Pupáčiky na ruke
my sme také mali a kožná nám dala ichtyolovú mastičku a potom kyselinu mliečnu. Tú smradľavú ichtyolovú používame, keď sú pupáčiky a pokožka červené so zápalom, kyselinu mliečnu používame bežne na ošetrenie pokožky. A pomáha dokonca aj mne na suché ruky. Ak si z Bratislavy a máte problémy s pokožkou, odporúčam detskú kožnú ambulanciu Dermason na Borodáčovej v Ružinove. My sme zo Šamorína a tu nám nevedeli pomôcť s podobnými častými problémami a po vyšetrení v Dermasone a mastičkách zarobených v lekárni na Kazanskej v BA to rýchlo prešlo.
@macik9999
@lenka_samorin babulky ďakujem škoda ale som s Trnavy,ale vybehnem tej koznej a oni vám povedali aj s čoho to môže byť
@luka21 naša pediatrička hovorila, že to sú štípance od chrobáčikov, keď sa hrá v tráve. Naše kožná povedala, že to je reakcia na nejaké jedlo alebo iný podnet zvonku a krémy od nej nepomohli. A v Dermasone nám povedali to isté, len predpísali iné zloženie tých krémov a pomohli. A možno je tá kvalita krému závislá aj od lekárne, kde ho kúpite. Fakt v tej lekárni na Kazanskej, ktorú nám odporučila kožná v Dermasone, robia tie krémy famózne, ja si tou kyselinou mliečnou niekedy natriem aj svoju tvár a na ruky ju používam bežne. Ten krém je jemný, dobre sa vstrebáva, nezanecháva mastný film, deti ho dobre znášajú.
@lenka_samorin od stipancou to nemôže byť teraz ani moc von nechodíme a ešte ktomu je aj zima aj ja som nad tým uvažovala či to nieje náhodou s jedla
@luka21 ono kľudne to môže byť aj z jedla, ktoré v minulosti nerobilo problémy. Len jednoducho bolo napríklad to ovocie z iného zdroja, alebo ak to aj bolo z nejakého jogurtu alebo vareného jedla, tak sa to dostalo do koncentrácie s inou potravinou a to to mohlo spôsobiť. Nám sa tak raz stalo so synom, že pred našimi očami mu naskakovali takéto pupáky, vyzeral po hodine na stehienkach ako popálený, strach a hrôza. Hneď sme leteli k lekárke a povedala to isté, že aj známa potravina môže v kombinácii s niečím iným ako v minulosti spraviť takýto alergický výsledok a dala nám kvapky fenistilu. A tie nosíme stále so sebou, pokiaľ máme čerstvo otvorenú fľaštičku. Lebo bohužiaľ, ten fenistil je myslím funkčný len pár týždňov po otvorení.
@lenka_samorin prosim vas, je potrebný vstupný poplatok v detmasone? Alebo sa plati iba za vyšetrenie,dakujem
@scarlet608 vstupný poplatok sa nepamätám, ale platí sa tam nejaký ročný poplatok. Ale sumu si už nepamätám, platili sme to dávnejšie a teraz už dcéra nemá problémy, tak už tam nie je pacientka.

Ak my to mame tiez len na ruke a neviem z coho