icon

Psoriáza u bábätiek

pojezdalova
15. apr 2025

Prosím, nájde sa nejaká mamina , ktorej bábo malo alebo má psoriázu? A vedela by mi trošku poradiť, prípadne odporučiť nejaké krémy, maste,... u kožnej sme boli, no maste nezaberajú.Malinky je už celý vyhádzaný a ja neviem ako ďalej...až do plaču mi je.....(maminky čo rýpu nech ani nepíšu.Na ich komentáre nie som zvedavá )Ďakujem za každú radu

Strana
z2
paciko9
15. apr 2025

@pojezdalova ja psoriazu nemam. Ale moj ujo maj cely zivot. V detstve pil vela kozacieho mlieka. A potom kozmetiku z mlieka. A pomahalo mu to. Ale kazdemu pomoze nieco ine. Ale treba vyskusat a uvidis

pojezdalova
autor
15. apr 2025

@paciko9 asi budeme musieť najskôr vymeniť kožnú

kvieta
15. apr 2025

Určite má potvrdenú psoriázu? ako mu ju diagnostikovali? Nie je to nejaká forma ekzému?

tinkavvv
16. apr 2025

@pojezdalova ja psoriazu mam. Ma ju potvrdenu normalne zo vzorky?
Ja ju mam vo velmi jemnej forme, prejavuje sa mi najma na jesen. Pouzivam lipikar na cele telo, lokalne skin cap (ked sa spravi lozisko) a este mast od maveny B12. V najhorsom normalne kortikoidna mast.

pojezdalova
autor
16. apr 2025

@tinkavvv my sme boli u kožnej.Predpísala mu maste.Keď mi došli volala som jej , že potrebujem predpísať ďalšie.Tak ma zdrbala , že som to akosi rýchlo minula, že to som mala tenúčko potierať.Vravím jej, že mu nezaberejú, že by bolo hádam dobré mu aj nové predpísať.Odpoveď bola, že tá jedna mastička bola kortikoidová(tá aspoň trochu krpcovi pomohla) a tú nemôže užívať dlhodobo.Predpísala mi tú istú masť čo predtým, viac neriešila...a že sa mám objbjednať na kontrolu ale nevie ako mi to vyjde, lebo všetky termíny sú obsadené....nepríde mi tonormálne aby 4mesačné dieťa takto odbila po tom, čo sa mu stav zhoršil už po tom, čo sme u nich boli....nahnevaná som, lebo ma ani neoboznámila s tým, že malému predpísala kortikoidnú masť a že sa nesmie užívať dlhodobo....malému to neprechádzalo tak som mastila a mastila....neviem ako mu už pomôcť.zháňam inú kožnú...

pojezdalova
autor
16. apr 2025

@tinkavvv testy robené nemá, iba sa naňho pozrela a určila diagnózu

tinkavvv
16. apr 2025

@pojezdalova tak zmen koznu, lebo to nemusi byt psoriaza. A ano tie kortikoidy len max 7-10 dni. Neposles foto ako to vyzera?

tinkavvv
16. apr 2025

@pojezdalova a este otazka. Ma u vas v rodine niekto psoriazu? Lebo to je geneticke, tak ci vobec trafila diagnozu, ked testy nerobila.

pojezdalova
autor
16. apr 2025

@tinkavvv môžem poslať foto, ale až zajtra lebo som ho už uložila spinkať.Ale tváričku odfotiť môžem.Sestra má psoriázu na dlaniach ale to DR nevie, lebo ani ja som nevedela, že sa tá jej diagnóza tak volá, tak som to nespomenula.Myslím, že segre aj testy robili.Už zháňam druhú doktorku.Vidíš a ona mi ani nepovedala, že mu takú masť dala a že sa nemôže používať viac ako 10 dní😠

pojezdalova
autor
16. apr 2025
pojezdalova
autor
16. apr 2025

@tinkavvv našla som staršiu foto

tinkavvv
16. apr 2025

@pojezdalova no tazko povedat, ale podla mna to jednoznacne nemusi byt psoriaza. Skus najst ineho lekara, pozri na nete ake opatrenia robit pri atopii alebo psoriaze (podla mna je to podobne co sa tyka starostlivosti o kozu). Velmi drzim palce, ono je to beh na dlhe trate, neda sa toho zbavit hned.
Neviem ci mas ig, skus pozriet karolina baumgarnter - ma tam dost popisane o oboch diagnozach a odporucaniach.

