Pýtate si od lekára ospravedlnenie pri chorom dieťati?
Dobrý večer prajem. Ženy dávate si napísať papier na OČR keď máte choré dieťa? Dnes som si u lekára pýtala papier(syn má pravdepodobne čierny kašeľ) a očividne nemal moc chuť mi ho dať a dosť sa otáľal. Či to je niečo,čo nie je bežné a samozrejmé?
Mňa sa vždy lekárka pýta, či potrebujem OČR. Je zvláštne, že otáľa. S dieťaťom predsa musí byť niekto doma
No veď práve,keby to bol už nejaký puberťák tak nepoviem,ale je to 8 ročný chlapec a toho predsa nemôžeme nechať len tak doma samého. Alebo možno skôr aj za to čakal nejaký úplatok,niečo do vačku.
Tato sluzba/ ukon je normalne spoplatneny- takze ziaden uplatok do vacku ale poplatok za vypisanie OCR (ci ineho tlaciva) + primovy doklad vzdy dostanem.
@zuzinka888 táto služba je "normálne" spoplatnená len u vybraných dr 😒 nie, nie je to bežné a ani normálne, že za toto platíte.
@zuzinka888
Poplatok za vystavenie OCR? To naozaj? Nie, nie je to bežné, ani normálne.
@zuzinka888 nie, nieje to normalne a ani spoplatnene.
Je to uplna samozrejmost a v podstate jedna z lekarovych povinnosti a napln prace.
V zivite som za papier na ocr neplatila ak bola dcera chora automaticky sa ma pytali ci berem ocr..
U doktorky platim jedine za crp odber na vlastnu ziadost.inak nikdy za nic.
@saxana000 mna zase sestricka pýtala 2€ za pptvrdenie do prace,aj ked som mala vlastnu priepustku. Bez blocku. 🫣

máš nárok na 14 dní. možno sa len čudoval, lebo veľa rodičov očr nečerpá lebo to pokryjú inak ... ja by som napr. nepotrebovala ak by som mala ostať doma ...