icon

Proticandidová diéta

el6
11. jan 2014

Ahojte, mame s malou 13 mes. dcerke proticandidovu dietu - po dobrati antibiotik sa nam premnozila spolu s citrobakterom....postupne sme vylucili z jedalnicka vela veci a ostalo nam uz len maso, ryby,vajicka, zelenina, orechy, semienka a znovu sme zaradili ovocie, lebo uz sa to nedalo vydrzat....problem je v tom ze uz neviem co na tanier...uz nam to ani jednej nechuti, ale este aspon 2 tyz. musime vydrzat...neviete nam prosim poradit nejake chutne receptiky?hlavne na ranajky a veceru...obedy sa ako tak daju, ale aj to sa necham rada inspirovat...vopred dakujem

demo
11. jan 2014

@el6 orechy a semienka kupujte v bio obchodoch. pripadne aj v bille (napr. mandle), v ostatnych je podla mojich skusenosti plesen. ovocie je v poriadku, len by namalo byt velmi sladke a prezrete. Bananom sa ale vyhnite, tie priamo zivia kandidu. ked uz mala jedava orechy, tak zrejme by si mohla vyskusat aj koreniny ako skorica - je vysoko fungicidna. Mozes ju pridavat do kasi ovsenych, psenovych a pod. alebo ak take neje, do rozmixovaneho ovocia. Do jedla cesnak surovy (cize uz do hotoveho prepasirovat), ryzu varit s klincekmi. Do hotoveho jedla, napr. tych kasi, je vyborne pridavat kokosovy olej - tiez je fungicidny. Asi tak cajovu lyzicku denne. Probiotika uzivate? Tie su velmi dolezite pri takejto diete a aj dlho po nej.

demo
11. jan 2014

@el6 este ma napadlo, ale neviem ci take mala uz jedava, kvaskovy chlieb razny. Bez kvasnic. Da sa piect doma, je to pracne, ale stoji to za to. On sam obsahuje laktobakterie (produkt mliecneho kvasenia, ktory prebieha pri vyrobe kvasku), alebo kneckebrot - cisto razny ale tvrdy chlebik. mozno by to rada chrumkala, ale neviem ci uz to vie.

el6
autor
12. jan 2014

dakujem za rady....veru sme si vcera a dnes fukli banany...ups, to ma nenapadlo...inak problem je ze sme vylucili, teda podla jednej knihy, aj obilniny...lepkove aj bezlepkove..cize kase a pecivo prave nejeme...snazim sa to nahradit slanym kolacom z orechov ale je dost tazky...o skorici som nevedela...vyskusame s jablckom veru...orechy by som jej nedavala za normalnych okolnosti este, ale pri takej diete sa volacim potrebujeme aj zasytit...takze su nasa zachrana...probiotika mame, hej....ten kvaskovy chlieb som neskusala este nikdy...ale do buducnosti by som rada, lebo uz aj manzel to spominal, ze kolega mal taky v praci, ze je dobry...ak mas dobry recept, budem rada. dakujem

mihic30
12. jan 2014

Ahoj,my si s malym na ranajky robievame pohankovu kasu s ryzovym alebo mandlovym mliekom+nejake bobulove kysle ovocie,pohanka sa mmyslim moze pri tejto diete ako jedina obilovina. Opravte ma ak sa mylim.

demo
12. jan 2014

@el6 kvaskovy chlieb je vyborny. toto je overeny recept:
krok 1. zalozenie kvasku http://www.varimezdrave.cz/jak-zacit-s-pecenim-...
krok 2. pecenie http://www.varimezdrave.cz/kvaskovy-zitny-celoz...

kvasok som zalozila zo suseneho kvasku z DM. chlieb som piekla niekolko mesiacov, prestala som s tym preto, lebo mi opakovane splesnivel kvasok. neprisla som na to, preco. tak som s tym skoncila.

el6
autor
13. jan 2014

@mihic30 mam jednu knizku, kde sa odporuca vynechat vsetky obilniny aj vsetko im pribuzne...tak sme to pre istotu vylucili...ale uz by som vrazdila ze taku dobrotu....
@demo super, z toho kvasku sa tesim, urcite skusim, dakujem.

llulla
14. jan 2014

Ked chces jest orechy,odporuca sa dat ich na 12 hodin do slanej vody (ja davam na liter vody 1 lyzocu soli),potom premyt pod tecucou vodou a pomaly ususit v rure.Orechy su casto "naplesnivele",ale nevidno to na nich,preto to macanie v slanej vode.Po vysuseni ich mozes pomliet a piect z nich,alebo ich dat do chladnicky a do 3 dni skonzumovat.

demo
14. jan 2014

@el6 pocitaj s tym, ze sa ti upiect podari pravdepodobne na druhy ci treti krat. musis si sama odsledovat dlzku pecenia a aj idealnu teplotu, lebo kazda truba pecie inak. Aby ta tieto neuspechy neodradili 🙂 .

demo
14. jan 2014

@mihic30 Pohanka je podla mna v poriadku. Viem, ze existuju postupy, ktore vylucuju vsetky obilniny a pseudoobilniny, ale podla mna netreba byt taky striktny a uspech sa dostavi aj pri obcasnej a miernej konzumacii obilnin. Ale ak ma niekto silu na uplne vylucenie obilnin, tak je to super a myslim, ze vysledok moze byt vidiet ovela skor. Ale pohanky by som sa neobavala vobec.

fanyke
14. jan 2014

ja som min. rok držala presne túto diétu s úplným vylúčením cukru aj sacharidov + branie potravinových doplnkov a bol to des, v podstate som bola stále hladná, nevedela som vôbec čo variť a čo jesť, ale prežila som.. môžeš robiť masko na všetky možné spôsoby, ryby, zeleninu, dusiť, variť, zapekať napr. zapekaný karfiol, brokolica, zelenina, vajíčka na rôzne spôsoby, prvých 10dní som ešte ako tak vydržala ale potom som si už kúpila aj tie polystyrenové chleby, kukuričné, pohánkové s čo najmenším obsahom sacharidov a aj maces, bezkváskový chlieb. inak ak ti môžem poradiť používaj na vyprážanie kokosový olej a kľudne si ho daj čistý pár lyžíc denne, ten hubí candidu a sladiť môžeš aj steviou, tá má rovnako anticandidový účinok 🙂 dúfam, že som aspoň trochu pomohla. držím palce, je to des ☹

demo
14. jan 2014

@fanyke a ako si si overila, ci pomohlo? Nejakym testom alebo podla subjektivneho pocitu, zmiznutia urcitych priznakov a pod.?