icon

Rastový problém trojročného dieťaťa

andreasko
15. feb 2015

Ahojte naminky ...boli sme na preventivke 3 roky a ked nas merali a vazili sme mali 12 kg a 90 cm ...sme drobnejsi to viem aj moj starsi syn 13 rocny bol tak ako tento druhy ....a muzove deti z prveho manzelstva taknisto ...nie sme ani my vysoky muz 170 cm 70 kg ja 165 cm 56 kg ..ale doktorka ze mane prist v lete ba meranie ze ci nezaostavame v raste...nirmalbe ma napladila...myslite ze mam mat obavy? Dakujem

sense
15. feb 2015

@andreasko ja by som sa neobavala nie kazde dieta je rovnake a uz aj tvoje starsie dieta bolo take a je v poriadku...my mame zas opacny problem mala ma 21mes. a ma 13kg co by az taky problem nebol ale ma uz 96cm....ale zas my sme obaja vyssi...

andreasko
autor
15. feb 2015

@sense dakujem ja si tiez myslim ze neni dovod na paniku starsi syn ma 13 rokov 154 cm a 40 kg a muzove deti boli tiex podla mojho muza utle a teraz ma syn 170 cm a 70 kg ...tak preto si myslim ze neni dovod na paniku ale naplasila ma poriadne
Oriadne

mamjka
15. feb 2015

@andreasko naše deti su zase veľké...mala(2roky7mesiacov) má 113cm a 16kg a malicky(1rok a1mesiac) 94cm a 13kg.... Myslím že každé dieťa je individuálne my sme s mm zase vysoký...mm má198cm a ja 172m 🙂r.vie čo robí báť sa nemusíš sesternica svojej prostrednej picha kazdy deň rastovy hormón a krásne rastie? 😉

sense
15. feb 2015

@andreasko tak to ti verim...ja tiez uz pomaly odvsadial pocuvam ci mala nema problem s rastovym hormonom...ale tak skor by bolo divne keby bola maleho vzrastu ked je mamm 172cm a chlap 188cm

sense
15. feb 2015

@mamjka fuha tak ja pocuvam aka je moja velika a tvoj mal este len pred nedavnom rok a uz je skoro taky ako moja...

mamjka
15. feb 2015

@sense waaa môj má13mesiacov a toľko čo tvoja ;)

mamjka
15. feb 2015

@sense naša dr.vravela se su sice veľký ale rezat z nich nebude...že nech do tabuliek zápisu aj vyšších rodičov😉

sense
15. feb 2015

@mamjka roumna rec doktorky, lebo niekt. su tabulkovy fanatici akokeby sme aj my dospeli boli vsetcia rovnaki...

gubcikova
15. feb 2015

@andreasko my máme 3 roky 12,5kg a 93cm ide si vo svojom vzorci

lucy125
15. feb 2015

Ahoj my mame 2r a 8 mes a 16kg a cca 100cm.ja mam 170cm a muz 180cm.takze asi zlaty stred.ja by som si byt tebou hlavu nelamala,podla mna bud dorastie alebo bude nizsi.

h2
15. feb 2015

@andreasko Ahoj, môj synček je tiež menší, teraz má 3 a pol roka a aktuálne parametre 14,5 kg a 97 cm. Nám doktorka na preventívke pred polrokom povedala, že je na spodnej hranici, ale ešte v norme. Odvtedy ho meriame a vážime minimálne raz za mesiac. Ale on už sa narodil maličký, podviživený, ku koncu tehotenstva mi nefungovala placenta, čo doktori nezistili ( 😠 ), bol aj v inkubátore. Ale je živý, zdravý, ústa sa mu nezavrú, odkedy ráno vstane. 🙂 A zje, ako dospelý, až sa niekedy čudujem, kam to jedlo dáva, keď je taký malinký. Nerob si starosti, ak by niečo nemalo byť v poriadku, doktorka by to už riešila.

cairka
15. feb 2015

Neboj,ona mu o polroka urobí záznam,ako rastie a či rastie, pre istotu. On pokiaľ od narodenia je drobný,ale rastie v jednom pásme percentilového grafu,tak je to Ok. Mojej sme prišli na problém,ale ona klesla z 50 percentilu na 3 🤐 po zistení problému a následnej diéte vyrástla za rok 9 cm a v grafe je teraz okolo 15 percentilu 🙂

andreasko
autor
15. feb 2015

@cairka tak aj povedala v lete prist na meranie! No uvidime ale ked kuknem na starsieho syna teraz a tuez syna mojho muza z prveho manz.neni o com krasne pistsvy typu atleta plavca vyska do 170 a vaha 70 kg...

maznacik007
15. feb 2015

@andreasko
vyskusajte..
http://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-...

moj rastie stale pod 3 percentilmi ... ale rastie ...