carduelis
16. apr 2025

Kojis ho? Moj syn mal krvavy ekzem, driapal si tvar, svrbelo ho to a v 3 mesiacoch sme prisli na to ze ma mnoho potravinovych alergii ktore sa k nemu dostavali cez kojenie a drazdili ho. Jasne ze kremy nepomahali ked sa k nemu stale dostaval alergen. Nastuduj si nieco o eliminacnej diete (Anna Matouskova) a zacni vysadzat alergeny zo svojej stravy a uvidis. U nas sa potvrdila alergia na bielkovinu kravskeho mlieka, korenovu zeleninu, paradajky, exoticke ovocie atd… ale ked som upravila svoj jedalnicek tak sa krasne vycistil. Dolezite je vsak nevrhnut sa do vysadzania bezhlavo, ale naozaj podla nejakej schemy. Zacina sa tak, ze na tyzden vysadis vsetkox co obsahuje kravske mlieko (smotana, syr, jogurt, aj srvatka v oecive, susene mlieko), hov maso, kuracie maso, vajcia, soju a sledujes. Moze dojst k ustupu koznych prejavov.

pojezdalova
autor
16. apr 2025

@tinkavvv
@carduelis najlepšie a najistejšie by asi bolo urobiť tie testy....určite niečo musíme začať robiť, lebo chudáčik môj je celý vysypaný

pojezdalova
autor
16. apr 2025

@carduelis áno kojím ho

carduelis
16. apr 2025

@pojezdalova co som pocula do 2r sa velmi nerobia a mozu byt aj falosne pozitivne/negativne, uplne najrychlejsie co vies ty urobit je teraz na tyuden spomenuta obmedzena strava a hned uvidis ci to je kvoli potravinam alebo nie

janababana
16. apr 2025

@pojezdalova chudiatko male, silne to ma. Co predpisala kozna? Aky postup ste mali? Mozem ti ked tak napisat co sme mavali my ked mala mala ekzem (neviem, ako prisla vasa kozna na psoriazu, u takto malych deti sa skor hovori o ekzeme ale ona to vie istotne lepsie)

procrastique
16. apr 2025

Toto je ekzém.

procrastique
16. apr 2025

A má dr pravdu, že kortikoidná masť sa nesmie natierať na hrubo ani sa nesmie používať dlhodobo.

pojezdalova
autor
16. apr 2025

@janababana pozrela sa naňho a povedala, že má psoriázu, že to nie je atopický ekzém....žiadna masť nezabrala, zhoršilo sa mu to.preto hľadám novú kožnú

pojezdalova
autor
16. apr 2025

@procrastique áno?Ale mi to mala tá kožná povedať v ambulancii a nie o mesiac keď som jej volala...ani nespomenula, že malému takú masť vôbec predpísala

pojezdalova
autor
16. apr 2025

@janababana máme miešanu masť, fucidin, miešanú na premastenie, miešanú na šupiny na hlavičke.kúpať v ovsenom vývare.Mokvavé ložiska na tváričke vysúšať obkladom z hypermangánu

pojezdalova
autor
16. apr 2025

Je možné, že ak by mal alergiu na potraviny tak by sa mu prejavila neskôr?Lebo malý nebol od narodenia taký vysypaný

carduelis
16. apr 2025

@pojezdalova nasmu sa to zhorsovalo postupne, najprv len pretrvavajuca seborea (lupiny) na hlave, potom si zacal suchat tvar ruckami, lebo ho svrbela, robil si na tvari skrabance a chrasty, zacal sa objavovat ekzem na tvari a postupne sa objavoval dalej a dalej, toto bolo v priebehu 3 mesiacov, potom sa objavili krvave hlieny v stolici tak sme skusili dietu a hned zabrala

carduelis
16. apr 2025

@carduelis a ked som vysadila mliecne do tyzdna mu presla seborea, nemuseli sme ani sampony pouzivat (dovtedy ziadne nefungovali)

pojezdalova
autor
17. apr 2025

Takúto má hlavičku

gerry22
7. jún 2025
@pojezdalova

Takúto má hlavičku

@pojezdalova moja dcérka má psoriazu od 5 rokov . Prvýkrát keď som navštívila kožnú keď mala len náznak na prstoch na nohách tak nám diagnostikovala mykozu a predpísala máš ktorá nám to zhoršila. Ďalšia kožná lekárka dala kortikoidmi masť Beloderm a tiež nám to zhoršilo stav a dokonca rozšírilo. Máme to aj vo vlasoch a posledné tri mesiace veľmi v zlom stave hlavne na chodidlách. Ale vo vašom prípade sa mi nezdá že by to bola psoriáza lebo psoriáza je typická so šupinami . Na hlavičke čo máte tie šupiny odporúčam natriet EXPICIAL U Lipolotio a nechať pôsobiť celú noc na hlavičky. Následne na ďalší deň umy hlavičku jemným šampónom a hlavne bez obsahu mydla s neutrálnym ph 5,5 kúpite v DM drogerii od značky balea. Nedráždi a hlavne je veľmi jemný. U nás tento postup veľmi zabral šupiny zmäkli a následne stačí vycesat jemne vo vašom prípade kefou pre bábätká. Hľadajte čím skôr inú kožnú lebo to má vaše malé veľmi zapálené a potrebuje to čím skôr preliečiť. Viem čo to je musí veľmi trpieť lebo ho to páli a stipe. Držím palce

