Prosím o pomoc so psoriázou
ahojte mám 17 rokov a pred mesiacom mi diagnostikovali psoriázu.
prvý fľak sa mi objavil vo februári tohto roku ale neriešili sme to. V septembri sa mi však výrazne fľaky zhoršili zväčšovali a pribúdali.
nakoniec som išla pred mesiacom ku kožnej a tá mi ju diagnostikovala. dala mi antibiotiká, alergimed a enstilar penu na telo a nakazala dietu. všetko sa mi zlepšilo Ale akonáhle som vysadila lieky a penu sa mi všetko vrátilo.
snažím sa stravovať zdravo ale priznám sa fajčím iqos.
pomôžte mi niekto neviem čo mám robiť a má to veľký vplyv na moju psychiku a sebavedomie.. som zufala a psychicky na dne.
ak máte niekto skúsenosti alebo poznáte niekoho so psoriázou podelte sa o čokoľvek prosím. budem si to veľmi vážiť❤️
psoriazu zhoršuje okrem iného aj stres 😏 takže sa hoď do kľudu a maj na pamati že si na tom dobre, keď nie si na tom leveli že musíš brať bioliečbu alebo dokonca nemusíš byť hospitalizovaná 😏
psoriazu zhoršuje okrem iného aj stres 😏 takže sa hoď do kľudu a maj na pamati že si na tom dobre, keď nie si na tom leveli že musíš brať bioliečbu alebo dokonca nemusíš byť hospitalizovaná 😏
@biba_18 ďakujem za odpoveď.. snažím sa velmi ale niekedy sa to nedá..
určite životospráva pomáha. aj to fajčenie by bolo dobré zredukovať …
ale chápem ťa. ja som mala otca psoriatika a keď som si ako veľmi mladá objavila fliačik vo vlasovej časti dostala som až hysterický záchvat 😏 ja psoriazu nemám, ale brat ju má ale zďaleka nie v takom stave ako mal otec. ale môj otec na źivotosprávu absolútne nedbal. brat je na tom predsa len trochu lepšie. na alkohol je úplne stopka…
určite životospráva pomáha. aj to fajčenie by bolo dobré zredukovať …
@biba_18 Áno je to tak. Len tým Že si upieram v strave cukor Lepok tak mám nutkanie na nikotin..
@loakuuaiakk ja by som robila všetko pre to, aby som to mala pod kontrolou 😏
@loakuuaiakk ja by som robila všetko pre to, aby som to mala pod kontrolou 😏
@biba_18 Ďakujem moc veľmi mi pomáha aj to keď si uvedomím že nie som jediná na svete a takmer 1/50 ludi na svete ju ma tiez.
@loakuuaiakk mas 17, takze aky problem mas s vysadenim alkoholu?
@loakuuaiakk mas 17, takze aky problem mas s vysadenim alkoholu?
@liz_lemon nemám problém s vysadením alkoholu len som sa spýtala ci je potrebne ho uplne obmedziť aj do budúcna.
Muz ju ma na laktoch a kolenach,ale uz sa mu to zlepsuje,nic neuziva,nic nemasti.Naucila som ho zit s tym v pohode.Ked sme spolu zacinali,mal stale dlhy rukav aj cez leto ked bolo horuco.Ked to pochopil zacal aj kratky rukav nosit cez leto,a je s tym ok.
Dcera to zdedila po nom,ma to hlavne za usami,ani nausnice nemoze nosit.Tam som to mastila,aj jej to zmizlo.
Môj manžel ju má asi dvadsať rokov bol strašný ,celý vychádzajú ,60 percent tela pomohla iba biologická liečba ,štyri razy do roka si pichá dve injekcie je čistý už štvrtý rok, iba to ti pomôže ,nič iné,pýtaj si u koženej biologickú liečbu ,budeš cista
Môj manžel ju má asi dvadsať rokov bol strašný ,celý vychádzajú ,60 percent tela pomohla iba biologická liečba ,štyri razy do roka si pichá dve injekcie je čistý už štvrtý rok, iba to ti pomôže ,nič iné,pýtaj si u koženej biologickú liečbu ,budeš cista
Pardon ,vyhadzany
@biba_18 ďakujem za odpoveď.. snažím sa velmi ale niekedy sa to nedá..
@loakuuaiakk chod na psychoterapiu ak nezvladas stres, ten tl zhorsuje brutalne
Nasetri n dovolenku pri mori
V lete to bude lepsie
Je aj fototerapia ci specialne vane s morskou vodou kde mozes chodit celorocne
@loakuuaiakk s psoriázou ti pomôže lekár a nie je "odborníčky" z internetu. Ja som milovala keď mi začali aj známi, čo o tom vedeli veľké hovno, ponúkať všetky možné sprostosti typu Herbalife len aby ukázali. Na biologickú liečbu máš nárok, až keď všetky ostatné zlyhajú a to trvá pár rokov kým sa k nej dostaneš. Prečo si tie lieky od lekára vysadila? Životospráva je tiež dôležitá. Ale keďže s lekárom nespolupracuješ, čakaj že si dodrbeš zdravie a potom to bude len a len horšie.
Muz ju ma na laktoch a kolenach,ale uz sa mu to zlepsuje,nic neuziva,nic nemasti.Naucila som ho zit s tym v pohode.Ked sme spolu zacinali,mal stale dlhy rukav aj cez leto ked bolo horuco.Ked to pochopil zacal aj kratky rukav nosit cez leto,a je s tym ok.