yanni
15. feb 2015

@andreasko ja by som si nerobila starosti. Vas maly je OK, hlavne ked sa pozries na vysku tvojho muze. 170 cm je malo, v dnesnej dobe na muza podpriemer , ty si normalny zensky priemer, takze nik memoze ocakavat, ze vase deti budu mat 190 cm. Nas najmladsi ma 5 rokov a 108,5 cm a 18 kg. Muz ma 180 cm ja takmer 170. Najstarsi bude mat v lete 9 rokov a ma cez 130 cm a 28 kg. by som povedala, ze vyska ok a je stihly.
Neboj, vas maly este podrastie. Ved ma cas. Z mojej skusenosti najviac vytiahne deti medzi 5-7. rokom, potom je to pomalsie a potom zase v puberte. Nasho krpceka vytiahlo az minuly rok, od 15.08. do Silvestra 5 cm. Cize za neceleho pol roka 5 cm. Deti su rozne, maju rozne predispozicie a tiez rozne fazy rastu. Nerob si starosti, jeho vytiahne urcite tak na ca. 175 cm, mozno viac. Ale ako vravim, kedze obaja nie ste velmi vysoki, tak nik, ani doktori, nemozu ocakavat, ze dieta bude mat dva metre 😕
Este ti poviem taku pikosku, mam o 7 rokov mladsieho brata, bol vzdy taky normalne vysoky a v lete pred nastupom do prvej triedy (v maji mal 6 rokov) narastol 20(slovom dvadsat)!!!!! cm. Moju mamu skoro porazilo. Za totacov to bola takmer tragedia, kedze mu nasi museli vymenit komplet cely satnik a na pekne oblecenie musel mat clovek stastie. Takze neboj, syncek je v absolutnom poriadku 😉

andreasko
autor
15. feb 2015

@yanni dakujem !!!ceru ved aj ren starsi 13 ricny sa teraz riadne vytiahol...nestiham menit oblecko...presne mi sme maly svokrovci tiez a moji ridicia tiez ...takze ozaj nemam co riesit ....ale je pravda ze kef kuk na mojho syna 3 rocneho syna hadala by som mu dva...ale fakt aj starsi bol presne tskto ako by mu z oka vypadol

yanni
15. feb 2015

@andreasko neboj jeh vytiahne ani sa nenazdas. Aj nas krpcek bol fakt krpaty, som tiez myslela, to predsa nie je pravda. Kolko krat sme s muzom vecer lezali v posteli s notebookom a kukali grafy. No a teraz bac a ako ho vytiahlo. Vsetko kratke. Uz konecne nevyzera ako babätko ale ako velky chlapcek. Aj ked vobec nie je velky. Ale myslim, ze najneskor v prvej triede ho zase vytiahne. Ono hlavne chlapci maju take fazy, dievcata akoby rastli az po prva menzes neprestajne. Chalani maju casy, ked nerasstu vobec a potom naraz vela. Potom su ako skade ruka skade noha 😀

drinka
15. feb 2015

@andreasko ahoj, ja riesim to iste, trosku si ma ukludnila, tak aj ja ukludnim teba 🙂 Nas skoro 3- rocny syncek ma 93 cm a 12 kg. Moj manzel meria rovnako ako tvoj 170 cm a ja 160 cm. Kedze mame dost podobne miery aj rodicia, aj deti, tak to bude asi v pohode 🙂

tortelinka
15. feb 2015

@andreasko máme podobný problém, má 3 roky 3 mesiace, 92 cm, 14 kg, asi už zájdem za mudr, že čo s tým
@maznacik007 to vám nejako pomohlo?

maznacik007
15. feb 2015

@tortelinka nam ano ... a v skupinke co mame nizsie deticky tak viaceri to hodnotili pozitivne ... ja som to zacala davat ked mal tu komplikovanu zlomeninu a rast bol len sekundarny ucinok ...

skoricaxx
15. feb 2015

Ahoj, no nam doktorka povedala že doležité je aby rástla - aby sa nezastavil rast, to je jediné čo treba sledovať V marci máme 3roky a včera som namerala 85cm.
Desím sa toho bo svokra ma 1,5 metra a ževraj jej mama jej bola po plecia, aj moja babka ma 150cm..... 😒 😒 😒

inull5
15. feb 2015

@skoricaxx čože?85 cm v 3 rokoch? Toľko ma môj takmer 15 mesačný syn..doktorka na to nič nehovorí?

tortelinka
15. feb 2015

@maznacik007 no tak to teda asi skúsim, veď hádam neuškodí

danieli
15. feb 2015

@andreasko presne to iste mam doma, nas syn ma 3 a pol 12 kg a 92 cm, velkostne skutocne vyzera ako 2-rocny, nas lekar to zatial neriesi, teda len si mam vsimat, ci aspon trosku rastie a to splna, tak sa zatial velmi netrapime

siska53
15. feb 2015

@andreasko no moja ma tiez asi tolko,co tvoj,tiez bude mat 3roky o necele 2mesiace. Pochybujem ze nasa dr.to bude riesit.(ideme o 3dni). Syn bol sice vyssi,ale zas on je po tatinovi.
Moj drahy ma sice 180cm,ale ja len 155.
Ja moje deti obcas zmeriam a vidim ze rastu.. Doktori niekedy vedia tak zbytocne vyplasit...ved musi vidiet,ako ste vy vysoki....ja som po mojich babkach..krpata..🙂

siska53
18. feb 2015

@andreasko tak upresnujem z preventivky - 92,5cm a 12,2kg. Ma byt po kom aj vysoka i mala.