Prvá menštruácia u 10-ročnej dcéry
Ahojte, dchcem sa spýtať, dcéra bude mať o 3 týždne 10 rokov a dnes prvý krát dostala menštruáciu. Čítala som, že je to už normálne v tomto veku, aj keď mi nebolo veselo keď mi to s plačom oznámila. Už sme sa o tom rozprávali aj skôr, ale zľakla sa. Viem, že každý organizmus je iný, neviem čo čakať a keďže máme dovolenku vyplatenú a jedna z jej prvých otázok bola, či sa bude môcť kúpať v mori, tak by som vás poprosila o radu, či sú nejaké spoľahlivé menštruačné plavky alebo hoci aj niečo iné čo by som jej vedela zaobstarať, nech to máme pre istotu nachystané. Ďakujem vopred za rady a typy.
Plavky sú aj XS, záleží akú máš veľkú dcérku. Vyskúšajte, mne sa zdá že tie menštruačné nohavičky sú vždy väčšie ako sú čísla.
Ešte je možné, že jej to na dovolenke nevyjde, nemusí mať hneď pravidelne, prípadne bude mať slabé len spinenie. Tie začiatky sú všelijaké. Snáď jej to vyjde <3
@lucy218 Moja dcera tiez dostala v 10 rokoch. Tie najmensie tampony pouzivala pri mori. O.B. mini
@danielina30 inak mimo tému, obdivujem dcérku, že v tom veku hneď zvládla tampóny 🙂 šikovná..ja som sa ešte aj v 15r bála 😂
@lucy218 Moja dcera tiez dostala v 10 rokoch. Tie najmensie tampony pouzivala pri mori. O.B. mini
@danielina30 fuuha, tak tomuto by som sa chcela vyhnúť. Neviem, či je to vhodné. Ale ďakujem za radu. Poradím sa ešte,.resp. uvidím čo mi kto ešte odporúči.
Plavky sú aj XS, záleží akú máš veľkú dcérku. Vyskúšajte, mne sa zdá že tie menštruačné nohavičky sú vždy väčšie ako sú čísla.
Ešte je možné, že jej to na dovolenke nevyjde, nemusí mať hneď pravidelne, prípadne bude mať slabé len spinenie. Tie začiatky sú všelijaké. Snáď jej to vyjde <3
@leveta a mas aj nejakú značku overenú? Veď to, že netuším ako to bude mať. Ale chcem byť pripravená aby nebola v strese a nehambila sa pred kamoškami, keďže ideme viacero rodín, aj s jej kamoškami.
@leveta a mas aj nejakú značku overenú? Veď to, že netuším ako to bude mať. Ale chcem byť pripravená aby nebola v strese a nehambila sa pred kamoškami, keďže ideme viacero rodín, aj s jej kamoškami.
@lucy218 dcéra má z decathlonu, ale je staršia ako tvoja, ale mega chudučká. Ale ona má slabé krvácanie vždy. https://www.decathlon.sk/p/367239-407943-dievce...
Mne osobne by nestačili žiadne napríklad.
@lucy218 dcerka dostala pred vyse room, Mala 3m pred 11r.,kupili sme aj menstr plavky, ale netrafili sme velkost cez net, Ani dla rozmerov, a kedze chodi na plavecky uz niekolko rokov, 3x tyzdenne trening, tak sme to vyriesili OB mini, vysvtelene uz mala davnejsie, a sledovala neaku influencerku, ktora preberala na svojej stranke aj tieto zenske veci, sama dcerka mi povedala, ze co riesis Mami, ja uz mam tieto veci nastudovane. 🤗Uz vyse roka cez treningy a pobyty pouziva tam pony, mimo Always 3D.oblubene.
@lucy218 dcéra má z decathlonu, ale je staršia ako tvoja, ale mega chudučká. Ale ona má slabé krvácanie vždy. https://www.decathlon.sk/p/367239-407943-dievce...
Mne osobne by nestačili žiadne napríklad.
@leveta nemajú ich v žiadnom decathlone.😔 Ale budem si to sledovať. Ďakujem.
@leveta nemajú ich v žiadnom decathlone.😔 Ale budem si to sledovať. Ďakujem.
Nie sú tampóny pre 10r ešte nevhodné? OB mini som používala asi od 15tich.
Ja som videla menštruačné plavky aj v DM, takže isto sa budú dať zohnať aj detské, možno na nete, pripadne dospelácke menšie číslo a nech ti ich krajčírka prešije zmenší.
@lucy218 teraz som citala spokojnost so znackou perties. Ja idem tie vyskusat
V DMke som kupila menstruacne plavky snuggs a vyuzila ich veru cez dovolenku...najskor pre istotu iba v mori ale nasledne sa normalne aj v bazene kupala a super, udrzalo....
Zabudla.som napisat ze som ich 13 rocnej dcere kupovala, velkost xs...
