Pronatio dolorosa u detičiek
Ahojte, dnes sa malemu (10,5 mesiaca) pri hre blokoval klb v lakti (latinsky je to pronatio dolorosa) mali ste to niekto? Vraj sa to moze opakovat.
to som chcela vediet, ci sa to vratilo ... a len jej to napravili, alebo aj nejako fixovali?
@tajomna21 nuz, ked sa nam to stalo prvy raz, tak sme to nejakym zazrakom zreponovali nahodne sami .... uz sme sa zbalili na pohotovost a ako sme ju placucu chceli nalozit do auta, tak ta rucicka "skocila" spat ... potom sme dost dlho davali pozor na rucicky ... a ked sa nam to stalo teraz v lete , tak to zas bola nestastna nahoda - mala trucovala a sedela na zemi a odmietala vstat .. muz ju chytil, "ze vstavaj hore" a uz to bolo ... velky plac a rukou viac ani pohnut .. tak sme sli na pohotovost a doktor to velmi sikonve zreponoval a viac zatial nebolo treba ... ziadna fixacia ani nic ... doporucil na nam len setrit ruku 😉
@miskax no u nas tiez nestastna nahoda, maly sa jasil, staval sa na nozicky a hlavicku a popri tom si zalahol tak blbo ruku ... tiez nam to namieste hned napravili a ziaden fix nedali .... len preto sa pytam, ze potom na nete som podla diagnozy nasla, ze sa fixuje cca na 2 tyzdne
Ahojte, tak my sme to mali na lavej ruke... pri obliekani sa mala trhla, ked som jej drzala ruku v rukave. Minuly tyzden sa jej to stalo na pravej 2x pri plazeni. Skoncili sme na pohotovosti, upodozrievali ma, ze ju asi tyram. Neviem ako si to moze urobit sama, ale pri plazeni si ju asi prilahne a trhne. Pozerala som na nu... a len zraru plac. Detský ortoped mi to vysvetlil, ukazal mi ako to mozem sama napravit. Mam strasny strach, ze sa to zas niekedy zopakuje. Dolorosa znamena bolestivy... deticky to vraj strasne boli, preto to treba co najrychlejsie napravit. vlastne ide o sklznutie vazu cez kost, nakolko deti este nemaju vytvorenu klbovu hlavu. Ked budú rast, bude sa to zlepsovat. my máme este len 9 mesiacov...
Maly to mal uz dvuhy krat po dvoch mesiacoch. Tiez uz sa ho bojim aj dotknut. Ma 20 mesiacov. Doktor nepovedal nikdy nic no ja sa citim blbo.
Ahoj my sme to mali 2 krat s mojou malou. prvykrat ked mala 1,5 roka to nam na pohotovosti napravili a druhykrat teraz a to sme len vyzliekali mikinu. To som jej uz napravila sama.
odporucili nam colafit.
Aj my sme to mali už dva razy, prvý krát ako 5 mesačná keď sa dcérka pretáčala na bruško a vždy si pod sebou nechala ruku na tej strane kade sa pretočila, to som netušila že si niečo takéto mohla spôsobiť, bohužiaľ sme sa nevyhli rontgenu a teraz ako 17mesačná išla len s tatinom po ulici a držala sa za ruku, ani sa nepotiahla nijak nič, ale našťastie tento krát sme sa vyhli ožarovaniu vďaka druhej doktorke ktorá tam prišla a napravila jej to správne, lebo mladá ktorá tam bola jej to nenapravila dobre a chcela rontgen. Tiež sa obávam malú aj za ruku chytať, len ona je strašne aktívna a aj druhé deti rada berie za ruku a vodí sa s nimi, tak mám len zimomriavky a očakávam vždy plač. Neviem či by som mala odvahu naprávať jej to sama, hoci som nejaké videá napozeral, bála by som sa že jej ublížim.

@tajomna21 aktualizujem ... nikto nic?