho papania.tak si skus troska mlieka odstriekat na lyzicku a tak jej to podat pred každým papanim.nam to pomohlo.a vela s malinkou cvic s nozickami alebo ju len tak rozbal na posteli bez plienky nech si poriadne pokopka nozickami.mozno aj to trochu zaberie