Dcera to zdedila po nom,ma to hlavne za usami,ani nausnice nemoze nosit.Tam som to mastila,aj jej to zmizlo.
@anonym_a6ae34 A môžem sa spýtať že čím ste jej to mastili?
@loakuuaiakk chod na psychoterapiu ak nezvladas stres, ten tl zhorsuje brutalne
Nasetri n dovolenku pri mori
V lete to bude lepsie
Je aj fototerapia ci specialne vane s morskou vodou kde mozes chodit celorocne
@anonym_b99e99 Áno v lete to bolo lepsie ovela
aj ked som nemala este veľké fľaky. Dakujem moc za rady.
@loakuuaiakk s psoriázou ti pomôže lekár a nie je "odborníčky" z internetu. Ja som milovala keď mi začali aj známi, čo o tom vedeli veľké hovno, ponúkať všetky možné sprostosti typu Herbalife len aby ukázali. Na biologickú liečbu máš nárok, až keď všetky ostatné zlyhajú a to trvá pár rokov kým sa k nej dostaneš. Prečo si tie lieky od lekára vysadila? Životospráva je tiež dôležitá. Ale keďže s lekárom nespolupracuješ, čakaj že si dodrbeš zdravie a potom to bude len a len horšie.
@anonym_392ac3 Pardon zle som sa vyjadrila. *Doužívala liečbu.
@anonym_392ac3 Pardon zle som sa vyjadrila. *Doužívala liečbu.
@loakuuaiakk tak si treba dať predpísať ďalšiu. Snáď chodíš na kontroly.
Mam psorku 24 rokov. Zacala mi v puberte. Dr vtedy hovorila ze to moze byt aj vplyvom hormonov. Co napr aj pocas tehotenstva sa mi psorka zmiernila. Po porode zhorsila.
@loakuuaiakk Ja sice nemam psoriazu, ale mam atopicky ekzem, takze dobre viem, co je to mat v teenage veku flaky po celom tele. Niekolko rokov som tym velmi trpela, aj v lete chodila cela zahalena. Liecba nebola prakticky ziadna, ak neratam kortikoidy, ktore pomohli vzdy len na par dni.
Ja som uz v neskorsich stadiach puberty prestala robit okolo toho dramu, vykaslala som sa na zakryvanie a ked sa niekto spytal, tak som kludne povedala, ze mam ekzem. Nadobudla som pocit, ze cim menej to riesim ja, tym menej aj okolie. Casom som zistila, ze aj chalani maju normalne zaujem, aj ma chytili za tu cervenu ruku, proste realne to v zivote nebola ziadna prekazka.
So psoriazou mam susedu, u nej to jednoznacne zhorsuje stres. Chodi do kupelov kazdorocne, ale inak zije roky rokuce uplne plnohodnotne, je uz babka 3 vnucat. Poznam aj viacero dalsich ludi a takisto vsetci ziju plnohodnotne, nikomu.to nezbabralo zivot.
Ja mám psoriázu už 40 rokov. A poviem ti, že biologickú liečbu nedostaneš iba tak. Ja som ju ešte nedostala. V mladosti som sa za to strašne hanbila. No potom som išla radšej do kúpeľov. Zarábané mastné mi hodne pomohli. Dva roky som mala pokoj. Na nechtoch sa mi objavila, keď som bola tehotná. Teraz to mám na všetkých nechtoch. Pred pár rokmi mi predpísali injekcie, potom tabletky a teraz nemám nič, tak sa to zase zhoršilo. Tak uvidím, čo mi dajú teraz. Mne to už ide aj na kĺby. Enstilar je dobrý. Len si ho nesmieš dávať každý deň. Inak to prestane zaberať. V mladosti som mala takú kožnú, ktorá mi predpisovali iba kortikoidné maste. Teraz som už múdrejšia. Odmietam ich.
ešte som zabudla.. pýtala som sa kožnej aj na biologickú a systémovú liečbu ale povedala že to je pre pacientov na inom leveli.
@loakuuaiakk osobne nemám skúsenosti, ale počula som veľmi dobré recenzie na kúpele Smrdáky
@loakuuaiakk ak ti dajú, tak skús si zohnať injekcie Metotrexátu, môjmu otcovi to z nich prešlo raz a navždy
@anonym_392ac3 odborníčka sa ozvala. máme rovnaké skúsenosti a nikto pred tebou herbalife nespomínal.
@anonym_fcc682 áno, aj môj otec tam chodil pravidelne…
Soratinex roky používam.Drahe ale top a bez kortikoidov.Inak mi aj Enstilar pomáhala a raz za rok more ale Enstilar ma vypadok
Ešte inak treba celu sadu toho používať
Taktiež sesternica chodila ako dieťa pravidelne do Smrdakov, mala naozaj ťažké stavy. Dostala sa z toho, len si aj teraz (vyše 30 rokov) musí dávať pozor na stravu, chémiu (hygiena, čistiace prostriedky), inak sa jej začnú vyhadzovať fľaky.

ešte som zabudla.. pýtala som sa kožnej aj na biologickú a systémovú liečbu ale povedala že to je pre pacientov na inom leveli.