pojezdalova
autor
7. jún 2025
@gerry22

@pojezdalova moja dcérka má psoriazu od 5 rokov . Prvýkrát keď som navštívila kožnú keď mala len náznak na prstoch na nohách tak nám diagnostikovala mykozu a predpísala máš ktorá nám to zhoršila. Ďalšia kožná lekárka dala kortikoidmi masť Beloderm a tiež nám to zhoršilo stav a dokonca rozšírilo. Máme to aj vo vlasoch a posledné tri mesiace veľmi v zlom stave hlavne na chodidlách. Ale vo vašom prípade sa mi nezdá že by to bola psoriáza lebo psoriáza je typická so šupinami . Na hlavičke čo máte tie šupiny odporúčam natriet EXPICIAL U Lipolotio a nechať pôsobiť celú noc na hlavičky. Následne na ďalší deň umy hlavičku jemným šampónom a hlavne bez obsahu mydla s neutrálnym ph 5,5 kúpite v DM drogerii od značky balea. Nedráždi a hlavne je veľmi jemný. U nás tento postup veľmi zabral šupiny zmäkli a následne stačí vycesat jemne vo vašom prípade kefou pre bábätká. Hľadajte čím skôr inú kožnú lebo to má vaše malé veľmi zapálené a potrebuje to čím skôr preliečiť. Viem čo to je musí veľmi trpieť lebo ho to páli a stipe. Držím palce

@gerry22 veĺa som googlila a začali sme používať mastixčku skin cap.Tá nám zaberá úplne super.Vidno zmeny z jedného dňa na druhý.Kožnú už mám vyhliadnutú.Neviem či to má psoriázu ale podľa foto čo som videla na nete tak asi áno, lebo je viac druhov.Vraj sa to zvykne v pol roku zmeniť na atopický ekzém.Malý bude mať pol roka za pár dní, tak sa uvidí.Ale ďakujem za radu.Ten skin cap odporúčam, lebo neterka má atopický ekzém a tiež jej veľmi pomohol.

gerry22
20. jún 2025
@pojezdalova

@gerry22 veĺa som googlila a začali sme používať mastixčku skin cap.Tá nám zaberá úplne super.Vidno zmeny z jedného dňa na druhý.Kožnú už mám vyhliadnutú.Neviem či to má psoriázu ale podľa foto čo som videla na nete tak asi áno, lebo je viac druhov.Vraj sa to zvykne v pol roku zmeniť na atopický ekzém.Malý bude mať pol roka za pár dní, tak sa uvidí.Ale ďakujem za radu.Ten skin cap odporúčam, lebo neterka má atopický ekzém a tiež jej veľmi pomohol.

@pojezdalova áno máte pravdu sú rôzne druhy psoriázy . Napríklad moja dcérka má pustularnu psoriazu ktorá je si myslím ten najhorší typ lebo sa nám vytvárajú aj hnisavé rany. Je super že Vám skín cap zaberá tak perfektne počula som že je vynikajúci a účinkuje ako keby človek používal kortikoidne maste. Len u nás neuspel nakoľko dcérku nenormálne stipal. U nás zbytočne vyhodené peniaze. A ešte jedna moja skúsenosť môj syn keď mal pol roka tiež mal presne to isté čo vaše bábätko a do roka nám to úplne zmizlo ,tiež sme mali od kožnej diagnostikovaný atopický ekzém ale po dôkladnom premastovani Exipicialom nám to do pol roka zmizlo. Držím palce nech aj Vám to zmizne ako nám .

pojezdalova
autor
20. jún 2025
@gerry22

@pojezdalova áno máte pravdu sú rôzne druhy psoriázy . Napríklad moja dcérka má pustularnu psoriazu ktorá je si myslím ten najhorší typ lebo sa nám vytvárajú aj hnisavé rany. Je super že Vám skín cap zaberá tak perfektne počula som že je vynikajúci a účinkuje ako keby človek používal kortikoidne maste. Len u nás neuspel nakoľko dcérku nenormálne stipal. U nás zbytočne vyhodené peniaze. A ešte jedna moja skúsenosť môj syn keď mal pol roka tiež mal presne to isté čo vaše bábätko a do roka nám to úplne zmizlo ,tiež sme mali od kožnej diagnostikovaný atopický ekzém ale po dôkladnom premastovani Exipicialom nám to do pol roka zmizlo. Držím palce nech aj Vám to zmizne ako nám .

@gerry22 tie hnisavé rany mal aj náš na líčkach.bolo to hrozné😔.A kožná???0 bodov, preto som na rýchlo zháňala mastičku.Našla som ale stále sa mu to vracia späť.Idem ho objednať k inej kožnej a budem veriť , že raz mu to úplne zmizne.

Strana
z2