Prvá návšteva dieťaťa u psychológa:
Ahojte, čaká má so 7 ročným prvá návšteva psychológa. Premýšľam nad dvoma otázkami.
1.Čo povedať synovi? Kam ideme, prečo tam ideme atď.
2.Ako prebieha prvá návšteva u psychológa? Zvykne sa psychológ najskôr porozprávať s rodičom osamote, čo je dôvodom návštevy, aký má dieťa problém alebo sa to pýta priamo pred dieťaťom?
Nechcem, aby sa syn zľakol alebo uzavrel ešte skôr, než tam pôjdeme a tak rozmýšľam, že mu poviem, že ideme ku pani doktorke, pri ktorej sme ešte neboli a len sa s ním porozpráva ako sa má a pod. A dúfam teda, že pani psychologička sa bude chcieť najskôr porozprávať so mnou, aby som jej nemusela pred synom vysvetľovať, prečo som ho tam zobrala.
Preto by som rada vedela, aké máte skúsenosti vy a ako ste na to pripravili deti a pod.
Ďakujem.
ja ked som bola 1x, museli sme brat so sebou 3 osobu.. pol hodinu som bola dnu sama, potom pol hodinu spolu s dcerou a pol hodinu zase sama.. mala nieco cez 3 roky, cize musela s niekym byt na chodbe 😊
My sme mali prvé stretnutie len rodičia a psychologička. Pri druhom som mu povedala ,že ideme k pani doktorke a že sa s ním bude hrať. Mal 4r
Mne psychologička povedala, že na prvé stretnutie mám prísť sama a najprv sa porozpráva so mnou. Na druhé stretnutie už som išla aj so synom.
Synovi som povedala, že ideme k pani doktorke u ´ktorej ešte nebol a budú sa spolu iba rozprávať.
Veď je už veľký chlapec. Prečo mu nepovieš pravdu, že tam idete riešiť jeho aj váš problém. Ja by som to presne pomenovala.
My sme boli so 7r synov teraz v utorok. Povedali sme mu, ze ideme k pani psychologicke. Pozna tu v skole takze pozna aspon nazov 🙂. Najprv sa porozprávala len s nami, anamnéza, problem atd. Potom si vzala sameho syna a zase osamote nam na konci povedala, co zistila a dala odporúčania
My sme boli so 7r synov teraz v utorok. Povedali sme mu, ze ideme k pani psychologicke. Pozna tu v skole takze pozna aspon nazov 🙂. Najprv sa porozprávala len s nami, anamnéza, problem atd. Potom si vzala sameho syna a zase osamote nam na konci povedala, co zistila a dala odporúčania
@evkamotka super,vďaka, tak nejako si to aj ja predstavujem.My ideme dnes. A budete chodiť pravidelne? Lebo za jednu návštevu sa asi toho veľa nestihne prebrať/vyriešiť...
Veď je už veľký chlapec. Prečo mu nepovieš pravdu, že tam idete riešiť jeho aj váš problém. Ja by som to presne pomenovala.
@koniarova áno,chápem co myslíš a asi máš pravdu,len som chcela vedieť skúsenosti iných, ako by bolo najlepšie postupovať
Držím palce. Nech dobre vyriešite. Určite treba pravidelne chodiť.
Nebudeme chodit, psychologicka povedala že nebude treba

Normálne povedať pravdu, ideme spolu k psychologické
Prečo by sa mal zľaknúť?
Veď môžeš napr synovi povedať že idete aby mu pani psychologicka pomohla s učením (napr ak má problém s učením)