Menstruacne plavky nie su na kupanie pocas silnej menstruacie 🫠 ale je mladucka a este jej len cyklis zacina, zaciatky si pamatam to krvacanie uplne slabucke, v podstate celu menstruaciu na intimke… takze plavky pre istotu ok, pri silnom krvacani nie a uz vobec nie v bazene. A tampony strkat do dietata mi pride strasidelne…
Menstruacne plavky nie su na kupanie pocas silnej menstruacie 🫠 ale je mladucka a este jej len cyklis zacina, zaciatky si pamatam to krvacanie uplne slabucke, v podstate celu menstruaciu na intimke… takze plavky pre istotu ok, pri silnom krvacani nie a uz vobec nie v bazene. A tampony strkat do dietata mi pride strasidelne…
@vanilkovazmrzka tak ta uistujem, ze dcerkina menstruacia urcite nie je len na "slipky" a uistujem ta radila som sa aj s odvorbikmi a detskou gynekologickou.dcerka je spokojna
@danielina30 fuuha, tak tomuto by som sa chcela vyhnúť. Neviem, či je to vhodné. Ale ďakujem za radu. Poradím sa ešte,.resp. uvidím čo mi kto ešte odporúči.
@lucy218 Poradil mi to gynekológ, vraj sú navrhnuté tak, aby v pohode prešli pannenskou blanou a nepoškodili ju. Odporučil mi k tomu lubrikačný GEL a vraj nech si napozerá video návody na internete, keďže asi by bolo nepríjemné keby som jej to ja vysvetľovala, Ako si to ma zaviesť. Ale je aj v mentálne veľmi vyspelá a bola s tým úplne v pohode
Dcéra tiež hneď od začiatku používala tampóny, keďže sa chcela kúpať. Žiaden problém, aj ja sama som sa divila. Určite lepšie ako menštruačné plavky, ktoré určite nie sú vhodné na celú menštruáciu - používajú sa ak je už slabá na konci
@lucy218 dcerka dostala pred vyse room, Mala 3m pred 11r.,kupili sme aj menstr plavky, ale netrafili sme velkost cez net, Ani dla rozmerov, a kedze chodi na plavecky uz niekolko rokov, 3x tyzdenne trening, tak sme to vyriesili OB mini, vysvtelene uz mala davnejsie, a sledovala neaku influencerku, ktora preberala na svojej stranke aj tieto zenske veci, sama dcerka mi povedala, ze co riesis Mami, ja uz mam tieto veci nastudovane. 🤗Uz vyse roka cez treningy a pobyty pouziva tam pony, mimo Always 3D.oblubene.
@riyadh mohla by si mi prosim ta napisat aku influencerku tvoja dcera sleduje. Moja Bude mat v lete 10 a duvam, ze Este Name cas Ale je Tier zavodne plavkyna, 6 krat do tyzdna trening a sustredenia, tak aby som bola pripravena. Ja mam z toto väcsie nervy ako ona.
@danielina30 inak mimo tému, obdivujem dcérku, že v tom veku hneď zvládla tampóny 🙂 šikovná..ja som sa ešte aj v 15r bála 😂
@leveta Ja tiež, ale my sme ani zďaleka nemali takú informovanosť ako oni. Aj keď sa mi mama snažila veci vysvetliť, cítila som sa čudné keď mi hovorila niečo k tejto téme. Teraz majú úžasné videonávody a podobne zalezitosti😉.
@riyadh mohla by si mi prosim ta napisat aku influencerku tvoja dcera sleduje. Moja Bude mat v lete 10 a duvam, ze Este Name cas Ale je Tier zavodne plavkyna, 6 krat do tyzdna trening a sustredenia, tak aby som bola pripravena. Ja mam z toto väcsie nervy ako ona.
@yanni prosim ta ospravedlnujem sa, ale ze si nevie na meno spomwnut, ze ked Nanu narazi hned mi povie, ale ja som ozaj nemusela tieto veci preberat neak, ked som zacala hisacit 😁a hned obvolavala znamych gyn aj detskych, a davala instrikcie, hlavne nezabudni "snurku" ma moja krpata zrusila, ze ona vie...
@vanilkovazmrzka haha moja dcera pri prvej menstruacie 3 krat v noci pretiekla na postel. Potom som ju budila ako babatko na prebalienie. To len tolko k tej slabuckej menstruacii. A bolesti mala tiez velke
@vanilkovazmrzka haha moja dcera pri prvej menstruacie 3 krat v noci pretiekla na postel. Potom som ju budila ako babatko na prebalienie. To len tolko k tej slabuckej menstruacii. A bolesti mala tiez velke
@katulienkax presne tak aj moja, bohuzial zdedila silnu menstruaciu po mne a tiez ma od zaciatku silnu, aj ked prvy rok ju mala nepravidelnu, co bolo este horsie.
@katulienkax 🤷♀️ mam inu skusenost no.
Práve minule som pozerala menštruačné plavky v dmke a najmenšie xs boli snugs, tiež ich chcem dcére kúpiť.. len teda ona este nedostala, ale náhoda je blbec.. ja používam len nohavičky z Lidl, sú super, takže podľa mňa snugs budú o level vyššie a budú určite ešte lepšie.. sama si ich chcem kúpiť, lebo ako naschvál mi vychádza cyklus na dovolenku..
@yanni ak je plavkyňa najlepší by bol asi menštruačný kalíšok. Snáď ale ešte máte čas. Ja som dostala ms až v 16tich. 🙂
@riyadh môžte sa jej opýtať názov influencerky ? 😉