Rectodelt 100 mg - použitie
,naco su vlastne pri vysokej teplote alebo proti kaslu drazdivemu?
@dukokatka my sme to dostali pri laryngitide ked ma zachvat zacne sa dusit ... opuchnu mu hlasivky ... inak su to kortikoidy a maju velmi vela neziaducich ucinkov ... davaju sa velmi opatrne ...
@dukokatka asi ano, neviem, ako to presne vyzera s tym dychanim, lebo tiez sme ich dostali pri laryngitide, ak by nieco, ale to ak by nieco neprislo a som rada, ze sme ich nemuseli pouzit, lebo naozaj su to kortikoidy a s nimi opatrne.... pri laryngitide pomaha spat vo vyvetranej a chladnejsej miestnosti, prip. s otvorenym oknom, neprikryvat dieta a na radiator alebo na postel ci stolicku okolo postele dietata zavesit plienku alebo uterak namoceny v chladnej vode, aby zvlhcoval vzduch v izbe, aby sa dietatu lepsie dychalo....
Na febrilné krče nieeeeeeeeeeeee,
@buffinko aj nám to vraveli
Môj jeden syn ho dostal ked mal silnú laryngitídu, druhý pri zápale priedušiek, ak sa dieťa dusí, ťažko dýcha, tak pomôže... my ho berieme obvykle tri noci za sebou , alebo pri záchvate.. ono, pri jednej, dvoch dávkach, sa tie nežiduce učinky neprejavia, ale ak sa berie dlhšie, tak áno
Je to kortikoid....my ho mame vzdy,ako prvu pomoc pri nahlej alerg.reakcii...ako cipok zabera rychlejsie ako tabletka
@milka2008 jasné, takže zhrnutie, rectodelt pokiaľ sa dieťa dusí, ale nemá horúčku. ak by bola aj horúčka, volať záchranku. medzitým v zime/chladných mesiacoch s oblečeným dieťaťom na balkón alebo aspoň otvoriť dokorán okno. v lete sa postaviť k otvorenej chladničke a nech dieťa dýcha studený vzduch.
niekedy pri menej silnom záchvate sa už obídeme bez rectodeltu, postačí studený vzduch.
Nemáte náhodou niekto cipky rectodelt?

ked ma dieta laryngitidu a zacne sa dusit, ze az straca dych, lebo mu vlastne opuchnu hlasivky, tak vtedy sa to dava dietatu, aby mu odpuchli a zachvat presiel, lebo sa moze bez toho aj zadusit.... no v noci pomaha pri tom kasli aj ked sa nadychne chladneho vzduchu - teda vyjst s dietatom rychlo von na balkon a chlad stiahne opuch spat...